Probleme dozor aer

Scrie răspuns
ATK
Numar Inmatriculare: B 41 CDB

Probleme dozor aer

Mesaj de ATK »

A trecut ceva timp de cand n-am mai avut probleme cu masina. Din pacate am observat ca pierd ulei prin aceasta minunata piesa numita "Dozor de aer"( poza atasata cu piesa) . N-am inteles ce rol are si cum functioneaza si nici modul in care poate pierde ulei pe acolo. Dupa cateva telefoane pe la SD Prestige, am inteles ca are si un cost mare, vreo 1300 de ron. Ca sa fie treaba completa, turbina a inceput sa scoata un suierat la peste 2000rpm si cosumul in afara a crescut de la un 4,5 la 5,5 l/100 iar in oras imi consuma deja 9l/100km.

Motorul este 1.6 HDI FAP 110.
Are 120.000km, an fabricatie 2007

Sa inteleg ca trebuie sa ma pregatesc de inlocuirea celor doua piese?? turbina si dozorul?

Imagine
Vanity....definitely my favorite sin
bgd81

Re: Probleme dozor aer

Mesaj de bgd81 »

Si la mine scapa ulei in veselie pe la dozorul ala, dar nu are nici un efect secundar, in afara faptului ca motorul e foarte murdar acum.
Mecanicii cu care am vorbit mi-au spus ca de fapt sunt vapori de ulei care scapa si condenseaza. In fine, la joja nu sesizez nici un fel de pierdere de ulei.. sau oricum, nu ceva iesit din comun. Intre doua revizii eu niciodata nu am fost nevoit sa completez uleiul.
La tine pierde mult ulei, umbli cu bidonul de ulei in portbagaj ?

Cu turbina e altceva; poti sa-i desfaci tubul ala de plastic din partea dreapta si sa verifici daca e joc in axul turbinei si daca palele prezinta uzura.
Oricum, cel mai bine vorbesti cu un mecanic. De regula turbinele se mai si repara, sunt firme si in Brasov si in Bucuresti si probabil si in alte orase care se ocupa cu asta.
C4 coupe Champion 1.6HDI 110CP
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

iti vand eu un dozor de aer ca cel din poza
eu l-am schimbat aiurea, deoarece erau furtunele crapate #-o
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
ATK
Numar Inmatriculare: B 41 CDB

Mesaj de ATK »

Il mai ai? m ar interesa sa l iau daca e un pret bun. Referitor la turbina, am reconditionat o, avea 2 pale strambe. a costat 1000 de ron reconditionarea completa.
Vanity....definitely my favorite sin
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Salut, da..il mai am
Fa-mi o oferta :hi
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Lehel
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI, 109 CP, 2006
Numar Inmatriculare: HR-22-PAP

Mesaj de Lehel »

Dozorul respectiv e practic clapeta de aer. Si aveam aceasi problema: avea fisuri foarte fine si pierdea presiunea. Astfel cand tragea masina cand nu. De la mine la Cluj au cerut 1400 ron.
Pana la urma am luat una second de la Materom la 300 Ron. Era demontad de pe un Peugeot 307. Dupa ce am schimbat am facut verificare si adaptare in soft prin Norishor.

De atunci totul merge perfect!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”