Exista un vuiet...aveti vreo idee?

dimabogdan

Exista un vuiet...aveti vreo idee?

Mesaj de dimabogdan »

Asa cum scrie si in titlu, intr-o buna zi, a inceput sa se auda un vuiet in masina de ziceam ca decolez.L-am localizat eu, dupa urechea mea de profan, la roata stanga fata.
Am fost la noua repr. Citroen de la noi, mi-au facut oamenii un test de drum, au urcat-o sus pe rampa, verdict: posibil vreun dinte rupt in grup( al cutiei de viteze).Desfacem cutia, vedem ce este, masina imobilizata in service.De retinut insa ca mecanicul lor a localizat acel zgomot ca fiind din cutie, tot cand se afla in partea stanga a masinii.Maine vor sa-mi faca operatia pe cord deschis la masinuka.
Asa cum ma stiti, Toma Necredinciosul, m-am dus si la niste buni prieteni mecanici,dintr-un service independent si mi-au spus sa las tampeniile, pentru ca s-a dus rulmentul pe roata fata stanga.Mi-au spus si doua lucruri de bun simt: masina accelereaza foarte bine, vuietul se aude in functie de viteza si nu de turatie si...atunci cand masina e pe liber, vuietul nu se opreste ci continua in acelasi ritm...
O parere, o opinie, ceva?Pt. ca nu as vrea sa mi se desfaca cutia la nici 25k de km degeaba.
@Mugurel...HELP! [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Mihay
Supermoderator

Re: Exista un vuiet...aveti vreo idee?

Mesaj de Mihay »

mugurel are o problema sapt asta...
sincer si eu tind sa cred ca tot rulmentul la ce zici tu acolo. alex82???are si el ceva asemanator. oricum e mai ieftin un rulment decat manopera la demontat/montat cutia ...
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

io zic sa nu ti mai iei Crosser !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

frateee sunteti nebuni??? orice cacatis d`asta il transformati in drama??? mare rahat un rulment
Mr_kokaa
Maniac
Numar Inmatriculare: TSE

Mesaj de Mr_kokaa »

da ma nu e decat 180 lei .. si se schimba in garantie fara probleme

eu glumeam cu DimaBogdan .. da te bagasi tu ... :mrgreen:
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

mda...si eu am ceva asemanator si se aude doar cand e in viteza....daca e pe liber nu se mai aude nimik... masina a mai fost cu ceva zile in urmasi pe mana altora si mi`au zis ca am o problema cu un rulment... nu stiau sa`mi zica daca stanga sau dreapta ... eu tind sa cred ca pe dreapta... in fine , zilele astea ma duc la o geometrie si o sa`i pun pe aia sa se uite ca lumea
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Kokaa... e na, nu-mi mai iau... ::P ::P ::P
Ideea este totusi, ca zgomotul ramane( si nu se modifica) cand masina e pe liber.Oricat de idiot sunt eu in domeniul mecanicii, ma intreb de ce are acelasi ritm, atata timp cat cutia de viteze NU e cuplata.Ma rog sa fie doar rulmentul fata,ma doare la basca de el, dar astia vor ORICM sa desfaca cutia si sa ma lase IAR, fara masina DOAR doua saptamani, posibil trei, pentru ei CRED ca zgomotul se aude de la grup.Pana acum doi mecanici din service-uri independente mi-au spus ca e rulmentul fata ( parere spre care tind si eu, avand in vedere ca am si o vibratie usoara in volan care vine dinspre stanga) iar Citroen mi-a spus ca maine imi demonteaza cutia.Eu cred ca daca nu-i conving sa-mi schimbe doar rulmentul fata, stau pe capul lor pana desfac cutia si-mi arata piesa defecta, ca sa stiu de ce stau ca bou' 2 saptamani pe tusa.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

