C4 Picassobus

Totul despre C4 Picasso
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: C4 Picasso

Mesaj de Bogdan »

Vezi si oferta de la Pro Motor Valcea, poate e mai avantajoasa decat ceea ce ai gasit tu!
La gabaritul masinii 120 CP benzina cred ca e cam putin!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

SAlut si bine ai venit...cu designul noului C5...ai dreptate dar sunt ferm convins ca 99% il adora si ca il considera o mare realizare.
La ditamai handramaia cat e picasso asta nu cred ca i-ar cadea prea bine un motor pe benzina..dar na gusturile nu se discuta.
Mult succes si sa ne tii la curent
candymann

Mesaj de candymann »

la C4 picasso nu este disponibil motor mai mic de 1.8 pe benzina si 1.6 pe motorina. asa k nu mai visa la 1.6 cu 122 cp.
hcampian

Mesaj de hcampian »

Cica i-au facut un facelift mic si i-au schimbat motorul. Acuma e cu 1.6 122 cp:
http://www.ats.ro/model.php/30" onclick="window.open(this.href);return false;
Am intrebat la dealer sa-mi spuna exact daca motorul e de 1.8 sau 1.6 si mi-a zis ca e 1.6.
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

succes in achizitionarea autobuzului.
si parerea mea ca si a lui bogdan este ca 1,6 benzina este cam putin ptr dimensiunile lui.
eu am diesel de 1,6 si... m-am convins ca am gresit cand am pus motorul asta pe masina.
nu sunt fac al vitezelor (m-am linistit dupa un accident meserias) dar... tine cont ca nu te prea ajuta in depasiri, pante.. etc un motor micut
iar benzina.. chiar daca are 122 cp.. cat zici tu, caii astia ii are pe la 4-5000 rot/min... asa ca o sa o tot tii in blana acceleratia .(eu la diesel am cuplu maxim pe la 1800... acum, mai ales ca mi-am facut remapare si am in jur de 125 cred ce cp....am graficul dyno pe undeva).

si eu m-am indragostit de masinuta asta si de modularitatea ei , iar la drumuri lungi este f confortabila.
din punct de vedere al dotarilor nu o sa iei teapa cu nici o versiune, ptr ca standardul la citroen este destul de ridicat atat la confort cat si la siguranta.
eu zic sa te mai gandesti la motorizare, chit ca o sa mai pui ceva banuti in plus :wink:
succes... alegi o masina de famile...adevarata din toate punctele de vedere :mrgreen:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
commandorsteel
PowerSteel

de fapt este cel mai frumos citroen din gama c4 :mrgreen:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Mesaj de Dan pasare »

Siiiguuur caaaa daaaa :^o
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

de fapt este cea mai frumoasa masina din categoria ei!
imi este greu sa spun asta, pt ca comandor are deja un autobuz si nu ma inteleg deloc cu el, dar asta e adevarul!
masina este superba.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
commandorsteel
PowerSteel

ofticosilor :evil:
eram sigur ca nu o sa recunoasteti :mrgreen:
ImagineImagine
Imagine
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

hcampian scrie:Salutare tuturor! Sunt si eu interesat foarte tare de un Grand Picasso, m-am indragostit de el de cand l-am vazut in showroom, in cautare fiind dupa un monovolum cu un sistem destept de pliere a scaunelor sa-mi duc bicicletele in masina si sa ma duca confortabil la drumuri lungi si dese. Avea un plus si datorita faptului ca eu sunt un mare admirator Citroen, inclusiv modelele lor vechi. Cred ca m-au dezamagit doar cu noul C5, parca au angajat la design niste nemti plictisitori dati afara de la VW, parerea mea e ca e prea banal si n-are ce cauta langa o adevarata sculptura cum e de ex. C6.

In fine, nu imi permit sa dau o avere pe o masina, iar Grand Picasso la 17.000 euro DDP imi ofera tot ce are nevoie o masina (ESP, airbag-uri), mai putin cred clima automata. Plus o gramada de chestii fara de care ai putea trai, dar ce viata ar fi aia? :mrgreen: Ca motorizare ma gandesc la 1.6 benzina 122 cp. Nu sunt de loc un fan diesel, imi place sa schimb vitezele des si sa aud cum face motorul peste 4000 rpm... chiar daca ma arde un pic la buzunar.

Doream sa va intreb pe cei care aveti C4 Picasso daca ati avut ceva probleme deosebite? Nu m-ar convinge sa ma razgandesc, doar sa stiu ce ma asteapta. Inima mea si a sotiei este deja data...

