Nu sta la relanti

Scrie răspuns
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Ar fi trebuit sa nu platesti nici tractarea, daca nu au putut face ce aveau de facut (iar reparatia neefectuata fiind motivul tractarii) ar trebui sa nu le dai bani nici pentru asta. Nu e deloc distractiv sa te plimbi cu masina pe platforma prin oras. Stiu ca te-ar fi costat mai mult timp, dar mai bine mergeai cu ea la suceava si rezolvat intr-o ora (ca au mai facut cel putin si la a mea si stiu ce au de facut, numai sa aiba piesele pe stoc daca e de schimbat ceva) + 3 ore drumul.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
citizenx
Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
Numar Inmatriculare: IS-25-PAI

Mesaj de citizenx »

Nu am platit nimic inca. Maine ma duc sa ridic masina si le dau un mumu mare. Pana la urma voi merge la Suceava mai mult ca sigur. Oare pot suna la OPC sa ii reclam pe astia de la Sermecom in caz ca ma vor obliga sa platesc tractarea si "testerul"?
mituc

Mesaj de mituc »

Nu cred ca va fi nevoie, cei de pe la sermecom par oameni rezonabili. Dar daca e nevoie opc-ul te poate rezolva.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
citizenx

Mesaj de citizenx »

Am rezolvat. Am platit tractarea si atat. Si-au cerut scuze, etc.

Cine spunea ca C4-le isi revine singur, avea dreptate. Am plecat de acolo si pana acum nici o problema. Cei de la Peugeot sunt dusi cu vaca. NU stiu cum pot fi atat de idioti. Era un prieten la Servunion si i-a intrebat daca se poate face diagnosticare la motor. Unul de acolo a spus ca da. Cand am ajuns acoloo, toata lumea spunea ca nu pot face nimic. IDIOTI!!!!
mituc

Mesaj de mituc »

Isi revine singura dar temporar, dupa un timp o sa-ti faca iar si de obicei dupa ceva mers in sarcina (daca urci buciumul de exemplu). Si partea cea mai nasoala e ca va incep sa faca din ce in ce mai des.
Cei de la peugeot au aceleasi motoare insa ECU-ul e posibil sa fie diferit, asta fiind motivul pentru care sa nu-ti poata face diagnosticare. Insa nu stiu sigur. Miscarea ideala ar fi sa-ti gasesti juma' de zi pentru un drum la suceava... sau daca cu putin noroc deschid cei din iasi intre timp... iaca mai salvezi un drum (vor deschide prin septembrie am inteles). Vezi ca cei din suceava au si simbata program, tre' sa pleci pe la un 6-7 din iasi ca sa ajungi acolo cit maid evreme insa, ca la 12 inchid service-ul.

SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Incepand din Ianuarie si a mea face la fel... dupa o acceleratie un pic mai in forta nu sta la ralanti - trebuie sa o accelerezi permanent, franezi cu stangul sau cu frana de mana la manevre de viteza mica... iti vine sa o bagi intr-un stalp si sa termini balciul... Oricum, cert este faptul ca la mine este ceva permanent... Am fost la service la ATS si mi-au spus ca trebuie inlocuita o piesa pe garantie - papilon motorizat
Pentru cei dintre voi care vorbesc/citesc frangleza...

Il assure la fonction de régulation de ralenti par une commande de type RCO (rapport cyclique d'ouverture). Le rapport cyclique d'ouverture est le temps d'ouverture d'un actuateur piloté par un signal carré de fréquence et d'amplitude constante par rapport à un cycle complet. Il est équipé de deux potentiomètres de contrôle, l’un à piste croissante et l’autre décroissante...

Anyway, pe 25 am programare... sper ca pana atunci sa ajunga piesa ca sa ma duc sa o rezolv... ;)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
onacus

Mesaj de onacus »

Da, asa a fost si la mine. Dupa care au inceput din nou problemele si s-a schimbat captatorul de aer ;)
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
LiviuVTR

Mesaj de LiviuVTR »

E cunoscut sub diverse alte nume - iac, motoras pas cu pas. Chiar asta si e, e un motoras pas cu pas, care e comandat sa se deschida atunci cand calculatorul vede pozitie clapeta acceleratie inchisa si viteza de rotatie a motorului aproape de relanti. Problema e ca nu mai raspunde la comenzi.
La citroen nu (l)-am demontat niciodata si sper sa nu am nevoie. Dar la un Renault Clio 2.0 RS am demontat si curatat unul impreuna cu un prieten. Comportamentul masinii era destul de haotic, ba nu isi tinea relanti-ul, ba statea numa` in 2000 de ture. Ideea e ca a mers curatat cu un spray cu ulei penetrant si uns cu putina vasilina alba. Daca cumperi ceva after market sau piesa compatibila, nu originala (s-ar putea sa constati ca e mai buna decat cele produse de colaboratorii citroen) nu cred ca o sa te coste prea mult, iar diferenta de comfort in mers si "respectul" aratat motorului vor creste considerabil :).
I live fast & keep energy in motion ...
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Re: Nu sta la relanti

