Demaraj slab
-
Serban
Demaraj slab
Salut, am un Citroen C4 coupe cumparat (nou) in luna mai 2007 (1.6i, 110 cp, benzina). Masina are acum 30.000 km si are urmatoarea problema:
Cand demarez, in viteza I, demareaza brusc dar dupa cativa metri pare ca pierde puterea motorului si apoi accelereaza incet (cu alte cuvinte este imposibil sa fac "liniute" cu ea - nu ca asta vreau eu de la masina, doar ca e un amanunt foarte deranjant -)
De asemenea in viteza a 2-a accelereaza incet, mi se pare foarte "lenesa" indiferent de cifra octanica a benzinei folosite.
Problema s-a acutizat in ultima vreme, si e din ce in ce mai enervanta.
Are cineva idee ce ar putea fi de vina?
Am fost cu ea la service, masina fiind inca in garantie, dar cei de acolo mi-au spus ca e in regula, ca poate e de vina benzina, etc.
Eu nu prea ma pricep la motoare, etc, ma poate ajuta cineva? Ideea ar fi sa stiu ce sa le spun celor de la service ca are, adica sa am argumente pt ca ei sa accepte sa diagnosticheze si sa rezolve aceasta problema. Eventual imi puteti recomanda un service sau un tehnician bun care sa poata diagnostica/rezolva asa ceva?
Multumesc mult
Cand demarez, in viteza I, demareaza brusc dar dupa cativa metri pare ca pierde puterea motorului si apoi accelereaza incet (cu alte cuvinte este imposibil sa fac "liniute" cu ea - nu ca asta vreau eu de la masina, doar ca e un amanunt foarte deranjant -)
De asemenea in viteza a 2-a accelereaza incet, mi se pare foarte "lenesa" indiferent de cifra octanica a benzinei folosite.
Problema s-a acutizat in ultima vreme, si e din ce in ce mai enervanta.
Are cineva idee ce ar putea fi de vina?
Am fost cu ea la service, masina fiind inca in garantie, dar cei de acolo mi-au spus ca e in regula, ca poate e de vina benzina, etc.
Eu nu prea ma pricep la motoare, etc, ma poate ajuta cineva? Ideea ar fi sa stiu ce sa le spun celor de la service ca are, adica sa am argumente pt ca ei sa accepte sa diagnosticheze si sa rezolve aceasta problema. Eventual imi puteti recomanda un service sau un tehnician bun care sa poata diagnostica/rezolva asa ceva?
Multumesc mult
- Mihay
- Supermoderator
Re: Demaraj slab
cred ca`i sta mai bine aici topicului. incearca un update de soft urmat de o reinitializare la ECU, stiu tehnicienii de la ATS despre ce e vorba. Cere sa vb cu unul dintre ei . Mai bate-i la cap, variante ar fi mai multe..ne`ai dat prea putine date
-
Serban
Pai am facut deja reinitialiarea ECU. De fapt in urma cu o aprox o luna am fost cu ea la service pt ca se aprinsese o alerta pe bord, era cu cateva zile inainte de expirarea garantiei de 2 ani si mi-au schimbat gratis componenta care se stricase si care generase eroarea respectiva (imi pare rau nu imi aduc aminte cum se numeste, e trecuta pe foaia de service dar nu o am acum la mine, o sa revin cu denumirea exacta). Atunci cand era aprinsa eroarea aceea pe bord, masina accelera EXTREM de incet si consuma foarte multa benzina. Ei au schimbat gratis piesa aceea, au reinitializat softul, si mi-au spus ca e in regula. Totusi in continuare accelereaza la fel de greoi, de aceea am spus ca nu stiu cum as putea sa ii conving sa se uite mai atent sau sa faca niste teste mai amanuntite.Mihay scrie:cred ca`i sta mai bine aici topicului. incearca un update de soft urmat de o reinitializare la ECU, stiu tehnicienii de la ATS despre ce e vorba. Cere sa vb cu unul dintre ei . Mai bate-i la cap, variante ar fi mai multe..ne`ai dat prea putine date
As aprecia extrem de tare ajutorul cuiva care chiar se pricepe la motoare si care sa accepte sa faca un mic test cu ea, sa accelereze, sa o bage in a 2-a, mai ales cineva care a mai condus un C4 cu motor similar, ca sa poata face comparatie.
