Schimbare motor

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
iavladu
Numar Inmatriculare: B-???-VLD

Schimbare motor

Mesaj de iavladu »

Salutare,

Mi-a sarit cureaua de distributie la masina iar costurile ajung undeva la 3500 RON si ma gandeam daca nu ar fi mai rentabil sa schimb motorul cu totul, asa ca am o intrebare:

Eu am c4 1.6i 16v 2007 si as vrea sa stiu daca motorul 1.6 de pe facelift 2008 se potriveste pe a mea ( http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=15167" onclick="window.open(this.href);return false; sau poate chiar acesta: http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=15169" onclick="window.open(this.href);return false; ) ?

Mersi frumos!
C4 coupe 1.6i 110cp 2007
alexc4
Numar Inmatriculare: B 688 SKN

Re: Schimbare motor

Mesaj de alexc4 »

Am eu motor in stare perfecta cu carte de service la pret f bun. Ai pm cu nr de telefon, sau lasa unmr sa te sun.

Trimis de pe al meu HUAWEI P6-U06 folosind Tapatalk
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
Stebingar Mihai
Numar Inmatriculare: CT-87-STB

Mesaj de Stebingar Mihai »

Salut. Motorul de care vorbeste Alexc4 este cel de 110 cai sau cel thp? Trebuie schimbata si cutia si ambreiajul si radiator, suspensii, frane, evacuare. Astea cel putin ar cam trebui sa le schimbi obligatoriu. Pretul de la dezmembrari am fi undeva la 3000 euro lejer. Asa gasesti tot motorul tau cu 1000 de euro si gata. Sau o vinzi la dezmembrari cu 2500 euro epava, mai pui 1000 si ai alta masina, poate chiar si cu echipari suplimentare. :)
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Nu se potriveste atat de simplu, pt swap cu alt motor, trebuie foarte multe modificari, care nu sunt imposibil de realizat, insa prea scump.

In functie de ce a patit motorul tau in urma ruperii curelei, iti poti da seama daca merita sa il repari sau sa il schimbi cu un altul !

Am un prieten caruia nu i s-a rupt de tot cureaua, insa s-a intins, motorul ( vb de acelasi motor de citro ) a inceput sa bata, insa functiona in continuare. S-a schimbat distributia fara ca, in prealabil sa se desfaca chiulasa sa se verifice daca cumva vreun piston a atins/strambat vreo supapa.

La tine daca s-a rupt de tot, mi-e greu sa cred ca a scapat la fel de putin afectat. Iar ca sa faci o astfel de inspectie, te costa cel putin cat ai da pe un alt motor in mintile lui.

Bafta sa rezolvi :hi
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
simply the lex
aLEX YO!...
Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
Numar Inmatriculare: AG 85 LEX

Mesaj de simply the lex »

Si in plus, eu motorul de pe facelift nu este unul stralucit cat sa merite efortul. Singurul motiv pt care as opta sa pun un alt motor, ar fi in favoarea unuia mai puternic.
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

1. Motor de THP no way... Scump, cu probleme si ca sa il adaptezi platesti cat nu face.
2. Motor swap - doar daca esti sigur pe sursa (si aici nu se numara cartile de service din afara care sunt masluite in ultimul hal... )
3. Cat timp chiulasa nu a fost afectata, un motor refacut cum trebuie va merge cel putin la fel de bine ca inainte, poate chiar mai bine)
4. Ca sa stii daca merita sa schimbi motorul ar trebui desfacut cel actual pt. a vedea costurile exacte. Si sa schimbi un motor chiar si cu unul asemanator, implica niste costuri (de demontat / montat / transport / inscriere in CIV / kit ambreiaj schimbat / distributie noua cu tot ce inseamna - curea, role intinzatoare, curea transmisie (accesorii) cu role, lichid de racire) - asta daca vrei sa faci treaba cum trebuie.

Deci... :hi
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Dc doresti un gest frumos pt masina ta, eu zic pct. 2 din ce zice Norishor (cu bani, nervi, timp aiurea, dar fericire maxima DACA iese operatia)

daca in schimb nu ai chef de nervi... poate ajungi la concluzia lui Stebingar, donator pt alte masini...
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”