Zgmot clima
- simply the lex
- aLEX YO!...
- Marca si model masina: Citroen C5 Exclusive 2.0 Hdi
- Numar Inmatriculare: AG 85 LEX
Re: Zgmot clima
Cisu,ai PM sa nu poluam topicul lui Vlad 
Dezmembrari C4 Coupé/Hatchback 1.6i, 1.6 Hdi, 2.0 Hdi VTR/VTS : viewtopic.php?f=4&t=7439" onclick="window.open(this.href);return false;
- cisu
- Numar Inmatriculare: AG1.6HDI
Vlade, de unde stii ca e spart radiatorul, evaporatorul...condensatorul (,,caloriferul'' ..radiatorul interior de ac), stim noi la ce ne referim....schimbatorul de caldura interior.
Am vb cu mai multi si concluzia e ca in 80% din cazuri sunt duse doar garniturile si doar in 20% din cazuri tevaraia si caloriferele (radiator, condensator, vaporizator, schimbator de caldura etc. -cum vrei sa-i zici)...
Ai facut vreun test sa vada buba?
Unii zic ca dupa o lunga perioada de timp e normal sa fasaie la trecerea pe ac... dar dispare dupa ceva timp de folosire a ac...
Da un semn...
Am vb cu mai multi si concluzia e ca in 80% din cazuri sunt duse doar garniturile si doar in 20% din cazuri tevaraia si caloriferele (radiator, condensator, vaporizator, schimbator de caldura etc. -cum vrei sa-i zici)...
Ai facut vreun test sa vada buba?
Unii zic ca dupa o lunga perioada de timp e normal sa fasaie la trecerea pe ac... dar dispare dupa ceva timp de folosire a ac...
Da un semn...
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
( hmmm....)
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Mie mi-e spart radiatorul din fata, condensatorul sau cum vreti sa ii ziceti.

E chiar primul radiator inaintea celui de racire a motorului (sint 2 unul linga altul daca nu stiti). Tipul ce mi-a umplut instaltia mi-a verificat etanseitatea cu un pistol ce detecta freonul presupun si mi-a zis ca acolo e spart; dar nu am avut incredere in el. Ca sa ma convind dupa ce am observat ca nu mai am presiune mi-am tras in spate radiatorul de la racirea motorului ca sa am acces la cel de clima si se vedea o mare pata uleioasa pe el, chiar in locul indicat. Deci e clar ... spart.
Ca sa fiu sigur o sa merg si la Citroen sa isi dea si ei cu parearea (50 lei in plus sau in minus tot acolo sint) si dupa aia jos radiatorul si caut solutii. Nou e 1,297.79 RON.
Abia dupa ce il etansez pe asta pot verifica evaporatorul.

E chiar primul radiator inaintea celui de racire a motorului (sint 2 unul linga altul daca nu stiti). Tipul ce mi-a umplut instaltia mi-a verificat etanseitatea cu un pistol ce detecta freonul presupun si mi-a zis ca acolo e spart; dar nu am avut incredere in el. Ca sa ma convind dupa ce am observat ca nu mai am presiune mi-am tras in spate radiatorul de la racirea motorului ca sa am acces la cel de clima si se vedea o mare pata uleioasa pe el, chiar in locul indicat. Deci e clar ... spart.
Ca sa fiu sigur o sa merg si la Citroen sa isi dea si ei cu parearea (50 lei in plus sau in minus tot acolo sint) si dupa aia jos radiatorul si caut solutii. Nou e 1,297.79 RON.
Abia dupa ce il etansez pe asta pot verifica evaporatorul.
- Mihay
- Supermoderator
ma da nu e dubioasa spartura in pozitia aia ? oare vreun "Gigi meseriasu" de a lucrat la masina ta nu avea cum sa ti-l ciobeasca acolo ?
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Am fost cu ochii pe el, deci e exculs. Plus ca "aripioarele" la radiator sint intacte.
- Silviu Mustata
-
citizenx
- Marca si model masina: CITROËN C4 (B7) 1.6 HDi
- Numar Inmatriculare: IS-25-PAI
Imi pare rau ca ai problema asta. La revizie am stat si eu cu emotii ca nu mai aveam freon in instalatie dupa 1 an. La mine nu stiu ce s-a intamplat, dar se pare ca nu am nimic spart. Oricum au pus si substanta de contrast cand au pus din nou freon si astept.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Azi mi-am dat jos radiatorul de la clima si l-am verificat. Intr-adevar are un por exact in spatele butucului ventilatorului. Cum s-a putut forma acolo ... nu am nici cea mai vaga idee. Aripioarele de aluminiu erau intacte, deci exclus pe cale mecanica din exterior.
Am incercat sa il repar, dar o sa revin cu noutati dupa ce si aflu daca tine la presiunea respectiva.
Am incercat sa il repar, dar o sa revin cu noutati dupa ce si aflu daca tine la presiunea respectiva.
- Mihay
- Supermoderator
- ingfrancisc
- Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: TM04DVF
Vlade vezi ca-l poti repara (cand ajungi in TM) la RAAL. Sunt foarte buni si au preturi foarte bune. Sunt pe calea Buziasului, vis-a-vis de Procter.
http://www.raal-vest.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.raal-vest.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Mersi de info. Am incercat eu o metoda probata pina la 10 bari de mine. Mai mult nu stiu daca tine, deci e o premiera si pt mine. O sa va tin la curent.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Revin cu detalii despre acest fenomen. Dupa ce am reparat radiatorul am incarcat si verificat instalatia funcioneaza normal. Tind sa cred ca acel fisiit era de la presiunea scazuta din instalatie. Zic asta ca mai stiu pe cineva care tot ceva de genul ii facea (dupa spusele lui, nu au auzit eu cu urechile mele) dar nu avea sparturi ci doar presiune mica. Deci la el nu s-a umblat inainte.
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Intre timp a cedat lipitura si am pus alt radiator, tot reparat (primit moca). Cu asta am aproape 1 an si nu scapa presiune deloc, dar fiind cu 3 celule anulate nu stiu cantitatea exacta de freon ce sa o bag. Am introdus cea normala 450 grame dar imi cupla direct treapta a II-a a ventilatorului, semn ca e presiunea prea mare, implicit prea mult freon. Cei de la service ziceau ca e releul ventilatorului. Eu nu si o tineam pe a mea cu prea mult freon. Am insistat, pe raspunderea mea, sa scoata 25 grame si a mers normal. Nu a mai cupla treapta a II-a, dar iar se aude incet sisiitul ala. Ar fi trebui sa mai bag foarte putin, dar aia nu au mai avut chef sa tot jongleze pina gaseam cantitatea ideala de freon pt instalatia mea.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Si la mine se aude fasaitul ala cand sunt pe prima treapta de ventilatie..si nu e spart nimic, presiunea cica ar fi ok 
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Cum ai aflat ca presiunea ar fi ok ? De cind ai masina ai schimbat vreodata freonul ?