Componenta etrier spate
- karateka1978
- Marca si model masina: C4 Grand Picasso Exclusive
- Numar Inmatriculare: yy08vpf
- Gabi Nedelcu
- Numar Inmatriculare: TL 25 NGI
Re: Componenta etrier spate
acum am verificat si eu mai bine, eu de la un mecanic stiam ca am pe spate am sistem de franare TRW, dar din pozele facute de mine , cred ca este Bosch, etrierul este cu acel arc
Entreprise 1.6Hdi 92 cp (dec 2005)

Entreprise 1.6Hdi 92 cp (dec 2005)

Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
-
cundinic
- Marca si model masina: Citroen C4, 2.0 HDI
Sper sa ajute pe cei care se lovesc de situatia cu lipsa arcurilor de la friana de mana.vmeremia scrie:Salutare Vlad!vlad scrie:Am nevoie de ajutorul vostru, in special de la cei cu Entrepriseuri.
Ma intreaba cineva niste detalii despre discul spate la C4, ii raspund si am zis sa verific. Cind ma uit in manual imi sare in ochi un arc ce nu il vazusem pe masina mea.![]()
Pe masina mea ar trebui sa fie varianta de arcuri din a 2-a poza.
Arcul ala nu e ceva deosebit de important si nu tine de siguranta frinarii dar ajuta la frina de mina. Readuce pirghia frinei de mina a etrierului in pozitia normala, iar mie pe dreapta nu prea revine singura, ar fi numai bun ajutorul acelui arc.
Cobor jos sa verific si banuiala mi se confirma, intr-adevar imi lipsesc acele arcuri.![]()
Intrebarea mea e chiar nu au pus cei de la Citroen acele arcuri acolo ? Sint singurul fara ele ?
Am rugamintea la careva binevoitor cu Entreprise dar si la cele normale sa verifice daca are pe masina asa ceva.
Azi am schimbat etrierii pe spate si pot veni cu informatii in legatura cu componenta de care vorbesti aici.
Etrierii care ii aveam inainte pe masina erau TRW si nu aveau acel arc. Cei pe care i-am montat acum sunt Bosch si il au.
Ce e interesant e ca arcul respectiv nu se potriveste de la un sistem la altul. Din cate vau eu din poza de mai sus (poza etrierului masinii tale), arcul respectiv nu se va potrivi deoarace lipseste o urechiusa de pe componenta franei de mana.
Sper sa fie utila informatia.
Eu nu am mai tras frana de mana din ianuarie deoarece imi ramanea infranata roata drepata spate (atunci am dat vina pe frig nu pe zapada, dar se manifesta si pe vreme calda)
Asa ca acum cateva zile m-am dus la mecanic cu gandul ca trebuie sa schimb cablul de frana si surpriza imi arata ca etrierii se retrag daca sunt actionati cu mana si ca din cauza lipsei arcurilor din subiect am probleme.
Bineinteles ca pe la magazine nu gasesti decat cu etrier cu tot
Am primit un ajutor de la simply the lex caruia ii multumesc din nou.
Intre timp am reusit sa gasesc la un magazin, insa numai pt partea dreapta, ceea ce imi trebuia la momentul acesta. Sper sa aduca si pe partea stanga.
Acum frana de mana este functionala.
Modelul de arc se pare ca se potriveste la mai multe marci/modele, culmea modelul C4 nu era trecut insa C5 da.
Daca intereseaza pe cineva pot pune poze dupa ambalaj/cod. Sunt made in Danemarca si dupa cum am vazut eu sunt livrati de Bardi auto.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
-
cundinic
Am incercat sa pun si foto, dar nu reusesc de pe mobil.
Pe o parte a ambalajului denumirea este QUICK BRAKE cod 113-0501 si undeva josmai apare cred ca firma Lucas, made in Denmark. Pe partea cealalta codul este QB113-0501.
O sa pun poze cand ajjng acasa, poate ajuta mai mult.
O zi buna.
Pe o parte a ambalajului denumirea este QUICK BRAKE cod 113-0501 si undeva josmai apare cred ca firma Lucas, made in Denmark. Pe partea cealalta codul este QB113-0501.
O sa pun poze cand ajjng acasa, poate ajuta mai mult.
O zi buna.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
-
cundinic
25 RON/buc. in magazin. Mie sincer si asa mi se pare scump. Si nici ca material nu mi se pare cine stie ce sau chiar ca putere de decompresie nu mi se pare puternic.
Dar la mine si-a facut treaba. Sunt curios daca or sa aduca si pt partea stanga, ca nu cred sa aiba alt cod pt stanga.
Oricum sunt cautate rau de tot
nu numai pt Citroen.
Dar la mine si-a facut treaba. Sunt curios daca or sa aduca si pt partea stanga, ca nu cred sa aiba alt cod pt stanga.
Oricum sunt cautate rau de tot
-
cundinic
-
cundinic
Update: tocmai ce incercam sa caut codul pe Bardi Webshop, am gasit codul, dar nu are imagine. Si pretul este altul decat cel de la magazin mai precis 32.52. Exista indoiala ca ambalajul fotografiat de mine sa nu corespunda cu arcurile care erau in ele?! Sper sa ajung in weekend la magazin in Constanta sa intreb direct.

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
-
cundinic
Cu placere.
Culmea la mine dimineata a ramas roata stanga infranata la care stiam ca nu am probleme si la care nu am arc deocamdata.
Cred ca va trebui sa schimb si cablurile pana la urma.
Culmea la mine dimineata a ramas roata stanga infranata la care stiam ca nu am probleme si la care nu am arc deocamdata.
Cred ca va trebui sa schimb si cablurile pana la urma.
- cristyluu
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BV 12 TEA
Din cate vad eu este kit si ar trebui sa fie pentru ambele parti. Cred ca ce ai cumparat tu era descompletat.

2007 Citroën C4 berlina 1.6HDI - 80 kw ...cool one...
-
cundinic
Am vazut ca ar trebui sa fie un kit dar asa am gasit pe aici in orasul meu si m-am bucurat oricum
Pe de alta parte ceva nu corespunde intre cele 2 poze.
In poza 1 par a fi un kit pt ambele parti, insa in poza 2 daca te uiti atent sunt pt aceeasi parte.
Tu le-ai gasit dupa codul asta undeva afara vad nu? Cum de nu stiu pe la magazine de acest kit? O sa ii mai stresez sa caute
O zi buna
- cristyluu
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BV 12 TEA
Am constatat si eu diferenta dintre poze.
Sunt de la 2 furnizori interni prima poza este de la Elit si urmatoarea de la Intercars dar find acelasi cod/producator de la orcare ai lua trebe sa fie acelasi lucru.
Sunt de la 2 furnizori interni prima poza este de la Elit si urmatoarea de la Intercars dar find acelasi cod/producator de la orcare ai lua trebe sa fie acelasi lucru.
2007 Citroën C4 berlina 1.6HDI - 80 kw ...cool one...