placute de frana

Scrie răspuns
cipsone

Re: placute de frana

Mesaj de cipsone »

Mai nene, tie iti trebuie de fapt un mecanic bun.

Bafta ta e ca in Ploiesti chiar e un mecanic bun care se ocupa doar de Citroen si Peugeot.

Poate service-ul lui nu arata cine stie ce dar e un om de caracter penru care am curaj sa garantez personal, profesionist si informat, rezolva chestii pe care o reprezentanta le-ar tratat cu curul ( in cazul meu evacuare AC infundata => apa in interior)

Eu i-am lasat masina, lista cu probleme (inclusiv schimbare placute) si s-a ocupat de tot, inclusiv cumpararea pieselor necesare, toate pentru un pret absolut de bun simt.

Are diagnoza computerizata, scheme si manuale de reparatie electronice pentru Citroen, si multa bunavointa si in plus bun-simt (lucru rar intalnit la mecanici in ziua de azi)

Daca ai nevoie de contact, da-mi PM si iti dau un nr de telefon.
Coupe 1.6 HDI, Alba ca Zapada
m0rpheus
Numar Inmatriculare: B 69 GCB

Mesaj de m0rpheus »

Am si eu o intrebare pentru cine stie. Placutele de frana trebuie neaparat sa le schimb la service autorizat Citroen? Fac parte inregranta din garantie? Ah, si inca una: placute de frana trebuie sa iau modelul la fel ca si cele care sunt acum? Ca sa pun unele mai bune trebuie sa schimb si discuri si etrieri, sau gama de modele care se potriveste e variata? In primul rand as vrea sa nu mai scartaie! Si ale mele huruie ingrozitor cateodata, si nu sunt consumate, sunt la jumatate. Le-am dat cu solutie de curatat placutele dar tot la fel fac .. Any ideas?
C4 Berlina Champion, 1.6i 16V 110CP Negru Obsidien B 69 GCB

Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

hmm si la mine scartaie doar la franarile mai usoare...la semafor de obicei. la revizie mi le-au dat jos, curatat si tot degeaba nici un rezultat.

gasesti ptr c4 si alte placute facute de alti producatori ..problema e ca toate sunt ecologice...nu stiu ce draq contin mai exact si tot aici vei ajunge...la scartait.
florinc4
Operat ESTetic
Numar Inmatriculare: B 94 URH

Mesaj de florinc4 »

Sincer nush ce sa zic....la C4 meu care e nou, nu am ce sa zic, dar la skoda mea fabia care dupa o comparatie cu colegii de la munca mi-am dat seama ca placutele sunt aproape ca noi in proportie de 80%..deci destul de bine...cand merg dimineata si nu sunt incalzite scartaie ca naiba...si franeaza al naibii de prost...dupa vreo 20-30 de min nu am nici o problema...nu scartie deloc poate doar atunci cand am oprit, iau picioru de pe frana dupa 2-3 secunde se aude un scartait, care nu il pot explica, si am testat si masina unui altui prieten si la fel face (are placute noi) , cred k conteaza si de temp de afara (ma indoiesc) ....sau poate ca e la formula 1...daca nu sunt incalzite pneurile si placutele degeaba, la fabia asa pare sa fie
C4 coupe facelift: 1.6l cu 122 de ponei
m0rpheus

Mesaj de m0rpheus »

Eu am vazut multe masini la care nu scartaie franele, deci trebuie sa existe o alternativa.
Dar problema cea mai mare nu e scartaitul, ci huruitul care se aude la mine cand franez cateodata. E exact un sunet ca si cum ar fi nisip intre placute si discuri si freaca acolo. Am dat cu solutie de curatat, si am desfacut toate rotile sa le verific si n-au nimic .. O sa ma duc in service la ei poate au vreo explicatie ei.