In plus, vreau sa stiu ce parere aveti de motorul asta (1.6, 122cp)? Are cineva asa ceva pe masina? Am inteles de la dealeri ca este nou, l-a inlocuit pe cel de 1.8 127 cp si este de provenienta BMW (nu sunt fan masini nemtesti, dar la benzinare aspirate BMW e BMW). Am verificat si toate caracteristicile si sunt identice cu motorul de pe 116i. Bine, e drept, Picasso e un vapor si 116i o mica buburuza...

Cu bine si va tin la curent pe cand o sa iau vaporasul. Felicitari tuturor care au ales C4, o masina care spune ceva, nu ca o conserva nemteasca. V-am vazut o data la o intalnire in Piata Constitutiei (eu am Fiat si eram la intalnirea clubului) si imaginea atator robotei mi s-a parut minunata!
masinile fabricate dupa sept 2008, vor fi echipate cu motorul 1.6 122cp facut cu BMW.
deci e ceva adevarat, dar sa le vedem la treaba!
DS3 1,6HDi 92CP
candymann

Mesaj de candymann »

mugurel scrie:masinile fabricate dupa sept 2008, vor fi echipate cu motorul 1.6 122cp facut cu BMW.
deci e ceva adevarat, dar sa le vedem la treaba!
pai daca 1.6 Hdi cu cuplul 240 Nm nu reushshte sa se achite 100% de sarcini, nu vad cum un 1.6i cu un cuplu de 160 Nm va reushi. dar sa asteptam pe cineva care va avea aceasta motorizare pe un picasso sa ne spuna impresiile.
commandorsteel
PowerSteel

la motorizarea aia.. nu cred ca o sa se descurce prea bine.... avand in vedere dimensiunile masinii...
eu o simt la a mea :(...offf #-o
ImagineImagine
Imagine
candymann

Mesaj de candymann »

eu spuneam gandindu-ma la ceea ce a spus comandorul legat de acei 110 CP pe care a fost nevoit sa ii multiplice printr-o remapare. de ce oare? eu cred k este frectie la un [icior de lemn acel 1.6i cu 122CP la grand picasso, in special.
commandorsteel
PowerSteel

@hcampian ... eu zic sa-ti iei un motor mai mare pe autobuz, ptr ca e pacat :(
nu e vb de viteza , ci doar sa te ajute in depasiri..etc
nici eu nu sunt adeptul vitezei, dar o simt ca un unele cazuri nu poate mai mult :(
asa cum zice si candymann, eu cred ca motorul ala mititel pus pe autobuz nu o sa faca fata, sau in cel mai bun caz... o sa te rupa rau la consum :wink:
in fine... noi ne dam cu presupusu, dar ar trebui sa ne spuna cineva mai avizat cum se comporta mototu: candymann, mugurel sau cine o sa se dea cu motorasu ala :mrgreen:
ImagineImagine
Imagine
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Mesaj de mugurel »

sa va povestesc ceva:
acum 30 de ani motorina reprezenta un produs complementar rezultat in urma rafinarii petrolului pentru obtinerea benzinei. dar a crescut cererea pt motorina si in acelasi timp si performantele motoarelor diesel. asadar, petrolul se rafineaza special si se face o procedura specifica pt obtinerea motorinei actuale. cererea este mult mai mare pt diesel, deci pretul la motorina e clar impus de piata.
benzina a ramas la nivelul anilor 90 si cererea e in scadere. teoretic, pe urmatorii ani iesi mai castigat cu o masina pe benzina ca si costuri.
de aceea eu recomand un motor pe benzina in cazul in care se fac pana in 20.000km/an.
ce ne incurca pe noi e lipsa autostrazilor unde nu ai nevoie de depasiri.
cazul acesta de C4 Picasso mi se pare un caz dedicat costurilor daca iti iei un 1.6i 122cp. motorul nu este celalalt remapat, este un motor absolut nou facut in colaborare cu BMW, iar daca si de marca asta va legati, sunteti pricinosi! eu l-am vazut pe C4 restylat si mi se pare un pas inainte. daca o tii in ture, e chiar misto,iar consumul mediu a scazut cu peste 1l. nu stiu in Bucuresti, pt k acolo se sta nu se merge, dar eu zic ca este ok.
daca vrei c4 picasso puternic si sport...asta nu prea exista! masina e dedicata confortului si nu performantelor pure!
asa ca bafta sa iti iei c4 picasso! oricum e frumoasa de mori masina!
DS3 1,6HDi 92CP
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Picasso”