Directia trage dreapta

Discutii generale,ce cumparam, de unde cumparam, de ce cumparam, ce dotari, ce motorizari etc
TFSB
Numar Inmatriculare: B-93-NGB

Directia trage dreapta

Mesaj de TFSB »

Am observat ca directia trage mult dreapta, pe autostrada e chiar obositor. Am fost la service cu ea si au testat-o, i-au facut geometria etc. la fel face. Am iesit in probe cu un mecanic, a pus-o pe axul drumului si mergea relativ drept. Am incercat si eu, am mers si pe contrasens si intr-adevar tragea stanga, deci e vorba de inclinatia drumurilor din Romania. Totusi, problema mea este ca mi se pare ca e prea sensibila la inclinatie, la 90 km/h daca iau mana de pe volan, in 3 secunde sunt in sant de pe banda a doua. E normal asa ceva, v-ati confruntat cu problema asta?
Citroen C4 Sedan 2008
1.6i, 16V, 110 CP, Gris Fer
Dan pasare
Numar Inmatriculare: B 35 DOX

Re: Directia trage dreapta

Mesaj de Dan pasare »

Ai verificat si presiunea in pneuri? :roll:
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
TFSB

Mesaj de TFSB »

DanOX pasare scrie:Ai verificat si presiunea in pneuri? :roll:
Hai mai, ce naiba! Asta am facut prima oara, normal. E vorba de sensibilitatea la inclinatia drumului spre exterior.
Citroen C4 Sedan 2008
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

:lol: Te cred, numai ca nu aveam de unde sa stiu. Inchipuie-ti ca pe aici am avut intrebari de genul ''Pot sa pun anvelopele stock de 16' pe noile mele jante de 17'? '' :shock:
Sa stii ca si a mea trage putin stanga de regula, dar sunt si momente, mai rare e adevarat, cand trage dreapta. Mi-e greu sa gasesc o explicatie in afara de cea cu inclinatia suprafetei de rulare. :-k

LE. In semnatura ta scrie sedan in loc de berlina.
Imagine viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Daca ai avut probleme cu geometria sau cu unghiurile s-ar putea sa ai cauciucurile mai tocite pe o parte si de asta sa-ti traga putin mai tare decat in mod normal.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
razvanxp
Numar Inmatriculare: DJ-23-RZV

Mesaj de razvanxp »

presiune in pneuri trebuie sa fie putin mai mare pe fata decat pe spate.. undeva la 2.4 pe fata cred si 2.1 pe spate.. si nu ar trebui sa ai probleme.. cu inclinatia drumurilor nu prea ai ce sa faci .. am intampinat probleme de genul asta si cu C4-ul meu si cu renault megane coupe.. si cu mai multe masini. deci e o problema generala.
C4 care nu explodeaza
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

razvanxp scrie:presiune in pneuri trebuie sa fie putin mai mare pe fata decat pe spate.. undeva la 2.4 pe fata cred si 2.1 pe spate.. si nu ar trebui sa ai probleme...... .
Ai doar partial dreptate. Presiunea pe spate poate ajunge pana la 2,7 in functie de incarcare, deci sunt situatii cand presiunea pe spate e mai mare. Din pacate diferenta de presiune fata/spate nu este relevanta in discutia noastra.
Presiunea pe aceeasi punte(in mod special fata) poate creea probleme de directie daca difera stanga/ dreapta. :wink:
TFSB

Mesaj de TFSB »

DanOX pasare scrie:LE. In semnatura ta scrie sedan in loc de berlina.
Scrie corect, este vorba de un C4 Sedan nou cu aproape 2.000 km la bord, deci nu pot verifica o eventuala uzura inegala la cauciucuri deocamdata.
Citroen C4 Sedan 2008
Dan pasare

Mesaj de Dan pasare »

Acum m-am uitat mai bine la poze si am vazut ca e sedan :)
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

pai este destul de simplu. Iei un coleg de pe forum (unul din Cta sau care merge des pe acolo, Bogdaneeee :lol: ) si parcurgeti acelasi drum. Daca trage la amandoi nu e nicio problema.
Sincer vb masina poate sa traga in dreapa sau in stanga in functie de inclinatia drumului si viteza cu care mergi. In mod normal nu ar trebui, dar la ce drumuri avem...
Daca ai geometria OK, daca rotile snt calibrate si presiunea e identica pe fiecare ax (adica aceeasi presiune la ambele roti din fata si aceeasi la ambele de pe spate) si trage in 90% din cazuri se poate sa fie totusi o problema la directie.
Insa testul cu alta masina pe acelasi tronson de drum iti poate indica foarte simplu defectiunea : masina sau drumul.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
razvanxp
Numar Inmatriculare: DJ-23-RZV

Mesaj de razvanxp »

