mi se pare irelevant topul...doar vw ce e de la europeni...ca ford focusul ala e modelul de la americani... ala de are nu stiu ce cu microsoft...vb cu masinakosminv scrie:scuzele mele...intr-adevar este un top cu masini importate numai in state din toate lumea.Dar eu zic ca daca americani considerau Citroen masina (marca) buna o importau, nu?.Dupa cum vezi acolo sunt si masini(marci) europene.
C4 vs Civic vs Mazda3 vs Leon
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
Re: C4 vs Civic vs Mazda3 vs Leon
-
dimabogdan
Masini compacte considerate la cine? La nimicurile alea de americani?Spre uimirea ta, sa stii ca am citit pe forumuri, cum unii chiar regreta ca nu se aduc Citroane in State...Asa cum bine am citit si poate stim: nici Mercedes nu mai face masini infailibile de la Cobra incoace.Ca sa nu mai spun de Toyota...
Ingropati , va rog topicul,in tarana in care-simerita locul...
Ingropati , va rog topicul,in tarana in care-simerita locul...
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
- Mihay
- Supermoderator
ma mir ca n`au iesit scantei. si eu unul m`am saturat de genul userilor care n`au decat 2-3 posturi si vin si`mi zic ce de rahat e citroen si ce buna e mazda...uite iti aduc eu om Mazda CX7 in 14 000 km 4 PATRUUUUUUU kituri de ambreiaj schimbate pe garantie...de ce? ca sunt subdimensionate si volante si discuri la majoritatea suv`urilor japoneze.
- alex82
- Alex Ploiesteanu'
- Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI
apropos de mazda... si mai ales mazda 3 care e asa laudata de americani... eh , uite ca tocmai la ei se cheama in service 25.400 de bucati din cauza unei defectiuni de proiectare in zona electromotorului.
http://www.auto.ro/news/Mazda-recheama- ... ign=zilnic" onclick="window.open(this.href);return false;
si eu personal consider mazda per ansamblu o marca fiabila , dar uite ca o mai zbarcesc si ei
http://www.auto.ro/news/Mazda-recheama- ... ign=zilnic" onclick="window.open(this.href);return false;
si eu personal consider mazda per ansamblu o marca fiabila , dar uite ca o mai zbarcesc si ei
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Cosmin, sa le egaleze la ce anume? Ca-ti pot da o lista destul de cuprinzatoare la care japonezii sint in urma si francezii (vorbesc de cei de la citroen, nu de capetele tari de la renault sau chiar peugeot) ar trebui sa stea vreo citiva ani, cam 10 asa, pe loc. Asta ca sa nu mai pomenim de problemele tehnice majore care apar la mai multe masini subaru, tot japoneze, sua unele defecte doar enervante care apar la unele mazde (vezi trasul dreapta al directiei la viteze mari la mazda6 primul model fara proiectoare de ceata, pentru ca nu stiu cum intra aerul pe sub masina si bate inegal in roti sau componentele directiei - kinky, eh?).kosminv scrie:Cand vreodata o sa egaleze masinile franceze pe cele japoneze?
Alex82: da, dar uite, au rechemat masinile alea desi inca nu a venit nici una pe platforma (sau nu se spune pentru ca numarul a fost prea mic). Eu astept acea zi cind se vor chema toate citroenurile C4 pentru schimbul "in garantie" al componentelor ambreajului
....Ca si pe acea zi in care se vor rechema toate mazdele 3 pentru schimbul unor garnituri sau bucse de la bara stabilizatoare, din cauza carora se produce un piriit cind ajungi cu volanul aproape de capatul cursei. La mine s-a auzit doar odata pentru ca nu trag de volan daca nu misc masina, dar cei care intorc mult volanul aiurea pe loc eventual cu piciorul pe frina au parte de niste sunete dinfilmele cu case bintuite.
Si ca sa raminem si on-topic, Seat a facut cupra, dintre cupra si 3MPS au am ales 3MPS desi performantele dinamice sint aproximativ asemanatoare (cel putin pina sa duci un MPS in 400Cp bagind in el doar vreo 4000-4500EUR), la fel si pretul. Vrei sa ma apuc acum de ce?
P.S.: kosminv, mergi pe clubmazda.ro daca ai mazda, ce te iei ce citroen ?:)
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
mituc
Mihay: CX7 mai are dureri si cu discurile de frina care se ovalizeaza din te miri ce frinari. Se incing repede, si sint ventilate atit de eficient incit daca nu mai frinezi mult timp dupa aia sa ramina cit de cit in temperatura, racirea brusca duce la ovalizare destul de repede (10-15k km).
- Mihay
- Supermoderator
poate ne zici si noua de pe club mazda de acolo cate ceva despre cele mai grave probleme ..gen ambreiaj la noi
-
mituc
Pai in afara de CX7 care are ocazional probleme cu ambreajul (cam cu aceeasi frecventa ca la C4, sa zicem undeva la 20-30%) si cu discurile de frina... in rest nu prea sint
(mazda3 nu are, idem 6, rx8, etc).
323 e deja un model vechi dar care are diverse dureri din cauza virstei, a schimbatului distributiei la service-uri de cartier, si alte trasnai.
Relativ la ambreajul de pe CX7 (si 3/6 MPS) el prinde destul de sus, daca turezi motorul aiurea cu el apasat jumate i-ai dat foc repejor. Cind vii de pe masini la care ambreajul prinde liniar... se intimpla destul de des.
