Placute frana

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
Scrie răspuns
trelax1234
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6hdi 92cp

Placute frana

Mesaj de trelax1234 »

Salut,

care sunt cele mai recomandate placute de frana ( producator ) ?

Multumesc anticipat!
berty
Marca si model masina: C4 1.6HDi

Re: Placute frana

Mesaj de berty »

Eu am folosit cu incredere ATE, dar poti merge si pe Jurid, TRW in functie de buget. Mai asteptam si alte pareri de la alti colegi.
Citroen C4 1.6HDi 110 FAP coupe
Norishor
Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
Numar Inmatriculare: NOR

Mesaj de Norishor »

Placute brembo:

Plusuri:
- first bite excelent
- precizie la franare
- rezistente in timp
- rezistente la stres repetat

Minusuri:
- scartaie
- papa discurile (pt. ca sunt placute mai dure).

Impreuna cu discuri brembo max, la mers normal, schimbi un set de discuri la 2-3 seturi de placute (40.000+ km)
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
:idea: Reparatii diverse cheie telecomanda
:arrow: http://www.facebook.com/ClubCitroenC4
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Placutele brembo la rece sint cam sanie. TRW sau ATE.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Norishor

Mesaj de Norishor »

Ma, nu stiu peste ce ai dat tu, dar sa stii ca sunt ok.
Ca si alternativa, mai merg Ferodo Premier. Sunt ceva mai moi decat Brembo, si nu mi-au scartait, in rest le-a cam papat discul.
:idea: Diagnoza computerziata - Lexia/DiagBox: Activari/dezactivari optiuni (centuri, DRL, AUX, etc..) /Update soft ECU /Resetare auto-adaptivi /Programare cheie noua /Programare RD/RT CD/Mp3 /Diagnoza pre-achizitie auto
Reds
Marca si model masina: Citroen C4 Grand Picasso

Mesaj de Reds »

Pai faptul ca sunt moi e bine nu? Preferabil e cred sa schimbi placute decat discuri ... evident in conditii de franare eficienta. Nimerisem si unele eco la c3 si mi-au scos peri albi.

Trimis de pe al meu SM-A300FU folosind Tapatalk
Norishor

Mesaj de Norishor »

Reds, noi avem nevoi diferite oricum. :)) Eu am papat un set de placute brembo pe cirucit, deci ...
Pt. strada, da sunt mai ok moi. Tin bine la "rece" insa cu franari repetate, si odata cu incalzirea lor, apare efectul de "fade". Gen se "scurg" pe disc, si franarea devine din ce in ce mai ineficienta. Pe de alta parte, la o masina de strada si utilizare in limite normale, sunt OK. eu unul ma feresc de tot ce e cu "ECO" de la placute la hard disk-uri. ECO inseamna mai ieftin si de cele mai multe ori nu e mai bun, ba din contra.

Vezi punctulete de sudura pe ele (grosimea ramasa era sub 5mm) :)) Insa au tinut exemplar. 27 de ture de circuit cu doar 3 ture de racire. Brembo FTW :))

Imagine
Reds
Marca si model masina: Citroen C4 Grand Picasso

Mesaj de Reds »

Stiu de fade ... dar credeam ca se cer normale de strada nu racing ;).

Trimis de pe al meu SM-A300FU folosind Tapatalk
Norishor

Mesaj de Norishor »

Pai brembo au si de strada, fara probleme. Eu initial de acelea am avut. Sistemul de franare, l-am schimbat relativ recent. Etrieri Brembo de C2R2, mi-am facut singurel furtunase metalice fata/spate, am pus discuri mai mari (de la 266 la 283). All good. Dar inainte de asta am folosit placute Brembo normale si discuri brembo max de 266. Scartaiau, mai faceau cate un zgomot, dar franau foarte ok, pt. pretul platit. Chiar si fara sa le fi facut bedding-ul, am simtit "first bite-ul" incisiv, repet, cu placute normale.

Ca si alternativa, ATE sau Ferodo Premier, sunt alegeri OK.
Silviu Mustata

Mesaj de Silviu Mustata »

O părere personală ca le-am schimbat pe toate de curând, împerecheati-le cu discurile si nu aveți probleme. De ex. pe fata am Bosch iar pe spate TRW. Cu condiția ca discurile să nu aibă uzura excesivă. Baftă!!!
Fost posesor Citroen C4 1.6 SX Vti 122 CP Pack Confort+Siguranta
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”