Bataie fata dreapta

Probleme de orice natura, intalnite la C4
mecaboy
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 i

Bataie fata dreapta

Mesaj de mecaboy »

Buna ziua domnilor,
Vin cu o probleme pe care am sesizat-o inca de cand am luat masina. Daca plec dupa loc in tromba, in momentul in care roata din partea dreapta tinde sa piarda aderenta apare un fenomen de genul bataie motor sau bataie roata...zmuciturile fiind foarte puternice. Eu suspectez urmatoarele elemente:
- amortizor uzat: dar nu am efecte de ruliu care ar indica uzura acestora
- Suport motor partea pasagerului uzat: la citroen am vazut ca acesta este unul hidraulic, al meu arata putin cam obosit iar daca misc motorul cu mana dezbaterea acestuia este mai mare decat in cazul unei masini noi (am facut testul :ya )

Eu am sperat sa scap de acesta problema prin schimbarea kit-ului de ambreiaj dar ...ne.

Tin sa precizez urmatoarele:
- Problema s-a manifestat atat cu pneurile uzate cat si cele noi
- Presiunea in pneuri este conforma cu specificarilor din carte
- Fenomenul nu apare in momentul in care este ud pe jos, fapt ce duce la o rupere a aderentei
- Nu sunt smucituri care sa incrimineze partea de ambreiaj
- Nu sunt zgomote specifice planetarii uzate.

Voi ati intalnit aceasta problema?

Multumesc si o duminica placuta :hi
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Re: Bataie fata dreapta

Mesaj de djmanianfs »

Si a mea mai face cateodata asa cum ai descris tu, insa am crezut ca poate nu plec eu de pe loc "corespunzator/aferent" :mrgreen: .
Asa ca o sa urmaresc si eu acest topic, poate gasim o rezolvare!
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
robitza21
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6Hdi 90CP
Numar Inmatriculare: B-111-RFM

Mesaj de robitza21 »

Intamplator am schimbat sambata asa "suportii de motor".
Cel mare era foarte uzat, adica in locul unde trebuie sa fie ulei era gol, pur si simplu se intarise zona respectiva dar socuri de genul asta nu imi dadea. Mai exista si varianta suportului anti-rasturnare sau balans, cel de sub motor...
Cauzele pot fi multe, suportii de motor, flanse amortizor...
Urc-o pe elevator si da brusc drumul la ambreiaj cat timp se uita cineva pe sub masina cu scutul dat jos, eventual sa traga cu un levier pe acolo...
alex_vl
Marca si model masina: Citroen C4 16
Numar Inmatriculare: VL-95-ALM

Mesaj de alex_vl »

Salut,daca pleci in forta si sa zicem iti patineaza roata stnga tot la fel face?Se aude asa ca o bataie?
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Ai verificat bucsele basculelor? S-ar putea sa ai o surpriza pe acolo. La franare usoara (gen la semafor, sau cand vrei sa treci pe la o bariera de la parcarea unui mall... nu ai simtit ceva asemanator?
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Buna seara :hi .

In primul rand multumesc ptr. raspunsurile voastre. Bucsele le-am verificat si sunt ok, tind sa cred totusi ca amortizorul sau amortizoarele sunt uzate. Am reusit sa reproduc fenomenul si la franare pe o zona cu denivelari transversale f dese. Posibil ca amortizorul sa fie atat de uzat incat sa fii trecut de etapa zgomotului tip "claquement"...dar totusi de ce nu apar efecte de ruliu suparatoare?

Pe partea stanga nu face, oricum momentul de torsiune este putin diferit intre roata stanga si cea dreapta datorita diferentelor de lungime a planetarelor. Pe parta dreapta o data cu uzurile planetarei se pot resimtii mici socuri sau chiar doar datorita torsionarii planetarei(depinde de solutia constructiva adoptata).

Intr-o perioada gasisem un service care iti putea spune % de uzura al suspensiei...sincer nu-l mai gasesc pe internet. Ma puteti redirectiona catre un service ce realizeaza o astfel de verificare, un service serios?

