Am o problema la un 1.6 hdi, motorul merge in suturi, cand accelerez imi da in "nas", cand ies in afara orasului nu am nicio problema, doar in oras. Intrerupe 1sec apoi isi revine. Pe tester nu am erori insa nu legate de problema mea (2 bujii arse, rezistenta de pe ventilator arsa)...Eu ma gandeam la senzor de turatie sau senzor presiune rampa, a mai patit cineva?
Trimis de pe al meu GT-I9505 folosind Tapatalk
Motorul merge in suturi
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Re: Motorul merge in suturi
Ambii senzori iti pot da efectele pe care le ai tu.
La motoarele 1.6HDi a fost o problema software cu decalibrarea senzorului de presiune in rampa, senzor care poate da si efectele tale sau mai rau, sa opreasca motorul de tot. Inainte sa te apuci sa schimbi senzorii iti recomand sa verifici ca ECU injectie sa beneficieze de ultima versiune soft si apoi sa continui cu cercetarile.
Vezi ce se intampla si cu admisia, poate nu primeste suficient aer la turatii joase.
La motoarele 1.6HDi a fost o problema software cu decalibrarea senzorului de presiune in rampa, senzor care poate da si efectele tale sau mai rau, sa opreasca motorul de tot. Inainte sa te apuci sa schimbi senzorii iti recomand sa verifici ca ECU injectie sa beneficieze de ultima versiune soft si apoi sa continui cu cercetarile.
Vezi ce se intampla si cu admisia, poate nu primeste suficient aer la turatii joase.
-
express
Salut. Am pus azi iar testerul si am gasit o eroare noua,nu stiu daca are legatura cu problema mea. Am uitat sa precizez ca masina in cauza e un 307, dar ma simt mult mai frendly pe forumul asta

- Norishor
Curatat / Inlocuit senzorul de turatie motor. Daca nu ma insel, e undeva prin spatele fuliei arborelui cotit (asa este la C4 HDi).
-
express
Iti multumesc mult, un adevarat domn. Incerc sa il curat/inlocuiesc si revin cu detalii!
- Norishor
Baga mare! Spor!
-
express
Am rezolvat-o, sper. Am demontat mai devreme ambii senzori, cel din spatele fuliei (acces unic pe sub masina) si cel de la pozitia axei cu came (se rezolva pe sus cu o oglinda). Daca cel de jos de la fulie era putin murdar (mici depuneri de praf amestecat cu ulei), cel de pe axa era groaznic, cititorul era acoperit complet de mizerie. Le-am curatat bine cu spray de contacte electrice, montate la loc si dat o tura cu masina. Totul pare ok acum, vom vedea.
- Norishor
Nu prea e ok cu uleiul ala. Pe senzorul de la axe nu trebuie sa ai ulei. Probabil ar trebui sa verifici si simeringurile de la axele cu came (sa nu ai pierderi). Problema este ca daca ai pierderi ti se poate deteriora cureaua de distributie (poate scapa din cauza unsorii) si dai in alte belele.