Problema ciudata la haion!

Scrie răspuns
huntershive
Marca si model masina: C4 1.4 16v
Numar Inmatriculare: MM16CID

Problema ciudata la haion!

Mesaj de huntershive »

In primul rând salut tot clubul c4. Lbam descoperit la întâmplare dupa ce am căutat c4 haion blocat. Sunt fericitul proprietar al unui C4 1.4 din 2006 de 3 zile (vineri). Masina a fost folosita foarte putin dat fiind faptul ca vechiul proprietar era plecat mereu pe traseu cu TIR-ul.
Am fost plecat ieri cu masina la iarba verde. Dupa ultimele cumpărături vin la masina si bag in portbagaj ceea ce am cumpărat. Cand am vrut sa il inchid... observ ca suna dubios (gol). Am zis binee... Merg la masina, pun contactul si vad (boot open). Ma întorc si încerc din nou in aceeasi mainera neDorel-iasca sa il inchid. Nu se închide... Aveam de mers vreo 10 km. In spate aveam un prieten căruia i am spus sa fie atent la haion pana ajungem la destinatie sa nu ma trezesc cu el deschis. Ok, ajungem. Partea proasta era ca văzând computerul de bord ca este deschis haionul, nu puteam bloca masina... O parchez lângă noi si astept seara. Vin acasa si privesc lung la el. Vad 2 torx-uri care tin plasticul. Le desfac frumos, trag usor de protectie jos ai ajung la motoras sau actuator. La iala vad încă doua torx-uri mai mari si clemele. Desfac tot, împing sistemul afara scot mufa verde si încerc sa îmi dau seama de ce nu merge. Cu un plastic împing clema aia metalica spre închis si vad ca vine înapoi. Am patit la Renault Megane la fel. Vad o umflatura pe sistemul de închidere rotunda si realizez ca are acolo un actuator. Mă panichez. Vad 2 imbusuri ce tin mecanismul închis.... Sa-l deschid sa nu l deschid... Daca sar toate afara din el. Risc, nestiind ce am sa aflu ai încep usor sa desurubez imbusul dinspre actuator. Aud brusc un sunet de release la actuator... Mă opresc. Strang înapoi imbusul, pun mufa, apas clema si vad ca rămâne blocata... Dau semnal din cheie... Merge.

Întrebare: De ce? Sau ce s a întâmplat? S a intepenit? Vaselina uscata sau slăbiciune la actuator? Nu m am prins nici azi. Cer un sfat, trebuie uns? Este voie sa deschid sistemul pentru a l degresa ai unge cum trebuie? S a dat peste cap motorasul? Este a l 2 lea Citroen dar nu c4. Nu vreau sa mă bag in el ca nu sunt mare mecanic dar am răbdare si ma descurc cu anumite mecanici usoare, altfel nu m as fi băgat la haion. Sa mai întâmplat si la altii?

Detalii masina: C4 2006, negru, 59000km, toate consumabilele la zi, parbriz atins ( am inteles ca se poate repara cu gel si presat ca sa nu se vada ( momentan ). Consum 7.8 L Va multumesc!

Revin cu poze dupa masa deoarece sunt la servici si am postat de pe telefon.
Remus

Re: Problema ciudata la haion!

Mesaj de Remus »

Salut,
Am un c4 din 2005 si am avut problema cu deschiderea necontrolata a haionului dupa vreo 4 ani.
Am rezolvat prin inlocuirea mecanismului de inchidere / deschidere (broasca) la un service citroen.

succes !
C4, 1.6 HDI, Rosu Lucifer
huntershive

Mesaj de huntershive »

Salut! Acum merge. Ideea este ca a fost ceva simplu de rectificat dar nu stiu din ce motiv s a întâmplat. Informativ cat a costat mecanismul? Multumesc!
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

Simplu de rectificat dar poate ne spui si ce,asta daca nu este secret.
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
huntershive

Mesaj de huntershive »

Sistemul mecanic de inchidere, pentru mine a fost simplu de rezolvat. L am dat jos si am încercat sa l deschid dar n am mai apucat. In momentu in care am destrans încet imbusul de pe partea cu actuatorul acela mic din mecanis, s a auzit un barauit si si a revenit singur. A fost intepenit. Nimic secret. ;)
Remus

Mesaj de Remus »

huntershive scrie:Salut! Acum merge. Ideea este ca a fost ceva simplu de rectificat dar nu stiu din ce motiv s a întâmplat. Informativ cat a costat mecanismul? Multumesc!
Nu imi amintesc cu exactitate.
Parca a fost 120 lei piesa si 80 lei montatul.
C4, 1.6 HDI, Rosu Lucifer
longo

Mesaj de longo »

Cred ca am dat cca 160 de lei la SD Prestige. Dar am schimbat si cablajul. Vreo 900 de lei cu totul.
Nu am timp acum, dar nu cred ca am aruncat broasca. O s-o caut si poate fac o poza la interior.
Atentie, sa nu fie o problema de la cablaj. La C4 sotiei, a facut nazuri acum vreo doi ani, apoi a mers fara probleme, pana n-a mai mers de loc.
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Salut! Am si eu o problema la un c4 berlina din 2006 (am luat-o ieri). Portbagajul se deschide numai daca apas butonul de pe telecomanda de la alarma si ridic de maner. Daca apas pe clapeta de la portbagaj nu merge, nu se aude nimic. Nu stiu daca e o "optiune" de la alarma deoarece cheia briceag originala a masinii e distrusa (butoanele nu mai merg), deci nu pot sa inchid masina cu ea, doar cu alarma. Aveti vreo idee cu ce sa incep?
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
silviu.david
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 e-HDI
Numar Inmatriculare: VN xx DAV

Mesaj de silviu.david »

Încearcă sa repari cheia. Norishor te poate ajuta în aceasta privința. Cat despre deschidere doar din alarma sa nu fie microcontactele din mecanismul portbagajului.
Madalin1796
Marca si model masina: Citroen C4 SX 1.6i 16v berlina
Numar Inmatriculare: B796MAD

Mesaj de Madalin1796 »

Mi-am comandat deja carcasa. Problema e ca am inchis masina cu cheia, deci nu mai are nicio legatura alarma si tot nu merge. Sa incep deja sa o desfac (are 2 zile de cand e la mine)?
Ex: Opel Astra G 1.7 DTI Elegance - 2001
Peugeot 307sw 1.6 HDI Navtech - 2004

„Viața este ca mersul pe bicicletă. Pentru a-ți menține echilibrul trebuie să continui să pedalezi.”
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Remus scrie:Am un c4 din 2005 si am avut problema cu deschiderea necontrolata a haionului dupa vreo 4 ani.
Am rezolvat prin inlocuirea mecanismului de inchidere / deschidere (broasca) la un service citroen.
La un moment dat era un recall pentru treaba asta si se repara in garantie, daca mai era masina in garantie.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Raducv
Marca si model masina: Passat CBAB
Numar Inmatriculare: DJ 01 RMB

Mesaj de Raducv »

Poti sa suni la reprezentanta, dai VIN-ul si iti zic daca face masina parte din recall..
Imagine
C4 1.6 HDi 90cp
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”