Shadow scrie:Jantele Volk sunt printre cele mai tari jante in opinia mea...de mult salivez dupa unele...dar si preturile sunt pe masura.
Pindeste tirerack.com, poate prinzi vreun closeout. Acum ceva timp dadusem unuia cu un civic un link catre asta:
http://tinyurl.com/ylmb5mo" onclick="window.open(this.href);return false; - era 8x17, forged, 125$/buc la closeout (oamenii lichidau stocul). De exemplu astea
http://tinyurl.com/yzservn" onclick="window.open(this.href);return false; sint acum 499$/buc, adica 350EUR. Cu tot cu transport iesi mai mult, insa asa am pindit si eu SSR-urile typeF pe care le-am luat cu 389 iar pretul cu care au fost lansate era 649 (i le-am recomandat unui amic care le-a prins chiar la 299 - ultimul set, amindoi voiam sa le luam alleggerita si am iesit mai ieftin si mai bine cu tirerack).
Stai la pinda, nu stii de unde sare iepur'li.
Shadow scrie:
Nu e chiar asa cu secundele alea...eu am dat jos cam 2,5kg pe fiecare janta si nu prea a scazut timpul 0-100 cu nici macar o secunda.

In 0-100 cam orice hothatch are capacitatea sa rupa aderenta si sa-l faca in totalitate pe burn-out, fie el aspirat sau turbo. Doar sa nu pui niste bolovani de jante de pimp star ca atunci se simte clar diferenta negativa. Insa cu jantele mai usoare probabil ai cistigat cel putin 2 secunde pentru 100-200, sau 80-180, etc. Ca sa nu mai spunem nici de timpii de frinare si feedback-ul directiei.
Testeaza cu un typeR identic (eventual si modificat identic) dar cu jantele stock sau jante aftermarket grele.
Daca mai combini jantele usoare cu niste pneuri performante si usoare (eu voiam sa-mi iau michelin pilot sport 2, acum ca a aparut 3 e posibil sa ma duc spre alea) sa vezi ce treaba iese. Michelin PS2 la 225/40/zr18 cit ne trebuie noua are 9.5kg, fata de exemplu bridgestone potenza re050a sau pirelli pzero care au 10.5, si sint si alte pneuri si mai grele de atit (vezi tirerack). Sau dunlop direza z1 star spec care cica-s super foarte extraordinar de aderente, dar au aproape 12kg din cauza ranforsarilor si rigidizarii peretilor si ce mai au ele (idem yokohama advan neova, etc).
Deci nu, nu te mira, daca bagi o droaie de bani sa dai kilogramele jos din jante, ar fi putin stupid sa pui pe ele un pneu supradimensionat si/sau pur si simplu greu doar pentru ca "nu stiu ce". Apoi, un pneu mai greu cu 1kg probabil e echivalent cu o janta maig rea cu 1.5 sau 2kg, pneul e pe exterior, la aceeasi viteza unghiulara viteza liniara a pneului e mai mare fata de a jantei si deci inertiile mai mari (atit cind vrei sa frinezi cit si cind vrei sa accelerezi).
Asadar, fii baiat pindacios la jante si pneuri usoare, ca tara geme de manelisti cu jante de pimp star si pneuri supradimensionate crezind ca le aduce vreun plus de aderenta/stabilitate sau ceva ce doar mos cracaciun aduce
P.S.: ma rog, acum ai ultraleggera, daca nu le-ai indoit sau nu-ti fac inca probleme de genul asta nu sint sigur cit sens ar avea sa iei unele de aproximativ aceeasi greutate dar forjate, ca-s totusi niste bani si deloc putini... Dar cind termini pneurile... cauta unele atit aderente cit si usoare.