Tot evenimentul dureaza cam o saptamana. Se incepe de luni si marti cu tot felul de concerte, iar pana joi parca atunci cand incep calificarile pentru cursa de sambata, se organizeaza tot felul de curse monomarca.
Cursa propriuzisa debuteaza Sambata la ora 12:00 si se desfasoara pe vechiul circuit denumit Nordschleife care reprezinta un fel de Mecca europeana si chiar mondiala a sporturilor cu motor. Se spune ca numai daca reusesti sa mergi la limita pe Nordschleife fara sa iesi in decor poti sa aspiri ca vreodata vei fi un bun pilot.
Ca o mica paranteza, daca ajungeti acolo, merita sa va inregistrati pentru un tur de circuit ( un tur pe Nordschleife are aprox 22 Km parca si este de o diversitate uluitoare). Din pacate nu am avut ocazia sa ma dau din lipsa de timp si din lipsa de masina (nu stiu exact cat costa dar merita toti banii) chiar daca am ajuns la circuit cu un C 55 AMG (doamne ce masina!!!!
Ca si locuri de dormit aveti mai multe posibilitati: mergeti cu cortul si stati acolo (camparea insa este destul de scumpa), aveti prieteni prin DE pasionati de racing (cazul meu) sau incercati la hotelurile din orasele apropiate (nu as putea sa va dau mai multe detalii din pacate dar pot sa ma interesez).
Ca ultima idee, ar trebui sa stiti ca evenimentul este interesant numai daca aveti un portbagaj plin cu carnati, friptura si cateva lazi de bere.
Cam atat. Va stau la dispozitie cu orice informatii doriti. Poze am pus cateva la poze cu proprietarii.
In 2007, evenimentul va avea loc in luna iunie: 7-10 Iunie.
http://adac.24h-rennen.de/