Parbriz ciobit

sip

Mesaj de sip »

vladut_v scrie:Cel mai rau scenariu s-a adeverit. Cand lucrarea era aproape gata, in timp ce asteptam sa se intareasca rasina sub actiunea UV, a pleznit si s-a intins zeci de cm. Acum crapaturile sunt "bandajate" cu acel scotch transparent din rasina. Deja e deranjant la condus. Nu mai ramane decat solutia Casco si cat mai urgent.

Deja ma vad schimband cate un parbriz din jumate in jumate de an. Ghinion, cu toate ca am peste 200 mii km parcursi (8 ani) si nici o ciobitura pe alte parbrize. Suprafata parbrizului de C4 e uriasa si se pare ca foarte sensibila.

Asa arata ciobitura initial:
Imagine

Deci cu asa ceva sa nu va duceti la clinica ca e in zadar !
Ai dreptate... parbrizul fiind mare probabilitatea este si mai mare ca o pietricica sa-l sparga.
Si eu am mers 30 de ani fara sa sparg un parbriz si am reusit la C4.
O fisura, mai mica ca a ta, practic un punct, care in doua luni s-a intins pe cca un metru.
Rezolvarea schimbat pe asigurare ... distractia 17 milioane.
Dar acum arata ca nou...
Singura problema e ca dureaza cca 4-5 ore schimbarea ...si nu te lasa sa pleci pana nu se usuca...
Succes...
C4 coupe 1,6 HDi, 16v, 110CP, rosu; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronica
Noul C4, 1,6 HDi, 16v, 112CP, negru; pe serbionel.ro cautati articole cu Sofronel
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Ciobiturile astea rezolvati-vi-le imediat, pentru ca e posibil dupa aia sa pierdeti inutil timp si bani. Acum 10 minute m-am intors de la vulcanizat parbrizul, prin zona asta pe la noi niste animale de la santuri si poduri au imprastiat antiderapant combinat cu criblura.
Daca puteai o gaina sa le faca treaba cred ca o facea mai bine si cu mai mult cap. Macar de nu mai imprastiau nimic cum au facut pe alte drumuri.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Taelyn

Mesaj de Taelyn »

Salutare la toata lumea! Azi, pe drumul de la Timisoara la Arad mi-a sarit o piatra si mie pe parbriz (de la un tir, normal). A sunat groaznic, am crezut ca imi pica parbrizul in poala tandari, am tras pe dreapta injurand toate drumurile noastre si taxele de drum si am vazut ca e vorba doar de o pleznitura foarte, foarte mica de marimea unui varf de ac, mai greu vizibila (se simte insa la pipait). Ce ma sfatuiti sa fac? E clar ca nu se justifica inlocuirea intregului parbriz, sau macar mersul la asigurare... Exista vreo clinica de parbrize buna in Timisoara? Un prieten m-a sfatuit daca ciobitura e mica, sa nu ma duc (la el a ramas o urma alba, laptoasa, destul de deranjanta).
Ciobitura e foarte mica, insa piticul meu de pe creier ramane mai ales ca tocmai am aflat ca am cel mai tare tip de C4 (sau macar unicul): inca nu exista omologare de tip pentru el, asa ca nu pot sa il inmatriculez pana nu se omologheaza.
Multumesc de pe acum de sfaturi!
C4 SX Pack berlina, 2l HDi, 6 viteze, faruri bixenon, directionale, Sable de Langrune
mituc

Mesaj de mituc »

Mai sint sx pack-uri 2.0hdi.
Cit despre parbriz mergi la o clinica de parbrize si vezi daca e necesar sa umple gaura.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Taelyn scrie:inca nu exista omologare de tip pentru el, asa ca nu pot sa il inmatriculez pana nu se omologheaza.
- Ce masina ai de nu se poate omologa inca ? E berlina de la C4 ?
- Si dupa reparatia la clinica, tot ramane o urma mica, e imposibil altfel. Asta daca nu iti pleaca crapatura sub masina de vidat, cum am patit eu. Totusi daca e doar o ciobitura mica, cat un varf de ac, fara stea, poti sa o lasi in pace, o sa mai urmeze si altele. Cand "s-a umplut paharul" (parbrizul) ... il schimbi.
C4 1.6i 16V Berlina
mituc

Mesaj de mituc »

Cit e un parbriz de C4? Dintr-asta normal, nu dintr-ala laminat sau cu senzori.

Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

mie mi`au sarit doi "bolovani" ieri pe celbrul dn1 si am scapat fara nici o zgarietura chiar daca pietrele au fost destul de mari si instinctiv am dus mana la ochi asteptand sa se sparga.deci eu sunt multumit de parbrizul de c4 :D deocamdata
Taelyn

Mesaj de Taelyn »

vladut_v scrie:
Taelyn scrie:inca nu exista omologare de tip pentru el, asa ca nu pot sa il inmatriculez pana nu se omologheaza.
- Ce masina ai de nu se poate omologa inca ? E berlina de la C4 ?
- Si dupa reparatia la clinica, tot ramane o urma mica, e imposibil altfel. Asta daca nu iti pleaca crapatura sub masina de vidat, cum am patit eu. Totusi daca e doar o ciobitura mica, cat un varf de ac, fara stea, poti sa o lasi in pace, o sa mai urmeze si altele. Cand "s-a umplut paharul" (parbrizul) ... il schimbi.
Da, e berlina de la C4 si inca nu a fost omologarea de tip pentru ea. Cei de la Citroen (Eveman Banat) mi-au promis ca nu voi vedea cel de al treilea set de numere provizorii (ca deja am 2) si ca o vor inmatricula inainte de sarbatori.

Cat despre ciobitura am fost la o clinica de parbrize din TM: au zis ca nu pot face nimic, e prea mica, dar macar nu va creste.
C4 SX Pack berlina, 2l HDi, 6 viteze, faruri bixenon, directionale, Sable de Langrune
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da se pare ca am mancat bors.s`a ciobit bagami`as picioarele.dar foarte usor,superficial as zice se vede doar daca te uiti cu atentie.deci mitul se confirma cum ar zice unii....
schumi

Mesaj de schumi »

mituc scrie:Cit e un parbriz de C4? Dintr-asta normal, nu dintr-ala laminat sau cu senzori.
eu am platit (de fapt asigurarea) 14 milioane pe unul nou cu tot cu schimbat. am patit-o tot cu un tir pe timisoara- arad. dar eu l-am urmarit si i-am luat datele. RCA-ul lui a platit dar la suma asta s-a ajuns. parbrizul nu e cu senzori.
C4 1,6i 16v hatchback noir obsidien, d-aia din jungla
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Cum ai reusit sa faci sa plateasca RCA-ul lui ? Eu stiu ca daca esti in spatele lui se considera neadaptare de distanta. Cred ca trebuie dovedit ca era prost incarcat si ca a picat ceva din el (camion, basculanta). Daca ti-a aruncat piatra de la roata deja nu mai e soferul de vina. Sunt curios cum ati procedat, daca esti amabil sa ne descrii. Cu sigurant orice sfat e binevenit. Parbrizele de C4 se ciobesc "pe capete" ...
C4 1.6i 16V Berlina
amalric
Marca si model masina: c4 hdi

Mesaj de amalric »

are cineva idee de ce imi ramane gheata in spatiul dintre capota si stargatoare ??? :?:

ma gandeam ca tre sa se topeasca cumva dupa o jumate de ora de mers, ... are niste site in laterale ...... pt ce sunt ??? :roll:
"so new, so bold, so full of original ideas, so different from what has gone before"
Imagine
onacus

Mesaj de onacus »

amalric scrie:are cineva idee de ce imi ramane gheata in spatiul dintre capota si stargatoare ??? :?:

ma gandeam ca tre sa se topeasca cumva dupa o jumate de ora de mers, ... are niste site in laterale ...... pt ce sunt ??? :roll:
Alea sunt prizele de unde ia climatizarea aerul de afara ca sa-l bage in masina :D.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
amalric
Marca si model masina: c4 hdi

Mesaj de amalric »

aha.. .... nu stiam :oops:
"so new, so bold, so full of original ideas, so different from what has gone before"
Imagine
stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Mesaj de stevey »

Daca mie mi-a sarit o "pietricica" in parbriz si mi l-a fisurat usor, pe interior cam 3 mm, iar pe exterior unde a lovit piatra am usor ciobit ce se poate face...?Se schimba pe garatie, se sudeaza...?
Ultima oară modificat Vin Feb 15, 2008 11:24 am de către stevey, modificat 1 dată în total.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”