P.S. La limitatoare de viteza sau treceri la nivel cu calea ferata fenomenul nu-si face resimtita prezenta.
Multumesc
djmanianfs
Marca si model masina: BMW F10 520D LCI 2012

Mesaj de djmanianfs »

Salut!

Un service care iti spune in procente starea suspensiei este la Casa Auto de pe Bd. Expozitiei, mai exact la Mercedes-Tiriac, la statia ITP (stiu sigur ca au acolo asa ceva ca am fost in toamna cu un C-class de la job) si mai aveau la Auto Cobalcescu de pe Valea Oltului-tot la statia ITP.

Zilele astea s-a uitat un mecanic si la masina mea pe fata si mi s-au dus rau busele bascula. O sa le schimb si revind cu impresii "de dupa".
Ex: Citroen C4 coupe 1.4 16V 2005, Gri Iridis
Actual: BMW F10 520D LCI 2012, Black Saphire Metalic 475
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Salut djmanianfs,
Merci de info, ma voi interesat. Am vorbit si cu amicul impreuna cu care am reparat cutia de viteze, o sa trag o fuga pana la el sa vedem ce spune si el. Daca nu este concludent, mergem mai sus :D. Voi incerca sambata sa trag o fuga, pana atunci timpul nu-mi permite.
Ca o replica dintr-un film masterizata ptr. auto: ador masina asta, o iubesc dar parca tot apar mici chitibusuri...asta este, in dragoste mai si suferi :glasses
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Si eu am patit-o de doua sau trei ori, dar mi s-a intamplat exact cand imi facea si figurile cu tremuratul ambreiajului, si eu am asociat acea smuncitura de la tremurat ambreiajului...la mine apare doar cand e "incins" ambreiajul, adica la multi km facuti in oras, plecari de pe loc, rampa, minim 2 ore de mers non stop in oras, cum "scapa" la drum lung dispare fenomenul. Daca plec mai turat cu ea, la fel, nu am probleme.
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Intradevar problema aceasta se poate asociata si cu partea de ambreiaj...pe care eu l-am schimbat cu ocazia distrugerii rulmentului de la priza. La mine acea problema se manifesta prin vibratii mult diferite fata de problema pe care am expus-o eu acum, dar da...se pot confunda.

Apropo de amberiaj, cand am schimbat kitul am observat o uzura inegala intre diametrul interior si cel exterior al discului, practic diametrul exterior era mult mai uzat de cat cel interior...eu presupun faptul ca suprafata placii de presiune nu a fost tocmai plana ci mai mult conica. In autodata chiar evidentiau o problema la placa de presiunea.

O alta problema pe care am depistat-o la discul de ambreiaj este uzura arcurilor, fapt ce va duce la socuri in momentul cuplarii ambrj. impreuna cu un mic zgomot "tanc".

Din pacate nu am ajuns astazi la mecanic.
longo

Mesaj de longo »

Eu am problema asta de 70000 km.
Am schimbat un disc de ambreiaj la 20000, in garantie. A reaparut problema la 28000. Bataile in dreapta sunt foarte puternice, cateodata parca da unul cu ranga.
La 80000 am schimbat suportul mare, dar bataile reapar, nu mai da totusi cu ranga tare.

Presupun ca suportii se strica din cauza socurilor de la ambreiaj.
Imi pare bine ca ati descris uzura neuniforma a discului. Asta arata ca axele CV si ale volantei sunt cu abateri de paralelism. Este evident o defectiune din fabricatie. Eu banuiam ca asa este si la mine, dar nu aveam nici un indiciu. Insa, ar trebui sa si patineze. Nu inteleg de ce nu o face.

