Devalorizare Citroen C4

Discutii despre orice legat de masini
5orin

Re: Devalorizare Citroen C4

Mesaj de 5orin »

Eu am platit pe masina in iunie 2010, 7500 eur + 3 tichete pe care le-am obtinut extrem de ieftin de la rude/cunostinte. Sigur, e vorba de varianta pentru adulti - X :D
Indiferent ce as fi cumparat de aceeasi suma, s-ar fi devalorizat pina la momentul (2010+t) mai mult...
Ma gindesc ca gradul de devalorizare e mai mare la un Logan sau la un Aveo, iar daca as fi cumparat un SH ar fi trebuit luati in calcul si banii bagati in diverse reparatii (inevitabil) plus consumabilele schimbate la momentul achizitiei (ulei, filtre, eventual cauciucuri, etc...)
Asadar, devalorizarea masinii nu e un factor de stres pentru mine, indiferent la cit s-ar ridica, pentru ca stiu ca as fi pierdut cel putin la fel de mult si in cazul altor variante.
C4 1.4 berlina Rouge Lucifer 2010
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

Pe fostul C4 am dat 14300 si am dat-o cu 4500! Ma rog, m-am si cam grabit, masina avea doar 50k...
In fine, orice masina noua se devalorizeaza! Acum daca iei Passat din 2006 cu 7000, il vinzi peste 2 ani cu 6000. Poti spune ca ai pierdut doar 1 mie... Dar, dar... Cati bani bagi in ea ca sa ruleze acceptabil? Foarte multi! Si aveti grija ca majoritatea nemtestilor vechi de 5-6 ani, vad revizii la doi ani, sau cand se aprinde becu la ulei...
Eu daca pastram C4 trebuia sa cumpar urmatoarele:
1. Set gume vara noi
2. set gume iarna
3. revizie general MARe: bujii, discuri, placute, acumulator, schimbat lichid franare, lichid racire
4. rulmet dreapta spate (mi s-a spus la vanzarea masinii)
5. lampa dreapta spate + scheletul interior - a intrat apa, a ruginit si nu mergeau pozitiile
am facut un calcul- cam 1200-1300 euro, ca popa...

Asa ca jap, vinde robotelu, pac cumpara niste tichete rabla, si i-ati frate masina noua... NU ma doare capu, nu mi-e frica la ITP, consuma si foarte putin!
Plus ca C4 fiind mai vechi, aveam Casco cam 72 euro pe luna (din ofertele lor). La C3 am 6 luni casco gratuit si 40e dupa!
Mai un prieten cu motorina la 4 lei, mai un consum exterior de 4, incep sa fiu pe plus! Garantie 2 ani, n-am treaba!

Peste 3-4 ani TOT masina noua imi iau indiferent de cat pierd. Eu unul zic ca totusi castig! Castig plimbari, confort, tehnologie noua, siguranta rutiere etc. Mai mult economisesc! Dar noi vedem cat dam la achizitie! Vorba aia, din 15 mil fixu, unde sa ii mai imparti mai repede?
Fost user: Adrian
Raducv
Marca si model masina: Passat CBAB
Numar Inmatriculare: DJ 01 RMB

Mesaj de Raducv »

LowProfile scrie:Pe fostul C4 am dat 14300 si am dat-o cu 4500! Ma rog, m-am si cam grabit, masina avea doar 50k...
In fine, orice masina noua se devalorizeaza! Acum daca iei Passat din 2006 cu 7000, il vinzi peste 2 ani cu 6000. Poti spune ca ai pierdut doar 1 mie... Dar, dar... Cati bani bagi in ea ca sa ruleze acceptabil? Foarte multi! Si aveti grija ca majoritatea nemtestilor vechi de 5-6 ani, vad revizii la doi ani, sau cand se aprinde becu la ulei...

Mai un prieten cu motorina la 4 lei, mai un consum exterior de 4, incep sa fiu pe plus! Garantie 2 ani, n-am treaba!