- Mihay
- Supermoderator
vin`o vineri la intalnire si vedem ce iese...nu suntem mecanici dar cine stie..
eu dupa un UPDATE de soft tot asa intrerupea masina, nu ca nu tragea si au mai descoperit astia acea REINITIALIZARE la ECU , care se face dupa update la soft. bujiile de cand le ai?
eu dupa un UPDATE de soft tot asa intrerupea masina, nu ca nu tragea si au mai descoperit astia acea REINITIALIZARE la ECU , care se face dupa update la soft. bujiile de cand le ai?
-
Serban
Multumesc mult de raspuns, apreciez promptitudinea. Nu am schimbat niciodata bujiile din cate imi amintesc, am facut in urma cu ceva vreme inspectia obligarie la 15.000 km, dar nu cred ca mi-au schimbat bujiile atunci, prin urmare probabil ca sunt cele din fabrica.
O sa fac tot posibilul sa vin vineri la intalnire, m-as bucura sa ma intalnesc cu alti posesori Citroen si mi-ar prinde foarte bine ceva sfaturi competente pe tema asta.
Daca mai sunt idei/raspunsuri, va rog sa nu fiti timizi
O sa fac tot posibilul sa vin vineri la intalnire, m-as bucura sa ma intalnesc cu alti posesori Citroen si mi-ar prinde foarte bine ceva sfaturi competente pe tema asta.
Daca mai sunt idei/raspunsuri, va rog sa nu fiti timizi
- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Seamana cu simptome de benzina proasta.Incearca cu efix 95 euro 5 de la rompetrol.Contine un aditiv special care curata si protejeaza supapele , injectoarele.Mi s-a recomandat de catre cei de la service si intradevar este super, altfel merge motorul.Deasemeni incearca sa faci si o cronometrare 0-100 sa vezi ce timp scoti, in mod normal trebuie sa scoti 10.2 / 11 sec.Daca nu se rezolva problema mai insista la service, eventual sa iti arate fisa de diagnostic toata, pt. ca daca e ceva care nu este in parametri normali apare pe calculator.
- Mihay
- Supermoderator
cred ca Alto 101 e benzina cea mai buna de la Rompetrol...mai poti incerca intr`o seara pana pe la km 30 pe A2, cu o benzina buna, gen alto 101 sau mol evo 5 sprinturi, a 2 si a 3-a pana spre zona rosie...cum ar zice unii sa-i dai in gusa sa se mai "desfunde" , uneori da rezultate, ECU iti invata stilul de mers puturos din oras
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
eu nu cred sincer ca este vb de benzina.
mai degraba soft, bujii, injector infundat, amestec aer, filtru de aer, clapeta de aer......
eu pe astea le-as lua la rand la verificat.
nu uita cand ajungi la service sa reclami, sa precizezi ca defectul a aparut in perioada de garantie si sa ceri din nou, remediaerea acestuia fara costuri....
evident vor fi niste mini certuri...hartii...dar tine-te tare.
vin-o vineri la intalnire si ne dam si noi cu parerea....
mai degraba soft, bujii, injector infundat, amestec aer, filtru de aer, clapeta de aer......
eu pe astea le-as lua la rand la verificat.
nu uita cand ajungi la service sa reclami, sa precizezi ca defectul a aparut in perioada de garantie si sa ceri din nou, remediaerea acestuia fara costuri....
evident vor fi niste mini certuri...hartii...dar tine-te tare.
vin-o vineri la intalnire si ne dam si noi cu parerea....
