Airbag & centuri pirotehnice
-
sebi
Airbag & centuri pirotehnice
stiti cumva care sunt preturile sa bage la loc (sau sa schimbe... nu stiu cum se procedeaza) 2 airbaguri (cortina si lateral) si sa puna la loc centurile (si daca puteti sami explicati care e sistemu la centurile pirotehnice si de ce costa sa le "puna" la loc)?
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Tot ce pot sa-ti spun este ca am inteles ca pretul airbag-urilor este deordinul miilor de euro.
Din cate am observat, in majoritatea cazurilor in care apar la pagube airbag-uri sarite asiguratorul prefera sa declare dauna totala.....
Dar ce s-a intamplat?
Din cate am observat, in majoritatea cazurilor in care apar la pagube airbag-uri sarite asiguratorul prefera sa declare dauna totala.....
Dar ce s-a intamplat?
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
-
sebi
o adev nenorocire sa intamplat. am fost neatent am prins o bucata de noroi la viteza mare si mam invartit. am postat la tutoriale legat de esp:

si am auzit si eu ca e posibil sa declare dauna totala si de asta ma intereseaza cat costa. oricum nu numa airbagu e pb... usa e indoita, aripa sparta, directia rupta, stalpu, si sasiu cred ca trebuie tras. e posibil sa declare dauna totala?
am facut si un desen cam cu ce am patitsebi scrie:am realizat ca e un "must" deoarece am patito...
coboram o panta nu f abrupta, dar cu multe curbe. am intrat cu viteza intro curba (destul de larga, si nu aveam viteza mai mare decat obisnuiam sa cobor pe acolo) dar pe margine era noroi pe jos era umed si am pierdut aderenta cand am atins noroiu si am inceput sa derapez. dupa cateva rasurici (nu totale) ma duceam cand pe stanga cand pe dreapta am vazut ca venea cineva de jos si am decis ca decat sa incerc so pun la loc pe drum mai bine calc frana, dar cel care venea de jos nu a avut timp sa franeze (era un ducato). eu aproape oprisem masina dar eram dea latu, jumate pe banda lui jumate pe a mea, si ma lovit in aripa si usa dreapta. nu a fost nimic grav, dar o sa stau cu masina in service vreo luna.
daca aveam esp sunt convins ca reuseam so redresez mult mai repede

si am auzit si eu ca e posibil sa declare dauna totala si de asta ma intereseaza cat costa. oricum nu numa airbagu e pb... usa e indoita, aripa sparta, directia rupta, stalpu, si sasiu cred ca trebuie tras. e posibil sa declare dauna totala?
-
newt
- CPatratzel
As soune ca ai chiar sanse mari.. mai ales daca reparatia poate sa ajunga la aproape valoarea masinii... depinde de asigurator.... Bine ca n-ai patit tu/ocupantii nimic! restul se rezolva....
Am un prieten care a patit-o cu un focus; lovit din lateral dreapta in aripa de o dacie; sarite ambele frontale; dauna de 9k euro la o valoare asigurata de 11k si nu i-au dat totala.... asa ca...
Am un prieten care a patit-o cu un focus; lovit din lateral dreapta in aripa de o dacie; sarite ambele frontale; dauna de 9k euro la o valoare asigurata de 11k si nu i-au dat totala.... asa ca...
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
- Tomita
- cre8or
- Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
- Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS
te sa ii ungi si pe ei..le dai o atentie ceva, sa fie totul ok...
dar oricum sebi, imi pare rau sa aud ce ai patit...de masina ma refer...tu, poate din experienta vei invata, si vei face drumurile patriei mai sigure...
asa e unu cu un rs6 (pe alt topic aici pe forum) care tot pe un drum arhicunoscut a decupat masina in doua (a avut noroc ca scaunul lui a rams intact, singurul lucru de fapt intact)
oricum la ce impact zici ca ai avut probabil si lonjeroanele sunt paradite. masina nu prea o sa mai justifice mers cu ea...
dar oricum sebi, imi pare rau sa aud ce ai patit...de masina ma refer...tu, poate din experienta vei invata, si vei face drumurile patriei mai sigure...
asa e unu cu un rs6 (pe alt topic aici pe forum) care tot pe un drum arhicunoscut a decupat masina in doua (a avut noroc ca scaunul lui a rams intact, singurul lucru de fapt intact)
oricum la ce impact zici ca ai avut probabil si lonjeroanele sunt paradite. masina nu prea o sa mai justifice mers cu ea...
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop
Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024
Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
- Tomita
- cre8or
ca sa plateasca, asigratorul decide. ma gandesc ca si la tipul de dauna tot de la el pleaca (pe citro nu ii intereseaza acest aspect). daca asiguratul da ok pe devizul lor sunt ok. daca decide ca e dauna totala mai ecineva cred intr-o situatie asemanatoare pe aici (da un search).
