Multumesc frumos pentru raspunul la obicect.Repecte.loeb_s_c4 scrie:Salut, nu exista rechemari in service pentru schimbarea sitei.
Doar in documentatia de la Citroen se specifica inlaturarea sitei atunci cand este schimbata turbina.
Posibila problema cu turbina
-
foxbat
- Marca si model masina: C4 Coupe, 1.6 Hdi, no FAP
- Numar Inmatriculare: FOX
Re: Posibila problema cu turbina
- vladd.alex
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDi
Baieti, dar uleiul care vine pe tubul de admisie catre turbina, de unde provine ? De la acel epurator care intra la mijloc ?
In interiorul mufei marcate cu rosu, voi aveti vreo sita?

In interiorul mufei marcate cu rosu, voi aveti vreo sita?

DiagnozăLexia.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Daca iti iese ulei pe acolo trebuie sa schimb oringul de pe acel tub mic alb. Ai la tutoriale un topic facut cu codul oringului si toate informatiile necesare pt remedierea acestei probleme. Pt accesul la tutoriale iei legatura cu un moderator.
- vladd.alex
Nu nu, nu iese ulei pe langa el, ci il baga de acolo in tub catre turbina ma refer...
DiagnozăLexia.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Daca nu vad nu am de unde sti pe unde curge.
- vladd.alex
Referitor la pierderile de ulei de acolo de sus, de langa injectoare, unde balteste. Spuneti-mi va rog daca am dreptate sau ma insel.

Piesa neagra (galeria de admisie) etanseaza pe capacul de la culbutori cu 8 garnituri circulare. Chiar daca etansarea nu ar fi corecta, ar pierde aer, si nu ulei.
Intre chiuloasa si capac (unde se prinde direct galeria de admisie) etansarea este bazata pe principiul plan paralelismului. Nefacandu-se etansarea acolo, uleiul trece printre ele din sistemul de ungere in orificiile pentru galeria de admisie. De acolo, il da afara, datorita neetanseitatii dintre galerie si capac.
Cu alte cuvinte, o simpla inlocuire a celor 4 garnituri si refacere a etanseitatii dintre galeria neagra si capacul chiuloasei rezolva pierderile de ulei, care, din nefericire, sunt doar ascunse!
Uleiul va continua sa treaca din sistemul de ungere in admisie din cauza neetanseitatii dintre chiuloasa si capac.
Solutia completa este demontarea capacului chiuloasei si adaugarea unei garnituri de silicon. Nu este atat de grava neetanseitatea dintre galeria de admisie si capacul chiuloasei si nu este cauza pierderilor de ulei. Grava este neetanseitatea dintre suprafata de sus a chiuloasei si capac.
Va rog sa imi spuneti daca gresesc.
Si din ce am gasit pe net, la multe apare problema asta. Ia uitati...

Piesa neagra (galeria de admisie) etanseaza pe capacul de la culbutori cu 8 garnituri circulare. Chiar daca etansarea nu ar fi corecta, ar pierde aer, si nu ulei.
Intre chiuloasa si capac (unde se prinde direct galeria de admisie) etansarea este bazata pe principiul plan paralelismului. Nefacandu-se etansarea acolo, uleiul trece printre ele din sistemul de ungere in orificiile pentru galeria de admisie. De acolo, il da afara, datorita neetanseitatii dintre galerie si capac.
Cu alte cuvinte, o simpla inlocuire a celor 4 garnituri si refacere a etanseitatii dintre galeria neagra si capacul chiuloasei rezolva pierderile de ulei, care, din nefericire, sunt doar ascunse!
Uleiul va continua sa treaca din sistemul de ungere in admisie din cauza neetanseitatii dintre chiuloasa si capac.
Solutia completa este demontarea capacului chiuloasei si adaugarea unei garnituri de silicon. Nu este atat de grava neetanseitatea dintre galeria de admisie si capacul chiuloasei si nu este cauza pierderilor de ulei. Grava este neetanseitatea dintre suprafata de sus a chiuloasei si capac.
Va rog sa imi spuneti daca gresesc.
Si din ce am gasit pe net, la multe apare problema asta. Ia uitati...