DanOX pasare scrie:
razvanxp scrie:presiune in pneuri trebuie sa fie putin mai mare pe fata decat pe spate.. undeva la 2.4 pe fata cred si 2.1 pe spate.. si nu ar trebui sa ai probleme...... .
Ai doar partial dreptate. Presiunea pe spate poate ajunge pana la 2,7 in functie de incarcare, deci sunt situatii cand presiunea pe spate e mai mare. Din pacate diferenta de presiune fata/spate nu este relevanta in discutia noastra.
Presiunea pe aceeasi punte(in mod special fata) poate creea probleme de directie daca difera stanga/ dreapta. :wink:
incercam sa spun ca trebuie o presiune optima in roti fara sa specific factori anormali gen presiune diferita in rotile de pe acelasi ax (de ce cineva ar avea presiune diferita in rotile de pe acelasi ax mai ales ca omul a spus ca a verificat presiunea). io confirmam faptul ca este vorba de denivelarea drumurilor si nu despre probleme cu presiunea. Si bineinteles ca este relevanta diferenta de presiune fata/spate avand in vedere ca o presiune mai mare in roti (indiferent pe ce ax -nefiind vorba de presiune inegala pe acelasi ax-) accentueaza directia masinii pe un drum cu inclinatie. :)
C4 care nu explodeaza
acondrea
Halatu' cat e halatu'.

Mesaj de acondrea »

Si eu am aceeasi problema cu directia care trage dreapta. Am facut geometria am schimbat rotile intre ele si tot degeaba. Pe cine am tot intrebat nu a stiut sa-mi explice care ar fi cauza, am fost sfatuit sa schimb rotile intre ele, dreapta cu stanga, fiindca ar putea sa fie uzate aiurea si de asta sa traga, insa evident rezultatul a fost acelasi. Nu mai spun ca uneori in franare volanul incepe sa se roteasca spre dreapta daca nu il tin mai ferm.
Acum am trecut pe rotile de iarna insa, surpriza, acelasi comportament din partea masinii cu toate ca presiunea in roti este in parametrii normali iar rotile sunt noi noute.
Deja devin suspect ca as fi nebun in conditiile in care toate verificarile pe care le-am facut au acelasi rezultat.
Ieri spre exemplu pe portiunea de drum de la Policolor am lasat-o de capul eu sa vad cum se comport si vreau sa spun ca in 150-200 de metri de pe banda 3 am ajuns de mai aveam putin si ma suiam pe bordura din dreapta.
Singurul lucru pe care il suspectez, desi testele de geometrie au aratat ca totul este ok, ar fi bieleta directie si cap bara care au fost schimbate de vechiul proprietar.
Pana una alta nu-mi ramane decat sa conduc urland pe geam: halatu....cat e halatu.
C4 cupe 1.6i VTR 110CP noir obsidien
TFSB

Mesaj de TFSB »

acondrea scrie:Si eu am aceeasi problema cu directia care trage dreapta. Am facut geometria am schimbat rotile intre ele si tot degeaba. Pe cine am tot intrebat nu a stiut sa-mi explice care ar fi cauza, am fost sfatuit sa schimb rotile intre ele, dreapta cu stanga, fiindca ar putea sa fie uzate aiurea si de asta sa traga, insa evident rezultatul a fost acelasi. Nu mai spun ca uneori in franare volanul incepe sa se roteasca spre dreapta daca nu il tin mai ferm.
Acum am trecut pe rotile de iarna insa, surpriza, acelasi comportament din partea masinii cu toate ca presiunea in roti este in parametrii normali iar rotile sunt noi noute.
Deja devin suspect ca as fi nebun in conditiile in care toate verificarile pe care le-am facut au acelasi rezultat.
Ieri spre exemplu pe portiunea de drum de la Policolor am lasat-o de capul eu sa vad cum se comport si vreau sa spun ca in 150-200 de metri de pe banda 3 am ajuns de mai aveam putin si ma suiam pe bordura din dreapta.
Singurul lucru pe care il suspectez, desi testele de geometrie au aratat ca totul este ok, ar fi bieleta directie si cap bara care au fost schimbate de vechiul proprietar.
Pana una alta nu-mi ramane decat sa conduc urland pe geam: halatu....cat e halatu.
Exact asta e problema mea! Inclusiv faza cu volanul spre dreapta la franare; inclusiv temerea ca incep sa ma ia drept nebun ceilalti :)) Diferenta e ca a mea e noua, nu are nici 2.000 impliniti :(( In service la teste o pun pe axul drumului, merge drept si gata, dar eu simt ca nu e normal sa fie asa sensibila...
Citroen C4 Sedan 2008
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

e posibil sa fie un etrier "mai "blocat.....si sa frece o placuta(doua ) pe disc!
vezi daca o roata este mai calca ca alta!
incercarea moarte n-are!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
TFSB

Mesaj de TFSB »

aiurica scrie:e posibil sa fie un etrier "mai "blocat.....si sa frece o placuta(doua ) pe disc!
vezi daca o roata este mai calca ca alta!
incercarea moarte n-are!
banuiesc ca ai vrut sa spui "calda"... e buna ideea, nu m-am gandit sa incerc... revin cu rezultatul diseara :)
Citroen C4 Sedan 2008
Scrie răspuns

Înapoi la “Citroen C4 Coupe, Berlina & Sedan”