Tacanit metalic de la 3500 rpm in sus

cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Re: Tacanit metalic de la 3500 rpm in sus

Mesaj de cisu »

vlad scrie:Cisule, daca vrei ungere suplimentara incearca ulei 2T in motorina.
ma mai gandesc...
prefer ceva special.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Sa imi zici si mie daca ai gasit ceva special pt ce vrei tu.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
ciprianis

Mesaj de ciprianis »

cum crede fiecare.eu de exemplu folosesc motorina si aditivul acela numai de la lukoil.
am avut un fiat doblo 1,9d si am mers cu el 290000 km si nu am umblat la nimic inafara de consumabile si asa lam vandut,mergea ceas. am folosit tot aditiv de la lukoil (daca trebuia).asa ma convins pe min.
bine asta e parerea mea.sa fie ma pretentios citroenul decat fiat diesel?
cisu

Mesaj de cisu »

Nu despre masina in sine e vorba (citroen mai pretentios decat fiat), ci de componentele sistemului de alimentare: pompa de inalta, injectoare... Nu stiu ce injectoare avea 19jtd-ul ala, poate tot bosch... nu stiu!
Mai e si dupa calitatea pieselor de prima echipare ( am vazut bosch facute in china, brazila, franta etc.) . Depinde de motor, de cat de stors e . 1,9 ala nu cred ca avea mai mult de 120cp, pe cand 1,6 cu 110 e cam forjat, comparativ cu 1,9. Depinde de cata apa ai prin motorina, ce filtre ai pus, cum i-ai dat talpa...
Nu sunt toate la fel! Asta e clar!
Dar aditivul ala lukoil nu e de prea multi ani pe piata, asa ca nu stiu despre ce perioada de folosinta vorbesti ...
( hmmm....)
ciprianis

Mesaj de ciprianis »

eu nu am zis nimic de perioada,am zis numai cand am avut nevoie de el,in rest eu nu am bagat nimic si am folosit mot.lukoil euro 5 si acum folosesc la fel.in medie am bagat unul la 70000km, cand dadea semne de batai la injectoare.intradevar pompa era bosch,stie dumnezeu pe unde era facuta.citroenul meu e din 2008 lam lut la 177000km,cred ca reali nu stiu sigur si am bagat un aditiv o singura data,nu stiu daca trebuia,dar cred ca merge un pic mai bine,trebuie sa ma obisnuiesc si cu ea, mot.1,6hdi 110cp. este o parere de a mea.
ma gandesc daca sar bloca un injector,nu se poate debloca si curatat cum ai facut tu?
cisu

Mesaj de cisu »

Eeeeee...pai un flacon de aditiv la 70.000 de km e fix zero (ca efect nociv asupra sistemului de injectie)! Cam ca o betie la 10 ani! :lol:
Se poate debloca, dar se blocheaza iar, depinde ce uzura are la componente, ca de regula trebuie inlocuite (kit reparatie 230 lei, duza 270 lei, manopera 250 lei. Vezi ce iese, ca variante de lucru!)
Solutia de curatat injectoare dauneaza (cred eu) daca o bagi la cateva sute sau mii de km, regulat. Adica ce e prea mult, strica! :wink:
La mine n-a fost suficienta o curatare...
( hmmm....)
ciprianis

Mesaj de ciprianis »

frectie ne frectie,am avut cu ea 290000 fara reparati?am avut.eu unul am fost multumit,acum fie care cum considera.eu nu as baga de ex.aditiv tot timpul in motorina.
cisu

Mesaj de cisu »

