Carait in marcharierre

stevey
Marca si model masina: C4 1.6i BLACK

Carait in marcharierre

Mesaj de stevey »

Cand masina e usor in miscare, sa zicem cu fata(ex: 3km/h) si vreau sa bag in marcharierre cu ambreiajul calcat pana dincolo de podea, face un carait scurt.Azi l-a facut mai lung :x .It's sux, ce se intampla?
tzun
c4 eXpLoSiF
Numar Inmatriculare: TCI

Mesaj de tzun »

e normal sa caraie cand e in miscare ! nu mai baga in marcharierre cand masina e in miscare opreste-o mai intai
C4 1.6 HDI 110 CP "berlina"
vw passat 1.9 tdi 131 cp 4motion
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

ordinea e din R in 1 si nu din 1 in R
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

stevey
-ca sa dai su spatele trebuie sa fi oprit (e o regula esentiala ) , masina nu e bine sa aiba 1-2-3 km/h TREBUIE sa stea pe loc , orice masina caraie daca procedezi asa
-incearca la 100 km/h sa bagi marcharierre sa vedem atunci cum s-o auzi
-eu zic sa te duci la ATS sa te iei de ei .... :P
stevey

Mesaj de stevey »

M-am gandit si eu ca ar face figuri ca este in miscare, dar totusi apas ambreiajul pana la fund nu ar trebui sa faca asa ceva...doar e aceeasi regula cand sunt in mers si de pe liber o bag intr-o viteza...nu?
Si nu o bag direct din viteza 1, o pun pe liber si dupa aceea o bag.
Am uitat sa precizez ca si atunci cand sunt pe loc si cu piciorul pe frana si incerc sa o bag in marcharierre, face oleaca un "cr" sau de multe ori refuza sa intre.Ciudat.
dimabogdan

Mesaj de dimabogdan »

In manual scrie ca e INTERZIS sa bagi Reverse daca masina se afla in miscare (nu specifica daca sa fie in viteza sau nu-deci inclin sa cred ca e vorba de ambele circumstante) si trebuie intai oprita masina pe loc si apoi intri in Reverse.
Mai bine sa taci si sa pari prost, decat sa vorbesti si sa spulberi toate indoielile.
DMX
Fan C4
Marca si model masina: Saab

Mesaj de DMX »

stevey
-orice masina dupa lumea asta face asa ,nu are nimica masina , poti sa apesi tu pedala aia sa iesi prin podea cu ea ,nu conteaza , masina trebuie sa stationeze nu sa fie in miscare
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Stevey, tu apesi ambreajul si decuplezi cutia de motor, insa rotile de cutie/transmisie nu le decuplezi, nu? Cind rabla se deplaseaza se invirt implicit rotile, deci implicit treburile de prin cutie. Cind tu dai sa cuplezi marcharriere selectorul ala tre' sa nimereasca niste gauri ale unui angrenaj care se invirte invers. Daca masina ar stationa sau daca dintr-un motiv sau altul (panta) se deplaseaza usor cu spatele nu ar fi mare problema.
Profilul acelor dinti ai selectorului este conceput in asa fel incit la cuplarea pentru treptele 1-5(6) sa alunece pe acolo si sa nu agate (la VW is chiar conici sau mai stiu eu ce profile a mai inventat lumea). La marcharriere ei se invirt invers decit sint optimizati si daca rabla nu sta pe loc sau nu se deplaseaza macar inapoi atunci agata, ciriie, etc. Imagineaza-ti un borcan cu capac cu filet la care invirti capacul invers (probabil toti ne-am jucat cu asa ceva). Capacul de plastic e posibil sa intre cu un "POAC!!", dar ala de aluminiu... never ever.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
stevey

Mesaj de stevey »

Aha multumesc pentru sfaturi...la mine se mai intampla uneori cand ma grabeam de ex. pana apuca sa se opreasca fix eu bagam in reverse, la alte masini nu am patit asa...dar na asta e mai cu mot :roll:
mituc

Mesaj de mituc »

...asta ca sa intelegem si de ce rabla tre' sa stationeze cind o bagam in reverse.

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
stevey

Mesaj de stevey »

@mituc Da si eu m-am gandit ca se invart zimtii aia invers s.a.m.d dar m-i se parea ciudat cu ambreiajul calcat.De exemplu la masinile alea care fac cascadorii si dau in revers si din mers cu spatele, schimba viteza 1 si fac un fel de scartait pe loc.
mituc

Mesaj de mituc »

stevey scrie:Aha multumesc pentru sfaturi...la mine se mai intampla uneori cand ma grabeam de ex. pana apuca sa se opreasca fix eu bagam in reverse, la alte masini nu am patit asa...dar na asta e mai cu mot :roll:
Cam toate fac... nu toate fac asa tare, iar la unele pina la un punct nu se aude nimic, dar nu le convine... Daca ai vreun prieten cu honda roaga-l sa faca un test pentru tine, sa vezi ca si aia face :)

Tomita
cre8or
Marca si model masina: Citroen C4 coupe noir obsidien vtr pack +
Numar Inmatriculare: . . AG ... OPUS

Mesaj de Tomita »

la noi la c4 e alt aspect la marsarier...ca nu cupleaza, si tre sa refaci miscarea :D, si caraitul aferent cateodata
Led there b:LIGHT
http://www.facebook.com/OPUSWorkshop

Discutii despre personalizari LED
viewtopic.php?f=49&t=6024

Oferte personalizare cu LED interior-exterior
viewtopic.php?f=95&t=6022&st=0&sk=t&sd=a&hilit=led
mituc

Mesaj de mituc »

T.rac3Er scrie:la noi la c4 e alt aspect la marsarier...ca nu cupleaza, si tre sa refaci miscarea :D, si caraitul aferent cateodata
Mai, v-am mai spus, daca nu cupleaza din prima ridicati usor de pe ambreaj, 1-2-3cm, mentinind presiunea asupra levierului.
Se pare ca selectorul ala e facut aiurea si nu prinde in dinti, si probabil ridicind de pe ambreaj ii imprima o oarecare miscare si pica unde trebuie. Nu ridicati prea mult ca dupa aia, normal, o sa ciriie cind cupleaza, pentru ca selectorul va rata in mod repetat locurile unde ar putea sa intre.

HaPPy
"PIAR"

Mesaj de HaPPy »

eu nu stiu sa va explic procesele tehnice din cutia de viteze.... dar si a mea face la fel daca rotile sunt inca in miscare.... tocmai am patit-o la parcarea cu spatele.... :wink:

so.... relax....
Ultima oară modificat Lun Mai 21, 2007 8:09 pm de către HaPPy, modificat 1 dată în total.
COUPE, 1.6, 110CP, noir obsidien, bestiala :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”