Treaba asta cu datul in nas am avut-o si eu cand era masina in garantie si mai intai au facut update de soft si pe urma au schimbat si EGR-ul pe garantie, poate ai nimerit un EGR din lotul ala.Incearca sa cauti campanie la reprezentanta, daca este campanie de rechemare se schimba si la masinile iesite din garantie, trebuie doar sa corespunda seria de sasiu.ionutzj scrie:Cred ca ai dreptate la treaba cu lantul. Dupa ce am schimbat motorul , am schimbat si distributia , volanta uleiul si consumabilele.Am pus ce era mai bun pe piata . Dupa vreo 1800 km , cu o zi inainte de a se intampla , mi-a aparut in bord "nivel ulei scazut" dar eu aveam ulei .......in fine
Am reparat din nou motorul , a trebuit sa imi refaca niste valve sau supape , nu mai stiu , chiuloasa , o parte din supape sau valve le-a pus de pe motorul celalalt o partea le-a rectificat , am cumparat un ax cu came de la admisie si un lant nou (10 milioane) , distributia a ramas aceeasi.
Acum 2 saptamani am luat-o , am ajuns cu ea in Italia , deja am facut aproximativ 4500 km...Acum am o problema , de fapt , de cand am luat-o de acum 2 saptamani , imi "da in nas" sau se "smuceste" , cel mai rau la viteza a 2-a si a 3-a pe la 1500-1600 turatii cand merg la relanti si putin sesizabil pe la 2100 turatii , de aceea trebuie sa o accelerezsau sa iau piciorul de pe pedala cand se intampla....
Am fost la Citroen Italia si mi-au spus ca e valva sau supapa EGR care ma costa cu montaj 466 EURO , cam mult ...parerea mea.....asa ca am sa sun in romania sa vad cat costa si sa dau doar 100 euro aici...
turbina rupta.....2.0 HDI
- b-10-ake
Re: turbina rupta.....2.0 HDI
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
Opel Astra J Notchback 1.6 115
http://www.youtube.com/watch?v=C3CGmguw_MU - top speed la mine
- b-10-ake
M-am uitat in manualul de reparatii presiunea la turbo este 1bar +- 0.2 la 4000rpm , totusi este mai mare decat la 1.6 care are 0.6 la 1500 si 0.9 intre 2500 si 3500rpm.b-10-ake scrie:Dupa parerea mea o turbina folosita corect adica cu ulei cat trebuie si neturata masina cu motorul rece nu se strica (aproape) niciodata.
Ganditi-va ca sunt locomotive cu sute de milioane de km si tiruri cu milioane de km la bord cu turbina neschimbata.
Exista probleme la grupul VAG cu turbinele pentru ca acele motoare mananca ulei in draci si multi ignora treaba asta (in cartea la 2.0TDI scrie clar ca poate sa consume 1l/1000km si ca trebuie musai verificat sa fie nivelul la maxim inainte sa urci un deal, mai ales transfagarasanul) si atunci normal ca iti crapa turbina.
In plus de asta presiunea e destul de mica cam 1.1 bar maxim la 2.0HDI si turatia e mai mica decat la benzina asa ca ar trebui sa reziste destul.Eu am 221.000 de km si masina inca prinde 200 la ora insa niciodata nu am turat motorul rece si in general nu am mers turat.
Ex C4 coupe 2.0 HDI Vtr Pack 273.273 km
- ionutzj
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe 2.0HDI
- Numar Inmatriculare: BC86JOC
am schimbat EGRul
Acum merge normal. Inainte de a-l schimba , mi s-a infundat FAPul si din cauza asta s-a ars un tub sau o garnitura de cauciuc , asa mi-au zis cei de la servire CITROEN. Nu mai puteam merge deloc pentru ca fasaia foarte puternic si nu mai avea putere deloc motorul......Rezultat ...FAP distrus , inlocuire sau......folosirea burghiului .....am ales varianta cea mai ieftina....
EGRul a costat 750 RON plus 100 EURO manopera si 50 EURO gaurire si inlocuire bucata aia de cauciuc.
Acum merge foarte bine ....sa vedem pana cand
))
Acum merge normal. Inainte de a-l schimba , mi s-a infundat FAPul si din cauza asta s-a ars un tub sau o garnitura de cauciuc , asa mi-au zis cei de la servire CITROEN. Nu mai puteam merge deloc pentru ca fasaia foarte puternic si nu mai avea putere deloc motorul......Rezultat ...FAP distrus , inlocuire sau......folosirea burghiului .....am ales varianta cea mai ieftina....
EGRul a costat 750 RON plus 100 EURO manopera si 50 EURO gaurire si inlocuire bucata aia de cauciuc.
Acum merge foarte bine ....sa vedem pana cand
b-10-ake scrie:Treaba asta cu datul in nas am avut-o si eu cand era masina in garantie si mai intai au facut update de soft si pe urma au schimbat si EGR-ul pe garantie, poate ai nimerit un EGR din lotul ala.Incearca sa cauti campanie la reprezentanta, daca este campanie de rechemare se schimba si la masinile iesite din garantie, trebuie doar sa corespunda seria de sasiu.ionutzj scrie:Cred ca ai dreptate la treaba cu lantul. Dupa ce am schimbat motorul , am schimbat si distributia , volanta uleiul si consumabilele.Am pus ce era mai bun pe piata . Dupa vreo 1800 km , cu o zi inainte de a se intampla , mi-a aparut in bord "nivel ulei scazut" dar eu aveam ulei .......in fine
Am reparat din nou motorul , a trebuit sa imi refaca niste valve sau supape , nu mai stiu , chiuloasa , o parte din supape sau valve le-a pus de pe motorul celalalt o partea le-a rectificat , am cumparat un ax cu came de la admisie si un lant nou (10 milioane) , distributia a ramas aceeasi.
Acum 2 saptamani am luat-o , am ajuns cu ea in Italia , deja am facut aproximativ 4500 km...Acum am o problema , de fapt , de cand am luat-o de acum 2 saptamani , imi "da in nas" sau se "smuceste" , cel mai rau la viteza a 2-a si a 3-a pe la 1500-1600 turatii cand merg la relanti si putin sesizabil pe la 2100 turatii , de aceea trebuie sa o accelerezsau sa iau piciorul de pe pedala cand se intampla....
Am fost la Citroen Italia si mi-au spus ca e valva sau supapa EGR care ma costa cu montaj 466 EURO , cam mult ...parerea mea.....asa ca am sa sun in romania sa vad cat costa si sa dau doar 100 euro aici...
- ionutzj
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe 2.0HDI
- Numar Inmatriculare: BC86JOC
Masina a facut 200.000 km . In ultimii 2 ani dupa vreo 40.000 km , nu mi-a facut nici o problema.