323 e deja un model vechi dar care are diverse dureri din cauza virstei, a schimbatului distributiei la service-uri de cartier, si alte trasnai.
Relativ la ambreajul de pe CX7 (si 3/6 MPS) el prinde destul de sus, daca turezi motorul aiurea cu el apasat jumate i-ai dat foc repejor. Cind vii de pe masini la care ambreajul prinde liniar... se intimpla destul de des.
- IceRidder
- Uichi Sec
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDi 92 cai
- Numar Inmatriculare: . . . B 113 RDR
cu un singur cuvat te contrazic: Veyron.kosminv scrie:Mda...nu vreau sa ma cert acum cu nimeni sunt doua masini din doua continente.Un top european include masini facute in europa.Nu pot sa gasesc un top care sa le includa pe amandoua.Nu vreau sa ridic in slavi Mazda dar hai sa fim realisti.Cand vreodata o sa egaleze masinile franceze pe cele japoneze?
Marele Alb - 1.6 HDI 90 CP
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Bugatti nu mai are treaba de multisor cu Franta din pacate 
Asa hai sa zicem si Maserati.
Oricum, masinile japoneze sunt mai fiabile la fel cum si masinile franceze sunt (mult) mai frumoase si inovative.
O masina cat mai aproape de perfectiune ar avea look-ul unui Citroen C6 si fiabilitatea unei japoneze if u ask me
Asa hai sa zicem si Maserati.
Oricum, masinile japoneze sunt mai fiabile la fel cum si masinile franceze sunt (mult) mai frumoase si inovative.
O masina cat mai aproape de perfectiune ar avea look-ul unui Citroen C6 si fiabilitatea unei japoneze if u ask me
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
C4 vs Civic vs Mazda3 vs Leon

Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
era si mai de ras, versus Audi A3... ce motoare au aia...
m-am alergat eu cu un A3 condus de o gagica de 45 de kile... m-a facut de ras la demaraje (se ducea la 120/h prin oras, intre limitatoarele de treceri de pietoni-era noapte, strada libera)... nici n-am apucat sa-mi dau seama daca era diesel sau benzina... cand ma apropiam paralel, baga talpa fata si lua distanta...
109 cp de la c4 pareu beti sau lesinati...
m-am alergat eu cu un A3 condus de o gagica de 45 de kile... m-a facut de ras la demaraje (se ducea la 120/h prin oras, intre limitatoarele de treceri de pietoni-era noapte, strada libera)... nici n-am apucat sa-mi dau seama daca era diesel sau benzina... cand ma apropiam paralel, baga talpa fata si lua distanta...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
da...f tare comparatie
.......eu pun masina ca pariu, daca ma face vreun audi a3 1.6....pe orice drum vrea el....stoc.
comparatia ta.....nu o inteleg.
nu ti se pare normal ca o masina ( eventual de 200 cp ) sa aiba reprizele alea???
si oricum o dam in off.....ar fi bine sa ne oprim aici!
nu ti se pare normal ca o masina ( eventual de 200 cp ) sa aiba reprizele alea???
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- DMX
- Fan C4
- Marca si model masina: Saab
cisu nasol !!
Mihai (Ca sa fiu un pic rau ) ..macar i le-a schimbat pe ganrantie PE TOATE 4
la Citroen plateai
C4 facelift
Civic
Mazda3 (new 2009 )
Leon
Cred ca as opta ptr Civic Type-S (3 usi) , cu toate ca inca nu a suferit vreun facelift se afla pe locul 1 in topul meu !!
Pretul este destul de piperat , 16.880*€ fara TVA !!
Mazda iarasi destul de piperat noul model € 16.966 fara TVA (2.0 i 150 CP ,echipare TX Plus ) .
Pana la urma ptr un low buget ....cred ca varianta cea mai buna ramane Citroen C4 !!
later edit : acuma am vazut ca e topic deschis de mine cu mult timp in urma cand eram intr-o dilema care s-a rezolvat cu un opel GTC !!
Mihai (Ca sa fiu un pic rau ) ..macar i le-a schimbat pe ganrantie PE TOATE 4
C4 facelift
Civic
Mazda3 (new 2009 )
Leon
Cred ca as opta ptr Civic Type-S (3 usi) , cu toate ca inca nu a suferit vreun facelift se afla pe locul 1 in topul meu !!
Pretul este destul de piperat , 16.880*€ fara TVA !!
Mazda iarasi destul de piperat noul model € 16.966 fara TVA (2.0 i 150 CP ,echipare TX Plus ) .
Pana la urma ptr un low buget ....cred ca varianta cea mai buna ramane Citroen C4 !!
later edit : acuma am vazut ca e topic deschis de mine cu mult timp in urma cand eram intr-o dilema care s-a rezolvat cu un opel GTC !!
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
pai stiam eu ce motor are? speram sa aiba 1,6 benzina...Aiurica scrie:da...f tare comparatie.......eu pun masina ca pariu, daca ma face vreun audi a3 1.6....pe orice drum vrea el....stoc.
-ai ales 1,6 benzina la a3, cel mai slab motor, cu doar 102cp...
-ia un 1,4 tfsi cu 125cp...(ca restul au peste 160 cp...) sa te vad atunci...
Am eu C4, dar C4 e mult sub A3...(nu doar al meu!)
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)