Recomandare achiziție kit ambreiaj și volantă C4 Picasso 2.0

Discutii despre orice legat de masini
Scrie răspuns
Zalin
Marca si model masina: Citroën C4 Picasso 2.0 HDi
Numar Inmatriculare: BV-15-MAP

Recomandare achiziție kit ambreiaj și volantă C4 Picasso 2.0

Mesaj de Zalin »

Salutare,

Întrucât isteții de la District Serv Brașov "nu reușesc" să găsească aftermarket piesele menționate în titlu care să se potrivească la Picasso-ul meu, am rugămintea de a-mi recomanda cineva un distribuitor sau magazin online care comercializează așa ceva.

Date despre mașină:
- C4 Picasso 2.0 HDi / 2007
- cutie viteze manual pilotată
- VIN: VF7UDRHJH45076351

Până acum, tot ce au comandat cei de la District Serv Brașov a avut (oare?) următoarele probleme :
- rulmentul de presiune era simplu ori el trebuia să fie hidraulic;
- kitul de ambreiaj nu se pupă cu restul subansamblurilor ;
- volanta are alte dimensiuni...

Nu cred că nu există undeva, aftermarket (Luk, Sachs, Valeo), piese care să se potrivească și pe mașina mea! Cred, în schimb, că băieții de la District Serv Brașov caută să-mi bage pe gât doar piese originale, ucigător de scumpe. Profită, probabil, și de faptul că e desfăcută CV și nu mai pot pleca urgent de la ei.

Ce mă sfătuiți să fac în continuare?

Mulțumesc!
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Re: Recomandare achiziție kit ambreiaj și volantă C4 Picasso 2.0

Mesaj de alexc4 »

Ai incercat la augsburg, autokarma, epiesa sau alte magazine de genul? E imposibil sa nu gasesti

Trimis de pe al meu HUAWEI P6-U06 folosind Tapatalk
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

nu e cazul sa te superi pe aia ... n-au om care sa googaleasca dupa piese. Ei cauta in cataloage si probabil ca furnizorii lor de piese aftermarket n-au ce trebuie. Ei fiind reprezentanta trebuie sa-ti ofere garantie (si calitate) ori asta nu prea se poate cu piese dubioase.

pe goagal gasesti usor, uite aici o gramada:
http://www.autoeco.ro/piese-auto/CITROE ... subcat-53/" onclick="window.open(this.href);return false;

chestia e ca:
- in general, sunt pocnitori
- garantia e de tip "de pe net"
- nici un service (nici macar de cartier) nu-ti va da garantie pe piesele aduse de tine de acasa!!!
- cum montajul in cazul ansamblului ambreiaj necesita cateva ore bune (cred ca vreo 10) costul mare va fi la manopera, si daca faci o socoata e semnificativ mai ieftin sa schimbi o data cu set de origine decat de doua ori cu dubiosenii aftermarket, pe aceeasi km.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Zalin

Mesaj de Zalin »

ingfrancisc scrie:nu e cazul sa te superi pe aia ...
Ba cred că e cazul să mă supăr, măcar pentru faptul că mașina e la ei de 2 săptămâni și n-au reușit, în timpul ăsta, decât să dea jos cutia de viteze...

În ceea ce privește garanția și calitatea produselor aftermarket, ar fi trebuit să îmi spună că nu agreează așa ceva înainte de a-mi desface mașina.

Aș pune ambreiaj și volantă originale dar... cumpără cineva un rinichi?
paulpaw
Marca si model masina: Mitsubishi Pajero 3.2DiD
Numar Inmatriculare: PAW

Mesaj de paulpaw »

ingfrancisc scrie:nu e cazul sa te superi pe aia ... n-au om care sa googaleasca dupa piese. Ei cauta in cataloage si probabil ca furnizorii lor de piese aftermarket n-au ce trebuie. Ei fiind reprezentanta trebuie sa-ti ofere garantie (si calitate) ori asta nu prea se poate cu piese dubioase.

