chederul de jos de la parbriz mi se desface dp geam ...imi cade...in fiecare zi trebuie sa verific sa fie la locul lui...pana acum mi-a ruginit suportul chederului care este prins sub capota...am incercat sa vorbesc cu cineva la dibas...si prin nspe mii de informatii s-a ajuns doar la concluzia ca lamelele care sustin chederul de geam nu mai strag si doar inlocuirea chederului mi-ar schimba situatia...voi stiti altceva?..exista alta cale sa remediez problema?...mi se pare defect de fabricatie sincer...dar...nah...in romania si defectul de fabricatie poate fi luat ca utilizare necorespunzatoare a masinii
problema cheder parbriz
- b3rt1
- Marca si model masina: C4 1.6i
- Numar Inmatriculare: B-66-MEF
problema cheder parbriz
nu am gasit inca un topic despre problema asta...
chederul de jos de la parbriz mi se desface dp geam ...imi cade...in fiecare zi trebuie sa verific sa fie la locul lui...pana acum mi-a ruginit suportul chederului care este prins sub capota...am incercat sa vorbesc cu cineva la dibas...si prin nspe mii de informatii s-a ajuns doar la concluzia ca lamelele care sustin chederul de geam nu mai strag si doar inlocuirea chederului mi-ar schimba situatia...voi stiti altceva?..exista alta cale sa remediez problema?...mi se pare defect de fabricatie sincer...dar...nah...in romania si defectul de fabricatie poate fi luat ca utilizare necorespunzatoare a masinii
C4 Coupe 1.6i 16v, VTR, 4 Rotzi, 3 usi, 2 stergatoare, un volan, si multa voie buna....pentru restul folositzi benzina fara plumb
Blaupunkt GTA 280 210 W RMS, Woofer Rockford Fosgate 200W RMS
B-66-MEF
B-66-MEF
-
gusti
- The man with the C4
Re: problema cheder parbriz
este un defect f des intalnit, mie mi l-au prins baietii de la Pro Motor cu clipsuri (cel putin asa scria pe factura) si de atunci nu s-a mai desprins deloc....
nu ma intreba cum au procedat !!
nu ma intreba cum au procedat !!
Citroen C4 1.6i 110cv Jaune Scott pachet VTR plus
B 52 NPO
B 52 NPO
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Aproape toate C4 care le-am vazut au chederul cazut. Si mie tot asa mi se intimpla. Azi il pun merg ce merg si iar cade. Acum l-am pus din nou dar nu l-am mai prins cu clips (cel marcat din foto de mai jos) de traversa aceea din plastic. Poate si greutatea acelei traverse tragea clipsul chederului de pe parbriz.

-
dragos_vl
- Numar Inmatriculare: VL 20 RBY
Eu am desfacut toata protectia , am reasezat chederul pe marginea de jos a parbrizului, am remontat totul la loc cu citeva clipsuri in plus si.......cu toate astea dupa o saptamina a cazut din nou. Dupa parerea mea greutatea vasului cu lichidul de frina "trage" chederul in jos. Asa ca o sa refac operatiunea si o sa pun o "proptea" sub vas ( inca nu stiu ce ).
Si ce era mai important, berlina 1.6 SX, gris-iceland, "frumoasa de mori".
Si ce era mai important, berlina 1.6 SX, gris-iceland, "frumoasa de mori".
-
danpopa
am mai scris si eu despre asta, poate pe alt forum. un baiat de-al lui Mugurel mi l-a lipit cu ceva acum 1 an jumate. de atunci am si uitat de problema.
C4 1.4 2005
- b3rt1
danpopa scrie:am mai scris si eu despre asta, poate pe alt forum. un baiat de-al lui Mugurel mi l-a lipit cu ceva acum 1 an jumate. de atunci am si uitat de problema.
cand zici "lipit" te referi la clipsuri..sau la POXIPOL
C4 Coupe 1.6i 16v, VTR, 4 Rotzi, 3 usi, 2 stergatoare, un volan, si multa voie buna....pentru restul folositzi benzina fara plumb
B-66-MEF
B-66-MEF
-
cosminnuss
- SeXy si Foarte Bun
- Numar Inmatriculare: B-15-DFK
Eu am stat 3 ani de zile cu el asa. Nu prea ai ce-i face...
merchandising, externalizare vanzari, sampling, hostess, backoffice
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
Ford Mondeo mk4, 2009, 2.0tdci, TitaniumX, neagra ca noaptea
-
rova
Am verificat si la mine este desprins. Se poate incadra in categoria defectelor de fabricatie?
C4 Urban Jungle 1,6 HDi 16V 110 5p 2006 Rosu Lucifer
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
mai bine zis , se poate incadra in genul problemelor mici care au rezolvare in parcare in 5 min!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- b3rt1
pana acum doar Gusti mi-a dat o mana de ajutor...desi cam greu...sa bat atatia km pana acolo ( la ATS NU MAI CALC ) doar pt. niste clipsuri...
cat despre cele 5 min in parcare zilnic....mi se pare frustrant...sa stau toata ziua sa verific daca am chederul cazut sau nu...mai astept opinii...poate altii au gasit alte modalitati de rezolvare a problemei
cat despre cele 5 min in parcare zilnic....mi se pare frustrant...sa stau toata ziua sa verific daca am chederul cazut sau nu...mai astept opinii...poate altii au gasit alte modalitati de rezolvare a problemei
B-66-MEF
B-66-MEF
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Iti spun eu cum am facut: dai jos tot, traversa grila, cheder. Chederul are in interior niste clipsuri de tabla de aluminiu (nu le vezi-le simti).
