Am nevoie de un sfat, parere / opinie din partea voastra, a celor care s-au confruntat cu ceva similar sau care eventual aveti prieteni / cunostinte care au trecut prin situatii asemenatoare.
Am obtinut un contract de munca in Franta si voi fi rezident francez pentru o perioada de aprox. 18 luni.
Intentia mea este sa plec cu masina si sa ma pot folosi de ea si acolo, de aici aparand si “problemele” mele. Din ceea am aflat pana in acest moment (din pacate pe internet sunt destul de putine informatii), o data obtinuta rezidenta in Franta, am maxim o luna la dispozitie pentru a inmatricula masina pe Franta pentru a circula "legal" acolo.
Este fix ceea nu imi doream, din varii motive: costuri cu inmatricularea, costuri cu asigurarile, costuri la intoarcere cu re-inmatricularea, multe batai de cap cu alte cuvinte......
Astfel, stie careva cum as putea evita inmatricularea in Franta? Care sunt riscurile si eventual amenzile in cazul in care raman cu masina inmatriculata pe Romania si sunt oprit de politie? Ce ar trebui sa fac/obtin ca sa fiu totusi in legalitate, exista vreo “portita”?
Orice sfat este foarte binevenit si va multumesc anticipat!!