Mesaj de justme »

Poate cineva sa imi spuna unde este plasata "clapeta de acceleratie"? O poza ar fi perfecta, daca poate face cineva. As vrea sa incerc sa o curat singur. Daca nu reusesc, o sa ma duc la service. Multumesc.
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
cipsone

Mesaj de cipsone »

justme scrie:Poate cineva sa imi spuna unde este plasata "clapeta de acceleratie"? O poza ar fi perfecta, daca poate face cineva. As vrea sa incerc sa o curat singur. Daca nu reusesc, o sa ma duc la service. Multumesc.
Nu stiu la Citroen cum e, acum am diesel, dar la fosta masina, un Fiat Stilo am rezolvat-o foarte usor.
A doua oara cand am avut nevoie sa curat corpul clapetei nu mi-a luat mai mult de 10 minute.

Ca idee, uite un tutorial PENTRU FIAT, dar poate fi de ajutor:
http://www.fiatforum.com/stilo-guides/8 ... valve.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Coupe 1.6 HDI, Alba ca Zapada
justme
addicted
Numar Inmatriculare: B-82-HRE

Mesaj de justme »

Deci, partea a doua a poveștii: după ce am vazut unde se afla clapeta buclucașa nu am avut curaj să mă apuc singur de treabă, așa ca am facut o programare la service-ul Champion. Au pus tester-ul pe ea, și va spun sincer, m-au trecut toate apele când am vazut ''eroare injecție''. Foarte calm, meseriașul care se ocupa de ea s-a apucat sa desfaca filtrul de aer, l-a dat jos, a umezit câteva șervetele cu o soluție de curațare, și s-a apucat sa curețe corpul clapetei, implicit și clapeta. Toata operatia nu a durat mai mult de 30 minute, cu tester cu tot. Nu au vrut sa imi ia banii, au spus ca eu nu au facut mai nimic, nu au nici un motiv sa faca vreo factura. Le-am multumit, si acum mă simt ca si cum aș avea iar mașina noua. Am citit multe păreri contradictorii despre acest service, dar pe mine m-au câștigat de client. Să auzim de bine!
C4 1.6i, berlin, gri iridis, acum cu sticker...:)!

Eu nu sufar de nebunie...ma bucur de ea in fiecare minut!
LiviuVTR

Mesaj de LiviuVTR »

Da ... de la supapa EGR acea clapeta se umple de jeg. Mai exact de cenusa de la gazele arse din motor si de la vaporii de ulei din evacuare. EGR = exhaust gas recirculator. Eu am dat jos de tot clapeta, dupa ce am mers vreo 3000 de km cu canistra de la recuperatorul de vapori sparta (canistra fiind exact deasupra rotii din dreapta, va puteti imagina ca tot praful de pe drum si molozul a intrat pana la clapeta). La mine isi tinea relanti-ul bine de tot, dar consuma ca porcu` in cucuruz si era puturoasa. Merita demontata de tot si curatata cu o solutie dedicata, la mine diferenta a fost semnificativa. Si dpdv al consumului si dpdv al puterii furnizate.

BTW: dupa curatare mi-a ramas aprins martorul SERVICE impreuna cu mesajul ENGINE MANAGEMENT FAULTY timp de cateva minute. Dupa vreo 2-3 coxuri intr-un sens giratoriu s-a stins becul si a disparut mesajul. INSA inmagazinate in memoria calc. au ramas cateva erori. Deoarece acea clapeta este controlata si de ESP si in functie de viteza cu care se deschide e controlata si instalatia de climatizare => eroare esp, eroare climatizare. Cred ca ar fi binisor sa i le stergi din cap ....
I live fast & keep energy in motion ...
citizenx

Mesaj de citizenx »

Azi a revenit problema. Am inceput sa ma satur de problemele care le am cu masina. Incet incet cedeaza. Sunt din ce in ce mai dezamagit de masina. Daca nu as avea grija de masina, as mai zice. Dar la fiecare zgomot o duc in service, ii pun benzina buna. Dar asta este. Este o masina proasta.
La fiecare saptamana mai trebuie sa mai apara cate ceva. Azi am fost sa ii fac directia ca aveam un joc la volan. Maine trebuie sa ma programez din nou sa vad ce are cu pedala.
citizenx

Mesaj de citizenx »

Are cineva un tutorial sau poze cum se ajunge la clapeta de acceleratie? Asta pana fac sa mearga din nou manualul de service Citroen. :)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

sfatul meu este sa nu umblii tu la clapeta, daca o vei curata, trebuie reinitializata din Lexia...eu asa am inteles de la cei de service
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”