Iei un patent si strangi putin de toate clipsurile care intra pe buza parbrizului (toata lungimea chederului), astfel ca ele sa intre un pic fortat.
Apoi stergi bine cu alcool chederul pe interior si buza parbrizului (nu mai aluneca chedrul pe sticla de la praf,noroi). Montezi cu grija, apasand chederul de jos in sus, pe sub grila, sa intre fortat in pozitie. Apoi ai grija sa nu se mai sprijine nimeni cu mana pe grila ... (la service, sau prietenii in parcare, cand se uita la motor!) Si da-i cu un pic de spray silicon pe cheder (la final, pe partea pe care calca buza capotei!) , sa nu se mai lipeasca de capota...
Astept sa-mi spui daca a reusit ...
Iei un patent si strangi putin de toate clipsurile care intra pe buza parbrizului (toata lungimea chederului), astfel ca ele sa intre un pic fortat.
Apoi stergi bine cu alcool chederul pe interior si buza parbrizului (nu mai aluneca chedrul pe sticla de la praf,noroi). Montezi cu grija, apasand chederul de jos in sus, pe sub grila, sa intre fortat in pozitie. Apoi ai grija sa nu se mai sprijine nimeni cu mana pe grila ... (la service, sau prietenii in parcare, cand se uita la motor!) Si da-i cu un pic de spray silicon pe cheder (la final, pe partea pe care calca buza capotei!) , sa nu se mai lipeasca de capota...
Astept sa-mi spui daca a reusit ...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Cind l-am montat prima data am scos acel clips de pe cheder si l-am strins asa cum ai zis. Intr-adevar a tinut mai mult ca de obicei, dar tot a cazut in cele din urma. Ma bate un gind sa il lipesc cu ceva, dar sa nu fie lipitura prea tare sa il mai pot si demonta. Asta o sa o fac dupa ce imi schimb filtrul de aer sa pot misca linistit chedereul.
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
voi nu auziti ca e frustrant.....noi incercam sa il ajutam ......
am sa o tot spun....NICI o masina nu merge perfect, TOATE masinile au nevoie de acele 5 min in parcare ocazional.....
am sa o tot spun....NICI o masina nu merge perfect, TOATE masinile au nevoie de acele 5 min in parcare ocazional.....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
mai bine nu-l lipi... poate daca strangi mai mult un pic,pe toata lungimea chederului ala care intra pe buza parbrizului, (cel de sub grila, care nu se vede... sa fim siguri ca vb de acelasi obiect), si degresezi bine atat parbrizul cat si chederul pe interior, unde calca pe parbriz, cu siguranta va iesi mult mai greu... problema e de la miezul metalic al chederului, care e din aluminiu si nu isi pastreaza un pic de elasticitate dupa ce il strangi (miezul era bun din tabla de otel, ceva inoxidabil si un pic elastic).
Mie mi l-a scos iar un destept de la service, ca iar a pus mana pe grila (s-a sprijinit ca tzaranu pe tractor- imi venea sa-l iau la pumni acolo).
Singura chestie pe care am mai putea-o face este sa facem un pic mai rugoasa, sau mai aderenta buza parbrizului, cu mastic special de parbrize, pus in dungulite subtiri de-a lungul marginii parbrizului, si numai dupa 24 de ore sa montezi grila. Cred ca nu va mai aluneca asa usor pe masticul ala. Ideea e, nu sa il lipesti, ci sa faci un fel de ''guler'' pe parbriz, sa nu mai iasa asa usor prin alunecare pe sticla...
-sau cred ca incerc si eu ceva: chederul care prinde marginea parbrizului e un profil ''U'' . am sa incerc sa ii bag o banda dublu adeziva Bison, taiata subtire cat sa intre pe "U'', in partea de jos, astfel incat atunci cand e presat in pozitie sa lipeasca chederul de parbriz.
Mie mi l-a scos iar un destept de la service, ca iar a pus mana pe grila (s-a sprijinit ca tzaranu pe tractor- imi venea sa-l iau la pumni acolo).
Singura chestie pe care am mai putea-o face este sa facem un pic mai rugoasa, sau mai aderenta buza parbrizului, cu mastic special de parbrize, pus in dungulite subtiri de-a lungul marginii parbrizului, si numai dupa 24 de ore sa montezi grila. Cred ca nu va mai aluneca asa usor pe masticul ala. Ideea e, nu sa il lipesti, ci sa faci un fel de ''guler'' pe parbriz, sa nu mai iasa asa usor prin alunecare pe sticla...
-sau cred ca incerc si eu ceva: chederul care prinde marginea parbrizului e un profil ''U'' . am sa incerc sa ii bag o banda dublu adeziva Bison, taiata subtire cat sa intre pe "U'', in partea de jos, astfel incat atunci cand e presat in pozitie sa lipeasca chederul de parbriz.
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
-
twister
- Numar Inmatriculare: CT 46 VUP
eu am avut aceasi problema .. defapt toti avem problema asta. !:P
rezolvarea mea:
Am demontat tot . si clemele alea lungi care se agata de geam le`am curatat bine cu degresant si pe urma am pus pe toata lungimea lor silicon de geamuri *cu grija nu cantitate mare ca nu mai intra ! si pe urma am asteptat 10 minute si am rezolvat problema asta ..
Asta se intampla in a 5 luna de cand aveam masina !
si gata !
rezolvarea mea:
Am demontat tot . si clemele alea lungi care se agata de geam le`am curatat bine cu degresant si pe urma am pus pe toata lungimea lor silicon de geamuri *cu grija nu cantitate mare ca nu mai intra ! si pe urma am asteptat 10 minute si am rezolvat problema asta ..
Asta se intampla in a 5 luna de cand aveam masina !
si gata !