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
- Clapah
- Numar Inmatriculare: B 08 VUA
am avut si yo o problema asemanatoare....la 2.0 hdi...daca ajungeam la 3500 de ture in prima treapta...la a doua m`i se decelera singura...mai mult de 170 nu puteam sa`i dau ca m`i se decelera...problema era de cand am cumparato...am fost la ei si mi`au gasit nush ce conducta de aer,de la turba sugrumata....si nu`si facea aerisirea cum trebuie...da am stat pe acolo 6 ore sa`si dea seama ce are
- eduardo_didi
- Edi Talent
da ma stai putin ca la diesel e altceva stiu de ce simptome a zis Serban eu cred ca nu are nimic deosebit masina pur si simplu cand ii dai a 2-a scade in turatii zici ca e subturata ti se pare ca nu trage asta e cutia
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aiurica
pai da....la turbate era mai mic cercul....dar la benzina....daia am insirat toate alea.....
-
Serban
Salutare tuturor
Multumesc mult pentru raspunsuri, ma bucur ca exista o comunitate Citroen atat de activa, sunt nerabdator sa ne intalnim vineri
Revin cu detaliul referitor la piesa schimbata ultima data cand am fost la ATS Baneasa: se numeste CAPTOR VOLANTA.
Atunci cand aceasta piesa s-a defectat si aparea mesajul de eroare pe bord, s-a mai intamplat ceva ciudat: in dimineata in care a aparut eroarea, ceasul masinii si posturile radio s-au resetat, ca si cum s-ar fi terminat bateria sau ceva similar. Le-am spus si asta la service, dar mi-au spus ca nu au gasit nicio problema. Nu stiu daca cele doua evenimente sunt relationate in vreun fel.
Dupa schimbarea captorului volanta masina pare in continuare "lenesa", iar pierderea de putere la plecarea de pe loc este evidenta in continuare.
Mie imi este teama ca aceasta piesa sa nu se fi uzat si defectat in final din alta cauza, care are legatura cu simptomele descrise mai sus. Masinii tocmai i-a expirat garantia de 2 ani si stiu ca piesele Citroen sunt foarte scumpe, daca se strica aceeasi piesa din aceleasi motive, probabil ca nu o vor mai schimba gratuit, si o sa ma coste mult o reparatie care teoretic ar trebui sa fie responsabilitatea celor de la Citroen de vreme ce piesa care trebuie inlocuita se strica din cauza unei defectiuni aparute in timpul perioadei de garantie.
Revin cu o intrebare: exista alte firme care sa se ocupe de chip-tunning, diagnosticarea problemelor, remedierea lor, etc, dar in mod profesionist (adica oameni care sa aiba acces la documentatia Citroen, softuri, aparatura de diagnostic, etc)? Se poate face chip-tunning pe aceasta motorizare (1.6i benzina, 110cp)? Ar putea o astfel de interventie sa imi rezolve si problema de mai sus?
Serban
Multumesc mult pentru raspunsuri, ma bucur ca exista o comunitate Citroen atat de activa, sunt nerabdator sa ne intalnim vineri
Revin cu detaliul referitor la piesa schimbata ultima data cand am fost la ATS Baneasa: se numeste CAPTOR VOLANTA.
Atunci cand aceasta piesa s-a defectat si aparea mesajul de eroare pe bord, s-a mai intamplat ceva ciudat: in dimineata in care a aparut eroarea, ceasul masinii si posturile radio s-au resetat, ca si cum s-ar fi terminat bateria sau ceva similar. Le-am spus si asta la service, dar mi-au spus ca nu au gasit nicio problema. Nu stiu daca cele doua evenimente sunt relationate in vreun fel.
Dupa schimbarea captorului volanta masina pare in continuare "lenesa", iar pierderea de putere la plecarea de pe loc este evidenta in continuare.