Exact ce spuneam, daca ai bagat 4 flacoane de aditiv la 290.000 km, e ca si cum n-ai fi bagat... Adica a fost prea rar si prea putin ca sa dauneze. Mai mult aditiv a fost in motorina consumata.
Multi baga la fiecare plin, sau la fiecare al doilea plin etc. Acolo pot aparea probleme, cred eu.
fiecare face ce vrea, dar nici fraierul ala de producator nu recomanda degeaba ''neshte chestii''...
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Reaparut tzacanitul injectorului, dupa 3 ani juma'te de la reconditionarea acului si diuzei injectorului (home made).
Dupa multi nervi si inlocuit degeaba intinzatorul curelei de accesorii (suspect de zgomot si cu oscilatie mare), s-a rezolvat partial cu ulei de amestec 2T, pus in motorina!
Am bagat 300gr la 30 litri de motorina (cat aveam in rezervor). Efect ''instantaneu'' (dupa cateva minute). S-a uns injectorul, nu mai tzacane si nici nu mai merge cu trepidatii la relanti. Intinzatorul de curea avea o oscilatie de aproape 8mm-1cm la ralanti (un piston nu lucra prea bine la ralanti, din cauza injectorului). Dupa ungerea cu ulei 2T a injectorului s-a ''rotunjit'' mersul motorului si a disparut si oscilatia intinzatorului (2mm mai are acum). Parca a prins si mai multa viata motorul la ''talpa''. Fum =zero.
Pana dau jos injectorul sa-l rectific, merg cu ulei 2T in motorina. Solutie de avarie la motorina de kkt din Romania.
Si cat voi avea masina am sa bag cateva sute de gr. de ulei 2T la fiecare plin de motorina.
Sa vedem ce si cine are ceva impotriva...
( hmmm....)
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Continutul mare de etanol din carburanti duce la multe probleme de ungere ale pompelor si injectoarelor.

Uleiul de motor in 2 timpi arde curat, deci e ok. Pina una-alta te poti mindri ca aplici acelasi tratament motorului ca si posesorii de mazde RX8. :glasses
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
cisu

Mesaj de cisu »

Am incercat sa scot azi injectorul care mi s-a parut ca bate. Surpriza, e cel pus nou, in 2009 , aprox.1500lei de la Peugeot, deci nu cel reconditionat in aprilie 2012!
Surpriza mai nashpa e ca s-a lipit si nu am putut sa-l scot cu scule obisnuite! L-am lasat acolo si ii dau tratament ''oral'': adica ulei 2T si sol de curatat injectoare, poate nu mai e cazul sa-l dau jos inca 6 ani... :lol: Dupa aia mai vedem... o RK facuta cu mana mea.
Acum merge bine, nici nu prea as mai avea motive sa-l demontez.
Cu ocazia asta am fost nevoit sa desfac si conducta EGR din galeria de admisie, sa recuperez o piulita de prezon, cazuta pe sub galeria de admisie (pe la bujii, p-acolo).
Alta surpriza: conducta era cam 60% obturata cu depunere de ulei si praf- ''marmelada''- coapta, chiar la capatul care intra in galerie (un cm). Si asta doar in 6 ani jumate, de cand am facut-o ''bec''...O fi mult o fi putin?!?
La primavara cred ca o asteapta o desfundare totala...dupa aia ''ii pun sigiul'' la motor si cat o tine. Pana cade.
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Rezolvat tacanitul injectorului lipit in chiul(o)asa, zgomot care intre timp se agravase si nu mai era sensibil la ulei 2T:
Solutia: Rectificat tija supapei de retur, prin extragerea acesteia pe sus, cu o presa speciala, dupa demontarea capului injectorului.
Imagine.

Rezultat spectaculos: disparut bataia injectorului, disparut tremurat motor, revenit puterea la simpla atingere a acceleratiei, scazut zgomot motor. Adica injectorul lucreaza normal. Fara sa fiu nevoit sa-l scot din motor... Noroc ca nu era acul diuzei. Dar se pare ca ala nu bate, doar se gripeaza si da celelalte simptome (dar fara bataia metalica puternica).
Nu fac reclama la scula, dar m-a salvat de dat jos chiulasa, de taiat/distrus injectorul, de cheltuiala, cu alte cuvinte!
( hmmm....)
cisu

Mesaj de cisu »

Schimbat supapa de retur, la alt injector care pierdea la greu pe retur, diuza... si garnitura cu saiba supapei de retur. 260 lei piesele (noi, bosch, diuza din rezerva proprie); manopera gratis- 2 ore cu studiu si placere !
Diferenta vizibila: redus pierderea pe retur la 1/4 din cat era si eliminat fumul la talpa...ceva putere in plus (197 pe autostrada- in alta tara!)
Merita, avand in vedere cat costa un injector nou (1200-1400lei), sau cat costa reparatia la diesel service (550-750lei, cu tot cu manopera).
Si inca ceva:
Nu lasati niciun mecanic meserias sa va spuna ca nu bate injectorul niciodata (tija-supapa de retur), ca e culbutor/compensator hidraulic, supapa etc...
Bate rau tija/supapa aia de retur cand se uzeaza... Verificat pe propria piele. Nu demontati degeaba motorul...
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”