Curea de Distributie
- adriantraian
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6i coupe
- Numar Inmatriculare: B-45-DDH
Curea de Distributie
Am C4 din 2005,87000 km,am constatat la cureaua de distributie uzura mare,o bucatica mica pe lateral s-a desprins. In cartea tehnica nu prea scrie multe la acest capitol.
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Re: Curea de Distributie
Producatorul garanteaza cureaua de distributie 10 ani si 240.000km. La service recomanda sa o schimbi la 95.000 km sau la 5 ani. Daca te-ai chinuit sa ajungi la cureaua de distributie, ceea ce nu e usor
si are probleme clar ar trebui sa o schimbi.
- wonka jr.
- Marca si model masina: Citroen DS3 1.6 hdi 92 cp
- Numar Inmatriculare: GL 88 WNK
nu stiu ce service iti recomanda sa o schimbi la 5 ani sau 95.000 km, dar cu siguranta e unul care vrea sa te faca sa scoti niste bani aiurea din buzunar. eu am schimbat-o la 150.000 si 7 ani, in loc de 10 ani sau 180.000 km cum e prevazut pentru conditiile severe din tara noastra.
cureaua se prezenta bine si nu dadea semne de uzura pronuntata.
avand in vedere ca ai implinit deja 10 ani cu actuala curea, e recomandat sa o schimbi cat mai repede.
costul operatiunii pentru 1.6 hdi e in jur de 1300 lei (pret ce include si cureaua de accesorii).
Sent from my iPhone using Tapatalk
cureaua se prezenta bine si nu dadea semne de uzura pronuntata.
avand in vedere ca ai implinit deja 10 ani cu actuala curea, e recomandat sa o schimbi cat mai repede.
costul operatiunii pentru 1.6 hdi e in jur de 1300 lei (pret ce include si cureaua de accesorii).
Sent from my iPhone using Tapatalk
- DjAndr3w
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
- Numar Inmatriculare: IS 15 EOK
Din ce vad in descriere are benzina si la benzina se schimba, la 140.000 sau 10 ani, iar conditii severe la 80.000 sau 7 ani, deci e de schimbat si nu doar cureaua la masina de 10 ani, role, pompa apa, etc.
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
bai ce placere aveti sa va desconsiderati ...wonka jr. scrie: ... conditiile severe din tara noastra. ...
Poate colegul @adriatraian s-a uitat la cureaua de accesori? Ca acesul la distributie nu e tocmai facil.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
@Ingfrancisc: Sunt partial de acord cu tine. In "germania" combustibilul e mai bun decat la noi (la fel si la bulgari, greci, etc..). In "germania", dupa ce ai iesit din oras mergi lejer, constant fara frane, gropi, catei, purcei, biciclisti care traverseaza DN-ul pe dunga continua, carute care rasar pe sosea, etc..., in RO.. cam patesti d`astea si da-i si franeaza, accelereaza etc.. La noi in tara este mult praf in atmosfera .. de ce? Nu stiu.. dar cand m-am dus in Anglia si Austria... dupa o zi de stat afara n-am avut gulerul de la camasa dungat cu praf (PS: in RO nu dau la sapa sau stau pe santier), dar dupa o zi, deja cam vezi dungi pe guler la un tricou deschis la culoare / camasa. Deci inca +1 pt "conditii severe". Cumulul de factori pun mai multa presiune pe motor (un pic de aici, un pic de acolo.. se aduna). Cu toate acestea, incepand cu 2014, tara noastra (cel putin la Citroen) a trecut la tara cu conditii normale (s-a primit in reprezentantele Citroen, circulara cu aceasta informatie). Totusi, eu nu m-as grabi sa fac revizia la 20.000 / 30.000 km nici sa ma bati. 15.000km e o suma de bun simt. Daca esti mai catolic decat Papa, mergem chiar pe 10-12.000 (eu).