Mie imi este teama ca aceasta piesa sa nu se fi uzat si defectat in final din alta cauza, care are legatura cu simptomele descrise mai sus. Masinii tocmai i-a expirat garantia de 2 ani si stiu ca piesele Citroen sunt foarte scumpe, daca se strica aceeasi piesa din aceleasi motive, probabil ca nu o vor mai schimba gratuit, si o sa ma coste mult o reparatie care teoretic ar trebui sa fie responsabilitatea celor de la Citroen de vreme ce piesa care trebuie inlocuita se strica din cauza unei defectiuni aparute in timpul perioadei de garantie.
Revin cu o intrebare: exista alte firme care sa se ocupe de chip-tunning, diagnosticarea problemelor, remedierea lor, etc, dar in mod profesionist (adica oameni care sa aiba acces la documentatia Citroen, softuri, aparatura de diagnostic, etc)? Se poate face chip-tunning pe aceasta motorizare (1.6i benzina, 110cp)? Ar putea o astfel de interventie sa imi rezolve si problema de mai sus?
Serban
- Aiurica
hai sa vedem vineri ce si cum...si apoi mai vedem!
-
Pixel
- Numar Inmatriculare: B-60-WRU
Am un coupe cu motorizare ca si a ta...
Din cate m-am interesat eu de chiptunning, pentru motoarele noastre(avand in vedere ca is aspirate) castigul de putere este de maxim 10%. Mai precis, castigi in jur de 7-8 CP si putin cuplu.
Am avut si eu o problema asemanatoare cu a ta. Tremura rau la plecatu de pe loc, si o parte din calutii putere erau la piknic. M-am dus la europcar si mi-au curatat admisia de aer. In zona clapetei era depusa calamina care ingreuna munca servomotorului de la clapeta, dadea peste cap ECU si evident, afecta performantele masinii.
Dupa curatare, era alta masina. Tragea mult mai bine, in special in regim de turatie mai redus. Motorul suna mult mai bine si am scapat de tremuratul la plecatul de pe loc...
Atentie la felul cum se curata zona aceea. Prima data cand m-am dus a curatat superficial, pe deasupra, fara sa curete si in spatele clapetei. Dupa 2 saptamani eram inapoi la ei cu acealeasi simptome. A doua oara au facut treaba mai buna...
Din cate m-am interesat eu de chiptunning, pentru motoarele noastre(avand in vedere ca is aspirate) castigul de putere este de maxim 10%. Mai precis, castigi in jur de 7-8 CP si putin cuplu.
Am avut si eu o problema asemanatoare cu a ta. Tremura rau la plecatu de pe loc, si o parte din calutii putere erau la piknic. M-am dus la europcar si mi-au curatat admisia de aer. In zona clapetei era depusa calamina care ingreuna munca servomotorului de la clapeta, dadea peste cap ECU si evident, afecta performantele masinii.
Dupa curatare, era alta masina. Tragea mult mai bine, in special in regim de turatie mai redus. Motorul suna mult mai bine si am scapat de tremuratul la plecatul de pe loc...
Atentie la felul cum se curata zona aceea. Prima data cand m-am dus a curatat superficial, pe deasupra, fara sa curete si in spatele clapetei. Dupa 2 saptamani eram inapoi la ei cu acealeasi simptome. A doua oara au facut treaba mai buna...
uai...cat se poate de adevarat. Dupa 50 de km de ars motoru in afara orasului parca se trezesc toti calutii...tzi mai mare dragu...Mihay scrie:cum ar zice unii sa-i dai in gusa sa se mai "desfunde" , uneori da rezultate, ECU iti invata stilul de mers puturos din oras
Citroen C4 VTR 1.6i 110 CP Rouge Lucifer- stevey
- Marca si model masina: C4 1.6i BLACK
Din cate am auzit, chiar daca castigi putin din chiptuning, masinile astea frantuzesti se comporta mult mai bine fata de un soft de fabrica.Adica merita sa faci un chiptuning, dar pretul mi se pare totusi destul de mare pt. asa ceva.