Imagine
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

explicatia poate fi : discuri uzate!
mai exact, cand se uzeaza, ele formeaza un "sant" in care calca placutele...acolo se formeaza o buza care freaca pe marginea placutei.
daca ai peste 40 mii km e posibil asta sa fie cauza.....
da cu mana pe marginea ext a discului si vezi daca au acea buza!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
m0rpheus

Mesaj de m0rpheus »

Am 30 000 de km cu ea. O sa ma uit daca sunt marginile discurilor (poate facem o treaba daca are buze frumoase :lol: )
Lasand gluma la o parte, problema asta o am de pe la 16 000 de km, cand am fost la prima revizie si ei au spus ca au rezolvat, dar nu au rezolvat nimic de fapt. Oricum vb cam aiurea pt ca mi-au spus la 16 mii ca am placutele uzate 50%, si acum 1 luna cand am dat jos toate rotile erau uzate mai putin de jumatate, desi am mai facut inca 15 000 de atunci. Asa ca nu ma bazez pe ei.
O sa dau in week end jos rotile sa vad, ca ma exaspereaza sunetul ala.
Ms de raspuns Aiurica!

Imagine
CerteZ
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 hdi

Mesaj de CerteZ »

problemaa ..astaa mai apare la placutzele de franaa ecologice...
C4 Coupe 1.6 HDi 110Cp ImagineImagineImagineBEEP!BEEP!
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Am nevoie de un sfat:

Cum stiu cand placutele sunt uzate la limita si e nevoie de schimbarea lor ? Exista un martor la bord care sa ma avertizeze ? Daca se consuma "de tot" cand sunt in trafic, ce fac, care sunt simptomele ?

Am emotii sa nu fac vreo prostie sa raman fara frane si sa mai distrug si discurile, mergand cu placutele uzate complet.

Am 66 mii km. Urmatoarea verificare tehnica e la 75 mii. Pana atunci am de cateva drumuri de facut in afara tarii si nu ma simt in siguranta deloc. Zgomotul la franare este foarte accentuat in unele cazuri, e de-a dreptul un huruit (ca de bucium), dupa un drum lung de cateva sute de km.

La verificarea de 60 mii am cerut in mod express verificarea uzurii placutelor. Nu mi s-a adus la cunostinta nimic legat de uzura si nici pe hartia de iesire nu am trecute procentele de uzura, pe care le consider oricum -relative.

Pot intradevar sa tina atat de mult un set de placute originale, pana peste 75 de mii, in conditiile in care unii dintre voi le-ati inlocuit si la mai putin de jumatate din rulajul asta ??
C4 1.6i 16V Berlina
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

La mine la 35k erau uzate 25% din spusele celor de la service. Dar eu NU frinez pur si simplu. Mergi la un service autorizat sa se uite cineva la ele, din cite stiu eu sint niste repere si-ti poate spune in 2 minute care e starea lor.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
onacus

Mesaj de onacus »

vladut_v scrie:Zgomotul la franare este foarte accentuat in unele cazuri, e de-a dreptul un huruit (ca de bucium), dupa un drum lung de cateva sute de km.
Atunci schimba-le.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

sa nu fi intrat mizerii de huruia asa...
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

M-am gandit si eu la varianta cu mizeria, mai ales ca am mers destul de mult pe zloata. Totusi nu stiu unde ar putea sta mizeria asta intre placute si disc. Acolo se petrec frecari si temperaturi mari. Habar n-am! Am curatat zona etrierilor cu spray cu jet de curatat franele. Tot asa face. Urmeaza spalat cu presiune sa vad atunci ceva schimbare in bine ...
C4 1.6i 16V Berlina
onacus

Mesaj de onacus »

Ti s-au terminat placutele (de fapt sunt pe gata), de-aia fac asa.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

Placutele fata au fost schimbate. Cam 190 Ron placutele si vreo 50 Ron manopera. Masina nu mai face urat. Revin cu pozele placutelor uzate sa va dati cu parerea. Mie nu prea imi place cum arata, ba mai mult nici nu le consider uzate. Nu le-am vazut si pe cele noi sa pot face o comparatie. Doar sa le curat un pic ...
C4 1.6i 16V Berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”