Problema C4 1.4 16v 2005

Scrie răspuns
andreid
Marca si model masina: Citroen c4 coupe 1.4 16v

Problema C4 1.4 16v 2005

Mesaj de andreid »

Va salut,

Sunt posesorul unui Citroen C4, model 2005, motorizare 1.4 16v.
Masina are instalatie de gaz (este pusa de cei de la TotalGaz (Bucuresti), inca se afla in garantie si are revizia facuta acum nici 2 luni) si de cateva saptamani am o problema cu ea :( :

Cand este subturata, sau foarte turata, dar uneori chiar si la mers normal, martorul ANTI POLUARE (care-mi sta in permanenta aprins) incepe sa palpaie iar masina in momentul acela imi este limitata la 4000rpm si motorul nu mai merge rotund.
Daca opresc motorul pentru cateva secunde si ii dau din nou cheie martorul se opreste din palpait, ramane aprins, insa masina incepe sa functioneze in parametrii normali lasandu-ma sa urc in orice turatie, motorul ruland din nou rotund.

Cei de la gaz au spus ca instalatia nu are nimic, functioneaza perfect si ca ar trebui sa-mi schimb bujiile, insa doar ce le schimbasem (avea Bosch Super+ 1 electrod si am pus tot Bosch dar cu 4 electrozi). Asta sau sa o resoftez.

As vrea, daca se poate, sa-mi spuneti care ar putea fi cauza acestei probleme pentru ca nu vreau sa dau o groaza de bani pe o resoftare si/sau pe alte bujii fara ca problema sa mi se rezolve :help

Va atasez 3 imagini cu martorul antipoluare si cu erorile pe care mi le-a dat pe tester. (mi-a dat acelasi erori atat pe benzina cat si pe gaz).

Va multumesc anticipat.

Imagine

Imagine

Imagine
andreid
Marca si model masina: Citroen c4 coupe 1.4 16v

Re: Problema C4 1.4 16v 2005

Mesaj de andreid »

Am uitat sa precizez ca pe benzina, masina merge excelent.

Intre timp am scos pe rand iar apoi si pe amandoua odata mufele de la sondele lambda, probleme persistand in continuare. Am exclus si sonda lambda din ecuatie.
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Nu aveai cum sa scoti sonda lambda din ecuatie prin ce ai facut tu, dar asta conteaza mai putin.
Problema ta e posibil a fi de la blocul de bobine de inductie. Daca iti pica in mana, schimba bobinele (sunt toate 4 in acelasi bloc) si vezi cum e treaba.

Eroarea pe sonda lambda E NORMAL sa o ai, deoarece arderea nu s-a facut corect pe cilindru 4 si atunci a inregistrat un amestec prea bogat (benzina nearsa). Dar asta trebuia sa stie diagnosticianul. PS: testerul delphi e de kko pentru grupul PSA. :drive :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
DMC818
Marca si model masina: C4 1.4 16V
C5 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: B818DMC

Mesaj de DMC818 »

Salut,

Si eu am acelesi motor ca al tau, am instalatie de gaz de aproximativ un an si am aceeasi problema. Ideea e ca daca ai tinut benzina in rezervor pe timpul verii aceasta nu mai functioneaza corespunzator.
Masina mea are aceleasi probleme si sfatul celor de la service-ul GPL a fost sa schimb benzina din rezervor fie prin consumare completa(pana se opreste motorul) fie scoatere mecanica a acesteia si inlocuire cu 10 L de benzina proaspata.
Dupa aceasta operatiune este esentiala o calibrare a instalatiei GPL deoarece harta de gaz se copiaza dupa cea de benzina(cel putin asa sustin ei :shock: ).
Momentan nu am mai mers cu masina sa pot consuma benzina insa cu prima ocazie cand o schimb complet revin cu rezultatele :hi
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Sigur bujiile pe care le-ai pus sint calibrate corect pentru motorul asta? Ma refer la distanta dintre masa si electrod/electrozi. Ma rog, chiar si asa e cam ciudat sa-ti dea misfire, ar trebui sa fie varza bujia de pe cilindrul ala, insa nu se stie.
Probabil ca atunci cind puneti instalatii de gaz bujiile ar trebui recalibrate putin, si anume sa apopiati cu macar 0.1mm masa de electrod, pentru ca atunci cind se introduce LPG viteza frontului de flama e mai mica, gazul avind o viteza de ardere mai mica (sau cifra octanica mai mare, daca e sa comparam viteza lui de ardere cu a benzinei in acelasi amestec). Adica e ca si cum s-ar merge cu benzina de curse, sau un amestec benzina/etanol cu un procent de peste 20% etanol.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”