Cauzele pot sa fie de la prinderea carcasei Ambreiaj cu CV si Blocuul motor. Paralelismul suprafetei volantei(de asezare pe fulia arborelui si cea de frictiune). Abatere de perpendicularitate a suprafetei de asezare a volantei pe arborele cotit(cea mai grava si de nesolutionat). Ma ingrijoreaza ca Citroen se face ca nu exista aceasta problema, si de aceea banuiesc ca este ultima cauza. Eu, m-as duce cu ei cu discul in mana si le-as cere sa rezolve totul pe costul lor. Asa o sa fac, mai merg vreo 10 000 si dupa ceea o bag in reparatie. Daca discul va fi uzat inegal, merg cu ei pana la proces. Faptul ca discul este uzat inegal ma face, din nefericire, sa zic ca inlocuirea discului, eventual volanta, este o solutie temporara. Adica 10-15000 km. Deci, cine-a nimerit o rabla, schimba volanta si discul odata cu uleiul. La consumabile. Ar fi bine sa le faceti poze si sa scrieti o adresa oficiala la Citroen Romania si Franta. Ati putea sa puneti pe blog o poza adiscului, eventual a volantei?
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Buna seara,
Nu am revenit cu un raspuns deoarece nu am apucat sa duc masina in service.longo sunt de acord cu privire la eventualele efecte ce ar putea aparea datorita problemelor legate de abaterile geometrice dintre motor si cutie, posibil tocmai aceste probleme au dus la distrugerea rulmentului de la priza cutiei de viteze :x (la masina mea).Din pacate am pozat doar rulmentul facut praf si internele din cutie, fara discul de ambreiaj :( .
Nu stiu daca Citroen a recunoscut vina furnizorului pe aceste elemente dar retururi negative ptr. partea de ambreiaj exista pe toate forumurile de la noi cat si din straina, iar in autodata chiar este semnalata aceasta problema.

Weekend placut
longo

Mesaj de longo »

Da, si C4-ul meu este 1.6 i. E produs in partea a doua a lui 2007.
S-ar putea sa avem aceesi problema.
Ideea este cum sa evitam ca dupa schimbarea volantei si discului sa se intample din nou?
Sunt sigur ca nu volanta sau discul sunt de vina. Discul meu a fost schimbat in garantie, pentru aceeasi problema. Iar ca sa faci o volanta, care este piesa de rotatie, atat de dezaxata, incat ambreiajul sa nu poata prelua abaterile(asta este unul din rolurile ambreiajului, cuplaj care preia socurile si abaterile), trebuie sa te fortezi cu mare maiestrie.
Inca nu am avut probleme cu rulmentul CV, dar este logic ca daca apare o forta perpendiculara pe ax, rulmentul se duce naiba. Orice rulment are o forta radiala admisibila. Daca ambreiajul calca pe jumatate de volanta(d-aia este uzat inegal), e evident ca axul cutiei este impins in partea opusa, cu o forta radiala majora, care ar fi zero in caz de paralelism al axelor.
Sper sa n-am dreptate si defectul sa se repete in 15000 km.
Altfel trebuie aruncata masina.
mecaboy

Mesaj de mecaboy »

Buna ziua domnilor,
legat de rulmentul de la priza, ca totul sa fie mai frumos, este un rulment axial, daca ar fi fost un axial radial poate nu se ajungea la distrugerea lui atat de rapida.(axiali radiali sunt doar cei din capatul celalalt al cutiei)
Cu privire la problema mea (vibratii puternice la scart de pe loc), astazi am ajuns la mecanic: Bucse ok, amortizore ok, suport motor superior praf (dupa cum am banuit). Ne-am uitat si la cel antibalans/anticuplu si este si el putin obosit. Pe scurt, dupa plimbarea de astazi am urmatoarea lista de piese:
-Suport motor superior
-Suport anticuplu (in functie de pret il voi schimba sau nu, el nu este prea uzat)
-kit distributie (nu a fost schimbata pana acum)
-Telescoape hayon

Cum ajung piesele si le schimbam, voi reveni cu o prima impresie.

Weekend placut va doresc.
longo

Mesaj de longo »

Eu am schimbat suportul superior si face tot la fel. La inceput era mai mic tremuratul, dar intre timp ambreiajul cred ca l-a aranjat cam in 2000 km. Insa nu mai da cu ranga in dreapta, cum dadea. Problema mea mare si la care nu m-am gandit pana nu am citit postul, este ca probabil o sa mi se strice, daca nu s-o fi dus deja, si rulmentul.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme C4”