D-ale condusului

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

deci aurelian sunt de acord cu tine cu miscarea masinii. vorbeam si eu de ea. nu stiu daca aici, dar oricum prin alte parti. si cred sa fie de la suspensia masinii care urmeaza drumul. corect, la drum lung e obositor. eu pe drumul spre tara pitesti-campulung am o zona, unde drumul ma plimba dintr-o parte in alta. char am strans de volan in incercarea de a mentine masina pe sensul meu.
samy a zis corect cu ora 12. mie tata imi zisese smekeria asta (la inceput cand eram pe dacie) ca si lui i-o zisese un cunoscut, din asta cu raliurile.
inca inainte de carnet imi zicea sa imi aranjez scaunul a.i. cu incheietura sa ating volanul...
ace117 eu sunt deschis la tot ce ai de zis. apreciez orice info. e bine ca tu ai unde sa te "refulezi" de dorintele sportive. dar altii nu au posibilitatea. eu spre exemplu daca asa vea un circuit, sau un aeroport unde sa ma relaxez la sf de saptamana as fi la fel de cuminte in trafic. dar asa mai pisc putin acceleratia si volanul. in loc de un wekend la iarba verde as alege un weekend la circuit. cu alti motor-heads :D

EDIT: am eu salvat filmuletul pe calculator dar e format flv....va trebuie si program care sa ruleze....
care vreti cred ca va dau pe mess
u ce zici bogdan? sa il uploadezi pe server? sau dau direct
ID: top_bogdan
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
walleye

Mesaj de walleye »

personal, traiesc cu impresia ca frinele si directia sint aspecte foarte reusite ale masinii. n-am avut nici una din problemele expuse aici, am condus si pe autostrada si pe drumuri tip valurile dunarii fara sa ma epuizez nervos si fizic. chestia cu pozitia la volan e relativa, eu nu cred in retete, pozitia corecta e aia in care stai comod si manevrezi masina din virful degetelor. ca veni vorba, invatati sa conduceti utilizind efortul minim necesar, nu e nevoie sa stringi volanul pina ti se albesc incheieturile si nici sa tragi de schimbator de sa-ti dizloci umarul. oboseste si afecteaza sensibilitatea miinilor. se aplica si la pedale si picioare. eu zic ca c4 e o masina pe care aproape ca o conduci telepatic dupa ce te-ai obisnuit cu dinsa. nu stiu citi dintre voi ati calarit, la un moment dat, de la o anumita abilitate in sus practic nu mai controlezi calul ci corectezi eventualele abateri de la drumul dorit. asa si cu masina. ginditi-va la ea ca la o fata, poti s-o trintesti pe jos, sa-i rupi chilotii si sa-i dai la vizuina in zbierete si zbateri, sau poti s-o mingii si s-o gidili unde-i place si ajungi tot la zbierete, dar din alte cauze si cu alte semnificatii.

parerea mea.
onacus

Mesaj de onacus »

Hai ca mi-a placut asta cu vizuina :lol: :lol: :lol: :lol:
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Are dreptate walleye, C4 este o masina f relaxanta daca iti gasesti pozitia potrivita in ea.
Am condus destule masini, multe iti provoaca dureri de spate si de fund, f multe iti necesita o atentie constanta asupra ei, dar C4 este o masina perfecta pt autostrada si o masina excelenta pe serpentine :twisted: .
Singurul lucru care ma deranjeaza la C4, doar la 1,6 Hdi din cate am obs, este faptul ca are ambreajul F tare.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

@shadow: fa schimb cu bkdc... el asa vrea ambreiajul... tare si scurt ca la subaru... :P
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
SAMmy
My C4 Rocks!
Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR
Numar Inmatriculare: VN 29 SAM

Mesaj de SAMmy »

Asta cu vizuina e frumoasa asa ca expunere, insa in tot ceea ce e mecanic, tehnic, fizic etc exista algoritmi sau reguli
(denumite pamfletic de tine retete)
Leonardo a descoperit o anumita algoritmica a fiintei umane... ecuatii matematice care modeleaza miscari perfecte, iar
totalitatea informatiilor acestui subset al knowledge-ului universal se regaseste in stiinta numita ergonomie...
Inginerii care proiecteaza auto au anumite referinte, respecta mai mult sau mai putin anumite reguli definite de ergonomie...