- Tomita
- cre8or
ala gandeste ce e in interesul lui. tu tre sa gandesti ce e in interesul tau. dauna totala sau repari masina. merita sa ceri dauna totala? astea sunt intrebarile. oricum mai ai carnet??urmatoarele minim 30 zile?
sau ai scapat
-
sebi
-
newt
- CPatratzel
Undeva prin contractul ala de leasing scrie ca, daca e dauna totala, ei iti dau inapoi valoarea asigurata in anul respectiv (atentie aceasta scade cu approx 1000-1300 euro in fiecare an) minus cat mai aveai de platit la ea, minus eventuale alte cheltuiei. In concluzie, daca masina nu era in primul an de asigurare poti pierde serios din avansul pe care l-ai dat dat fiind faptul ca suma la care este asigurata e mult mia mica. In alta ordine de idei, masina ramane proprietarului (societatea la care ai facut leasingul). Nu pot sa-ti spun ce se intampla cu eventualele upgrade-uri/imbunatatiri aduse masinii, acestea intrand sub incidenta unei alte clauze din contract conform careia nu ai voie sa-i faci nimic fara a instiinta proprietaul sub rezerva ca pot sa ti-o ia daca n-ai facut chestia asta.
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Mda ai patit ceva in genu ce am patit eu din cauza unui mos tampit cu clio care mi-a franat in fata.DRIFTIG.Eu din fericire am scapat miraculos dupa vr-o 6 - 8 drifturi, in linie dreapta din fericire,intre clio cu mosul ingrozit si bordura de vre-o 35 cm si cu vre-o 80 la ora.Toate s-au intamplat incercand sa evit si mosul si bordura, sincer a fost cred o minune ca nu am atins masina si nici mosul si aveam la un moment dat o inclinatie de aproape 90 de grade si am avut senzatia ca ma rastorn...(carosabilul era ud dupa topirea zapezii cu noroi si de toate)Oricum a fost mai ceva ca in jocul ala Need for speed.Eu nu am esp dar sunt curios cum s-ar fi comportat oare intram sau nu in zid?.
-
tipitip
- Admin
Inspectorul de daune constată ce piese trebuie înlocuite sau reparate! Pe baza constatării, service-ul estimează cât ar costa reparaţia şi dacă în urma acesteia maşina va prezenta siguranţă în circulaţie! Asigurătorul decide dacă plăteşte reparaţia sau declară daună totală iaar dacă maşina nu va prezenta siguranţă în circulaţie e clar daună totală!
Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, bine că nu au fost probleme de sănătate!
Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, bine că nu au fost probleme de sănătate!
-
enacheedi
- Numar Inmatriculare: B-16-KCA
Ok OK .. franturi din tot ce se intampla ... CU DAUNA TOTALA !!!!!!!!!
1 . asiguratorul constata pagubele... ( deschide dosarul de dauna )
2. service-ul face un deviz estimati de reparatii (se stabileste suma necesara reparatiilor)
3. daca aceasta suma depaseste suma asigurata din contractul casco .. atunci este dauna totala.
asiguratorul va plati suma asigurata di care scade restul din pretul politei incheiate pe 1 an. Daca masina este in leasing ... atunci face plata catre societatea de leasing , care isi opreste din acea suma contravaloarea ratelor pana la sfarsitul contractului de leasing (fara dobanda). Epava este a utilizatorului .. conform contractului de leasing .... (in mod normal) ei si-au incasat banii ...
Asa deci ... 1 .. vezi ce suma este asigurata ...
Dar cred ca am raspuns tarziu deja !!!
1 . asiguratorul constata pagubele... ( deschide dosarul de dauna )
2. service-ul face un deviz estimati de reparatii (se stabileste suma necesara reparatiilor)
3. daca aceasta suma depaseste suma asigurata din contractul casco .. atunci este dauna totala.
asiguratorul va plati suma asigurata di care scade restul din pretul politei incheiate pe 1 an. Daca masina este in leasing ... atunci face plata catre societatea de leasing , care isi opreste din acea suma contravaloarea ratelor pana la sfarsitul contractului de leasing (fara dobanda). Epava este a utilizatorului .. conform contractului de leasing .... (in mod normal) ei si-au incasat banii ...
Asa deci ... 1 .. vezi ce suma este asigurata ...
Dar cred ca am raspuns tarziu deja !!!
Covorase / Presulete - Toate dedicate
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
Ce spui tu e aberant... pai eu platesc CASCO, ca sa fie acoperita societatea de leasing?
Nu stiu de unde iti iei informatiile... poate asa o fi pe la altii, dar, la VBLeasing, cu care am eu contract, daca fac dauna totala, se intampla exact invers... adica: epava e a lor, eu primesc inapoi avansul si ratele fara dobanda, ajustate in functie de indicele de uzura (suma asigurata scade in fiecare an) suma pe care o pot folosi ca avand la alt autoturism...
Nu stiu de unde iti iei informatiile... poate asa o fi pe la altii, dar, la VBLeasing, cu care am eu contract, daca fac dauna totala, se intampla exact invers... adica: epava e a lor, eu primesc inapoi avansul si ratele fara dobanda, ajustate in functie de indicele de uzura (suma asigurata scade in fiecare an) suma pe care o pot folosi ca avand la alt autoturism...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux