Curea distributie rupta
-
Tomoiu Dragos
- Marca si model masina: Citroen c4 1.6 hdi 66kw
- Numar Inmatriculare: B226DRY
Curea distributie rupta
Salutare!va rog am mare nevoie de ajutor!tocmai ce m-i s-a rupt distributia in mers si as vrea sa stiu daca se merita sa-l repar motorul asta sau mai bine cumpar altul!si daca trebuie altul are cineva cunostinte de vreun motor bun pe la cineva si sa fie complet?
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Re: Curea distributie rupta
-depinde cine ti-l face si ce e dus la el. In principiu merita! Sh nu stii ce iei... gasesti supape, garnitura chiulasa etc, pistoane, noi, la preturi f. mici in raport de reprezentanta.
compara variantele...
compara variantele...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Daca n ai urme de la supape pe pistoane poate merita, insa daca ai, posibil in timp sa capete batai, jocuri in bolturi, cuzineti, arbore cotit, si.. nu cred ca mai merita. Tatalui meu i s a rupt distributia si facand calculul, am optat pt un alt motor.
In functie de ce motor ai, posibil sa te pot ajuta, am la dezmembrat. Garantez pt kilometri decenti
In functie de ce motor ai, posibil sa te pot ajuta, am la dezmembrat. Garantez pt kilometri decenti
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- cisu
-daca ''in timp'' inseamna 50.000-70.000km sau 5-7 ani ani, atunci merita!
- motor sh nedesfacut e ou kinder cu surprize! (5.000- 100.000km!?! cine stie!)
- daca iesi mai ieftin cu reparatia, nu ezita. in motorul sh sigur mai bagi ceva... plus ca manopera de montare a unui alt motor e mai mare decat reparatia la al tau (depinde unde o faci) ... Eu zic ca mai usor repari mororul pe masina, decat sa dai jos/pui altul sh, pe care dai 500-700-1000 E minim !
- motor sh nedesfacut e ou kinder cu surprize! (5.000- 100.000km!?! cine stie!)
- daca iesi mai ieftin cu reparatia, nu ezita. in motorul sh sigur mai bagi ceva... plus ca manopera de montare a unui alt motor e mai mare decat reparatia la al tau (depinde unde o faci) ... Eu zic ca mai usor repari mororul pe masina, decat sa dai jos/pui altul sh, pe care dai 500-700-1000 E minim !
( hmmm....)
( hmmm....)
- Norishor
- Marca si model masina: Citroen C2 VTS - 1.6 16V (Track and Hillclimb car)
- Numar Inmatriculare: NOR
Daca e cu supape strambe... tot pe acolo duce si reparatia, dar macar stie ce "pune" in el. Asa, la un motor SH tot trebuie sa schimbe distributia si sa faca revizia, oricum ai da-o, plus ca nu stii ce "bube" are si ala.
-
Tomoiu Dragos
Astazi se apuca de desfacut motorul!am intrebat in mai multe parti si parerile sunt impartite!personal as vrea reparatie dar daca la desfacere se gaseste ceva grav cred ca voi renunta la ambele variante!se ocupa careva cu piese la preturi mai ok?
-
Tomoiu Dragos
Diagnostic provizoriu:6 culbutori rupti in doua doi tacheti afectati,injectoarele nu au putut fi scoase decat prin desfiletare si ramanerea camasilor in chiulasa!sa vedem ce va urma dupa desfacerea chiulasei ca nu am mai apucat astazi!slava domnului au scapat axele cu came de deasuprasa vedem acum ce e jos!cunoaste careva de reparat injectoare?
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Pistoanele cum arata?
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Tomoiu Dragos
Din ce mi-- spus necanicul nu a lovit nimic in ele!am scapat cu asta!sa merg cu chiulasa sa vad cate supape sunt defectesimply the lex scrie:Pistoanele cum arata?
-
Tomoiu Dragos
Si totusi cine ma ajuta cu injectoarele si cat costa de verificat chiulasa?
- cisu
Injectoare... mai bine cumperi 4 bucati sh...gasesti cu 150-250lei / buc. Nu stiu cum au ''desfiletat'', dar, daca a ramas piulita diuzei lipita pe chiulasa si au fost desfiletate de acolo, pt ca altfel nu se putea, evident ca s-au rupt stifturile care fixeaza diuza in corpul injectorului si resturile raman in diuza, iar diuza e buna de aruncat. Piulita se distruge de regula... Plus ca gasesti greu piese de schimb pt injectoare si costa. iti raman piese de schimb din cele scoase (capul electric, supapele de retur, dar si planeitatea suprafetei de contact a corpului injectorului cu diuza sufera si injectorul e distrus iremediabil...)
- chiulasa nu cred ca se deformeaza, dar planeitatea o verifica orice meserias (cu o rigla speciala, sau cu comparatorul- o sticla de vin) care repara chiulase (eventuala rectificare= 100 lei).
- tacheti culbutori (ina) gasesti de 4 ori mai ieftin la furnizori de piese, fata de reprezentanta...
- supape la fel ( eu am luat italiene la 15 lei bucata, parca)...
! Problema delicata e scoaterea pilulitelor injectoarelor din chiulasa si eventuala rectificare a locului (scaun) unde se aseaza saiba de etansare a injectorului.
Restul e parfum...
- chiulasa nu cred ca se deformeaza, dar planeitatea o verifica orice meserias (cu o rigla speciala, sau cu comparatorul- o sticla de vin) care repara chiulase (eventuala rectificare= 100 lei).
- tacheti culbutori (ina) gasesti de 4 ori mai ieftin la furnizori de piese, fata de reprezentanta...
- supape la fel ( eu am luat italiene la 15 lei bucata, parca)...
! Problema delicata e scoaterea pilulitelor injectoarelor din chiulasa si eventuala rectificare a locului (scaun) unde se aseaza saiba de etansare a injectorului.
Restul e parfum...
( hmmm....)
( hmmm....)