Ca atare, este normal sa existe puncte comune... iar acest criteriu - atingerea cu incheietura mainilor
a punctului volanului, corespunzator orelor 12:00 pe cadranul de ceas, reprezinta un asemenea punct de reper...

Ai libertatea de a-ti alege o apropiere mai mare a sezutului de pedalier in favoarea unui unghi mai mare al spatarului,
sau invers, un unghi mai mic al spatarului in favoarea unei distante mai mari a sezutului fata de pedalier,
asta fara sa mentionez reglajul pe inaltime sau adancime al volanului
sau reglajul pe inaltime al scaunului soferului, dar indiferent de variatiunea pe care o alegi, in final, criteriul orelor 12:00
trebuie indeplinit, pentru ca altfel, fie stai prea departe de volan, deci mainile iti vor fi intinse la pozitia 9:00 - 15:00
si nu vei putea manevra smooth volanul, fie vei fi prea aproape si te vei lovi cu coatele de corp sau de marginea scaunului
la manevre...
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
walleye

Mesaj de walleye »

hai sa presupunem ca imping sezutul scaunului in fata cit poate inainta si las spatarul in spate asa incit incheieturile sa fie pe volan. va rezulta o pozitie deosebit de incomoda, probabil nici nu voi putea sa intru sau sa parasesc scaunul, loc pentru picioare nema, lasat exagerat pe spate, vizibilitate zero. conform teoriei tale, pozitia este corecta. ca sa exagerez putin, intru ilustrare, pot sa conduc si intins pe burta, atita timp cit incheieturile imi sint pe volan la ora doispe, totul e A-OK.

criteriul tau de optimizare lucreaza cu un singur parametru si-i ignora pe ceilalti. pozitia corecta e aia in care ai si control maxim asupra volanului, si asupra pedalelor, si asupra schimbatorului de viteze, articulatiile si pozitia corpului se afla in plajele de confort biometrice, etc. de aceea, toata intelepciunea asta populara este o TIMPENIE, caci singurul sfat care se poate da este "regleaza-ti pozitia (scaun,volan, pedale unde e cazul) ca sa ai acces comod si priza ferma la comenzi". cum variatia formei umane si a postului de pilotaj la masini are loc in plaje largi, rezulta o multitudine de "pozitii ideale de condus" in corespondenta biunivoca cu fiecare combinatie sofer-masina.
ace117
WRC

Mesaj de ace117 »

SAMmy scrie: PS: @zoli: chiar vreau sa ne intalnim si sa-mi explici 'pe viu' o chestie... poate cand iti pun boxe pe C4... ;)
Mersi pt oferta, este f tentanta :lol:
Mie personal imi place f mult directia la C4, este poate singura masina in care m-am simtit acasa din primii km, in sensul ca mi-am gasit repede pozitia idela de condus din prima clipa (in Punto caut si acum dupa 1 an si 20.000 km :lol: )
Este adevarat ca te plimba putin la denivelari sau inexactitati din asfalt dar asta se datoreaza gumelor late (eu am 225/45/17) , la fel am patit cu toate masinile cu gume mai late de 205/50.
SEAT LEON FR "STEALTH KNIGHT"- 2.0 TDI - POWERED BY RaBaNne - 220 CP / 450 NM soon STAGE 2: 250 CP / 500 NM!
DESIGN BY ONO TUNING
Imagine
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?t= ... &start=525" onclick="window.open(this.href);return false;
ex C4 COUPE 1.4 16V - POWERED BY DIMSPORT - 110 CP, LESTER DESIGN
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

si uite asa, incet, incet, apare din ce in ce mai clar la iveala subiectivismul chestiei cu directia: unora le place asa cum este, mai tare, altora le lipseste modul city :lol: Prin urmare nu vom ajunge cu totii la un punct comun, ci ne impartim incet incet in doua la capitolul asta.

PS. ca pozitie de condus, ma rog, slalomurile prin bucuresti :) la mine scaunul sta aproape la 90 de grade, bineinteles cat mai in spate insa asa incat sa am priza buna la ora 12. Chestia cu vazutul cat mai bine in fata... ori dai scaunul pe spate, ori il dai in spate, vezi cam acelasi lucru.
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
Scrie răspuns

Înapoi la “Tips&Tricks”