[/b]
La treaba cu Passatu tin sa te contrazic! Am avut Passat 3 ani de zile . In acest interval de timp nu am bagat 1 leu in el in afara de consumabile (uleiuri , filtre , cauciucuri ) si nu am avut niciun fel de problema cu el. L-am vandut la 192.000 km si mergea f bine . Daca il mai tineam mai bagam 500 de euro in el (distributia 300 si 150 cauciucuri) si iar nu aveam probleme.
Deci nu intotdeauna e chestia asta ca daca iei masina la mana a 2 a mai bagi bani in ea ca pica nu stiu ce . Este adevarat ca mai tine si de noroc . Eu am luat c4 acum o luna la 134.800 si acum am 139.000 cu el si nu are probleme !
La faza cu motorina ai dreptate ! Si eu fac la fel ! 4 lei /litru de la pompa si iesi mult in castig!
Numai bine!
Imagine
C4 1.6 HDi 90cp
LowProfile

Mesaj de LowProfile »

Iti spun eu care e faza cu ai mers 3 ani cu el si nu ai bagat nici un ban.... Tu traiai cu impresia ca masina e foarte buna! Daca ai fi facut un ITP ca la carte si daca ai conduce preponderent masini noi - eu sunt la cred ca la nr6 - ti-ai da seama ca nu era ca la carte! E imposibil ca o conglomeratie de componente mecanice sa ruleze peste 100k si sa mearga brici! Fizic, e ireal!
Puteai sa mergi cu masina pe strada, nu mai tinea frana, sau directia ceda... Iti spun, in astfel de situatii, poti avea VW sau BMW scris pe capota, tot la cimitir poti ajunge!

Erau la un moment dat niste statistici... 95% din masinile inmatriculate in RO nu au ce sa caute pe strazi, sunt mult prea uzate si nesigure! Crezi ca ai din vest le vand dupa 3-4 ani ca sa isi cumpere una noua ca sa fie in trend? Nu, oamenii din vest isi cumpara din masini noi pentru stele euroNcap, sisteme extra de siguranta, etc..

Romanii cand isi configureaza masina, dau banii pe optionale gen sistem Bose, incalzire in scaune, geamuri fumurii, senzori parcare si xenoane... Nemtii cumpara 2-4 airbaguri in plus, s-au invatat in standard cu ESP etc... La noi, spunem: daca e sa te duci, te duci si cu mama la airbag! Cata prostie poate sa fie in zicala asta! [-o<
Fost user: Adrian
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

LowProfile scrie:Iti spun eu care e faza cu ai mers 3 ani cu el si nu ai bagat nici un ban.... Tu traiai cu impresia ca masina e foarte buna! Daca ai fi facut un ITP ca la carte si daca ai conduce preponderent masini noi - eu sunt la cred ca la nr6 - ti-ai da seama ca nu era ca la carte! E imposibil ca o conglomeratie de componente mecanice sa ruleze peste 100k si sa mearga brici! Fizic, e ireal!
Ireal, si totusi exista.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
uscristian
Zburatorul
Marca si model masina: 1.6i

Mesaj de uscristian »

Eu nu sunt de aceeasi parere. Daca ar fi asa nimeni n-ar mai zbura cu avionul pentru ca e vechi de 10 ani, face mii de ore de zbor pe an, tureaza la maxim motoarele cand decoleaza si se "loveste" de pista la aterizare :). Eu zic ca te duci si cu airbag si cu toate sistemele de protectie actuale atunci cand ai viteza foarte mare sau cand altul are si te alege pe tine in locul unui copac. Legea decelerarii bruste la impact nu iarta pe nimeni.

Ca sa revin on topic, eu sunt de parere ca o masina noua isi merita banii daca intentionezi sa o pastrezi cel putin 5 ani.
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

@adrian gresesti cu gandirea "de ce tin vesticii masini doar 3 ani" ... raspunsul e simplu si corect : imi cumpar masina noua , si dupa 3 ani , cand iese din garantie o vand mai pun niste mii de euro ( ca`mi permit ) si`mi iau alta noua cu garantie... fiind noua , evident beneficiaza si de siguranta precizata de tine...
mie asa mi`au argumentat niste persoane de prin alte tari , din mai multe , nu doar una... si nu era romani , erau cetateni de`ai tarilor respective
pt ei e simplu... isi cumpara o masina cu 20-25 de mii noua , o vand dupa 3 ani cu 10 mii , mai pun diferenta de bani sau fac leasing si`si iau alta... :hi
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Asta pentru ca nu nimeresc sa-si ia o masina care sa-i tina 4-5 ani, la prea multe marci inziua de azi aparind problemele dupa 2-3 ani.

Asta e si un efect al modului cum gindesc consumatorii: imi iau ce-mi place indiferent de probleme, ca oricum va fi in garantie 3 ani iar dupa 3 ani imi voi lua altceva care-mi va place dupa ce m-am saturat de actuala.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
liviu_smup
Numar Inmatriculare: DJ 09 DDT

Mesaj de liviu_smup »

in 2009 l-am luat cu 5500k iar acum vad ca se da si cu 5000K...sa ma bucur sau nu?
It's nice to be important but is more important to be nice!
-=1.6HDI, 2005, berlina minunata=-
Scrie răspuns

Înapoi la “Discutii diverse”