DiagnozăLexia.

-
joeadrianblack
Siliconizarea o sa i-ti rezolve problema doar temporar... Asa e la mine...
- vladd.alex
Uite ce am gasit pe un site in strainatate.

Cu alte cuvinte, e un viciu de fabricatie, care face ca uleiul sa ajunga in camera de ardere, ceea ce e mai grav, pe langa pierderile de deasupra motorului.
Sunt tare curios daca 1.6 HDI de dupa 2007 au aceasta problema, dar sunt sigur ca au remediat-o. O ungere perfecta, cu pasta speciala, nu siliconica, ar face treaba.
Sunt foarte curios ce cantitate de ulei ajunge in camera de ardere, daca apuca el sa iasa si la suprafata. Poate e si cauza fumului albastrui. La tine scotea si fum?

Cu alte cuvinte, e un viciu de fabricatie, care face ca uleiul sa ajunga in camera de ardere, ceea ce e mai grav, pe langa pierderile de deasupra motorului.
Sunt tare curios daca 1.6 HDI de dupa 2007 au aceasta problema, dar sunt sigur ca au remediat-o. O ungere perfecta, cu pasta speciala, nu siliconica, ar face treaba.
Sunt foarte curios ce cantitate de ulei ajunge in camera de ardere, daca apuca el sa iasa si la suprafata. Poate e si cauza fumului albastrui. La tine scotea si fum?
DiagnozăLexia.

- vladd.alex
Ia uitati cum arata inauntru. Problema e absolut clara. Nu suprafata plana e de vina, ci locul unde am pus eu sdageti. Trece din spatiul de ungere spre trompele acelea si iese si pe sus, intra si in camera de ardere prin canalizatia supapelor de admisie. Horror!'

DiagnozăLexia.

- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
vladd.alex sper sa nu te superi pe mine, dar pentru aceste discutii, exista alte subiecte deschise, te rog sa postezi unde trebuie, eventual un moderator sa mute aceste discutii si sa continuati intr-un topic dedicat problemei de pierdere ulei, ce treaba are totul cu turbina aici, nu inteleg...
- vladd.alex
Nu ma supar, am facut legatura pierderii de ulei cu posibilitatea de pierdere datorata turbinei. Imi pare rau, sunt nou aici si nu reusesc sa gasesc exact topicurile. Nu incerc sa incurc, ci sa ajut pe cei care sigur mai au problema asta. Scuze.
DiagnozăLexia.

- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
O sa mut eu posturile intr in topic dedicat! Multumim de informatii, interesant ce ai gasit tu
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- vladd.alex
Pentru putin, multumesc si eu. Eventual le poti pune la mine in topicul deschis.
DiagnozăLexia.

- sergiu9my
- Marca si model masina: Citroen C4,1.6HDI
- Numar Inmatriculare: PH 90 WTF
Am vorbit ieri cu un mecanic sa imi scoata sita de la turbina si mi-a zis ca mai bine o las acolo daca nu mi-a facut probleme pana acuma, ca daca umbla sa desfaca pe acolo, atunci cand o pune la loc exista riscul ca piesa din imagine sa nu se mai aseze bine la locul ei si sa imi dea ulei pe acolo...
Voi ati mai auzit de problema asta, sau o fi zis omu asa sa scape de mine ?

Voi ati mai auzit de problema asta, sau o fi zis omu asa sa scape de mine ?

- vladd.alex
Piesa din imagine este o conducta care alimenteaza lagarul elasto hidrodinamic al turbosuflantei cu ulei din sistemul de ungere al motorului. Acea piesa etanseaza cu corpul turbinei prin intermediul unei bucse de cupru, care se muleaza intre racord si corp. Prin urmare, nu exista riscul de a compromite etansarea, mai ales daca inlocuieste acea amarata de garnitura de cupru. Nu ti-a zis ca sa scape de tine, ci ca sa nu munceasca.
DIn cate vad ai motorul de 100 cai.
DiagnozăLexia.