pe goagal gasesti usor, uite aici o gramada:
http://www.autoeco.ro/piese-auto/CITROE ... subcat-53/" onclick="window.open(this.href);return false;

chestia e ca:
- in general, sunt pocnitori
- garantia e de tip "de pe net"
- nici un service (nici macar de cartier) nu-ti va da garantie pe piesele aduse de tine de acasa!!!
- cum montajul in cazul ansamblului ambreiaj necesita cateva ore bune (cred ca vreo 10) costul mare va fi la manopera, si daca faci o socoata e semnificativ mai ieftin sa schimbi o data cu set de origine decat de doua ori cu dubiosenii aftermarket, pe aceeasi km.
Piesele nu sunt pocnitori........sunt de producători consacrati
Daca tot ai dat exemplu Autoeco, întâmplator sunt furnizorii mei preferați de piese, si au garanție la piese cu montare in service autorizat., manopera nu costa mai mult de 250 RON, in general durează 4-5 ore unde pui ora in medie 50ron. Deci ca recomandare luk, si ca alta recomandare fiind masina mare si posibil sa mergi un 40% din timp si încărcat si in sarcina, recomand si volantă daca vrei sa o ti. Bafta. Masina mea tot la ei in Brașov a văzut o revizie de tranzit si intrdevar te cam mascaresc la bani. Tampon motor care a fos constata defect era pus pe o proforma la pretul de 650 RON , tampon care pe lângă faptul ca nu era defect, in București costa 260. Bafta
Imagine
Ex. Balaenoptera musculus - C5, 1.8i, 16v, 117cp
Zalin

Mesaj de Zalin »

Mulțumesc @paulpaw pentru sfaturi! Am mers, până la urmă, pe varianta cu piese originale...
Nu mă întrebați de costul total că îmi pică pentru a doua oară mobilul pe jos...

Ideea este că am prins teamă de costurile de întreținere ale unei astfel de mașini așa că mă voi reorienta spre ceva mai simplu, benzinar, fără 8 calculatoare, mii de kilometri de cabluri, zeci de senzori, FAP, EGR, etc.
Dacă va aprecia cineva faptul că mașina are kilometri reali și distribuție / ambreiaj / volantă schimbate de curând cu piese originale, atunci poate o voi vinde la prețul corect.
paulpaw
Marca si model masina: Mitsubishi Pajero 3.2DiD
Numar Inmatriculare: PAW

Mesaj de paulpaw »

Zalin scrie:Mulțumesc @paulpaw pentru sfaturi! Am mers, până la urmă, pe varianta cu piese originale...
Nu mă întrebați de costul total că îmi pică pentru a doua oară mobilul pe jos...

Ideea este că am prins teamă de costurile de întreținere ale unei astfel de mașini așa că mă voi reorienta spre ceva mai simplu, benzinar, fără 8 calculatoare, mii de kilometri de cabluri, zeci de senzori, FAP, EGR, etc.
Dacă va aprecia cineva faptul că mașina are kilometri reali și distribuție / ambreiaj / volantă schimbate de curând cu piese originale, atunci poate o voi vinde la prețul corect.
sa nu crezi ca benzina are mai putine cabluri. ceea ce ai enumerat tu, la o intretinere corecta si utilizare normala nu au de ce sa cada, iar ambreiajul este consumabila. este o masina chiar ieftina de intretinut, comparand cu alte masini din gama....aici ne referim doar strict la motor+cutie+electronica. acum si ghinioanele nu au legatura cu masina.
Imagine
Ex. Balaenoptera musculus - C5, 1.8i, 16v, 117cp
Zalin

Mesaj de Zalin »

Am schimbat la reprezentanță kitul de ambreiaj, rulmentul de presiune, volanta + alte mici piese (un tampon motor, un simering, vreo două șuruburi, etc) + schimbat uleiul din cutia de viteze.

Toate bune și frumoase dar zgomotul nefiresc pentru care eu am dus mașina la reprezentanță NU A DISPĂRUT! E același zgomot ca atunci când am lăsat mașina la ei.

Acum mă aburesc cum că e de vină cutia de viteze...

Ce mama naibii, ăștia o iau prin eliminare?
Mi-au ridicat mașina pe elevator și îmi arătau că se aude din cutia de viteze un "clic-clac" la rotirea ușoară a roților înainte-inapoi. Mi-au mai spus că atunci când au scos uleiul din cutia de viteze, au găsit șpan pe partea interioară a bușonului deci "clar e o problemă în cutie"... Am sunat pe cineva care se pricepe la cutii de viteze și mi-a spus că acel declic este normal să se audă și că, de asemenea, este normal să se adune șpan pe bușon (tocmai de aceea e magnetizat).

Mă lasă nervii de tot și am de gând să caut ajutor pe la instituții gen OPC. Nu mi se pare normal să mă pună la cheltuieli enorme pe principiul" schimbăm tot că până la urmă dispare cauza".
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”