atat le ia 2 sapt sa dea jos o cutie? eu cred ca vor sa stabileasca un nou record Guiness..
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Mihay scrie:atat le ia 2 sapt sa dea jos o cutie? eu cred ca vor sa stabileasca un nou record Guiness..
Sa o dea jos si sa comande o eventuala piesa, plus inlocuirea ei...
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Cutia nu se afla in fata, ci e mai in spate putin. Un dinte rupt in grup s-ar manifesta putin altfel, nu doar printr-un vuet. Ori ai un rulment, ori nu ti-e prins bine scutul ala de plastic si face urit cind ia aer in freza la viteze mari, ori ceva discuri/placute/etrieri si mizerii printre ele.
Eu am avut un vuet asemanator in dreapta-spate, la un moment dat devenise chiar deranjant la peste 80Kmph si era de la mizerii pe la frine.

Vezi ce masini mai au aia prin service, sa nu aiba nevoie de la a ta de ceva pentru alta, si pe a ta s-o tina in service pina vine acea piesa pe care ar fi trebuit s-o comante pentru altcineva (o modalitate de a face reparatii in garantie la masini care nu mai sint, si in acelasi timp sa se scoata bani de la acei clienti care nu au masina in garantie dar totusi mai putini bani decit costul real al lucrarii, un fel de fraudare a producatorului).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

La asta ma gandeam si eu, motiv pentru care maine ma duc la service cu prietenul meu mecanic .Discurile sunt OK.Etrierii asemenea.Placutele doar ce au fost schimbate, ptr. ca initial am crezut ca ele sunt de vina.
Despre cum ar fi facut si dintele rupt, mi-a spus si prietenul asta al meu, care m-a rugat sa nu fiu duda si daca astia insista in tampenie, sa stau pe capul lor pana desfac cutia si sa le cer sa vad piesa ( asa-zisa) defecta.
bogdans
Numar Inmatriculare: DJ 16 VTR

Mesaj de bogdans »

diferential-roata de la grupul conic ,un zimte/dinte rupt care in final sparge carcasa cutiei...curge ulei,zgomote ciudate,huruit,in viteze se auzea ca si cum mergeam in marsarier ... asta am patit eu!masina e in service de 1 saptamana,astept piesele pagubite si :( factura de plata,a... + kit ambreiaj ca a ajuns ulei la disc si mi a recomandat sa l schimb,mecanicul!mama ei de cutie,ca apar tot mai multe probleme la multi!poate acum scap de renumitele probleme cu bagatul greu, in treapta 1 mai rar, si mai des in marsarier!cand te duci cu masina la service?e important ...sa nu ajungi cu cutia sparta...nu stiu daca o mai ai in garantie,nu am citit:D!mult noroc si mai da ne info!
C4coupe1.6i gris.fer.VTRpp.Resolfen.17"OE
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

Am scapat :ok :ok :ok Era rulmentul de la roata stanga fata.Asteptam piesa...care vine de zici ca e facuta la capatul lumii...7-9 zile lucratoare...merde...shit...la dracu'
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

te asteptam cu naveta de bere :mrgreen: dar cum i`ai convins sa nu desfaca cutia?
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Bogdane, eu cred ca ar trebui sa-ti dorezi masina cu mai multe cricuri. Iti pot face eu unul cadou daca-mi promiti sa-mi trimiti un film cu strimbi cu el un bot dintr-ala de operator service constatator defecte, lung ca de furnicar si ascutit, numai bun sa intre in c.r fara a provoca alte daune sau disconfort. Daca un mecanic ajunge sa spuna ca e curia de viteze sau bielele de prin motor cind huruitul e cit se poate de specific si localizat... trebuie sa te dotezi stimabile, in caz ca rupi vreun cric sa ai rezerva.

P.S.:
- Dom' mecanic, cind fac dreapta masina coteste dreapta. O fi de la motor? Sa schimb puntea spate?
- A nu, e de la masina, veniti cu masina in service ca v-o facem noi sa mearga drept cind luati dreapta, si sa actioneze frina de mina cind faceti stinga.
- Ah vai, multumesc in puii mei, te rog sa nu iesi de sub masina cind o cobori de pe elevator, am o Nirvana surpriza pentru dumneata!
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”