Vibratii volan
-
onacus
Discurile se manifesta DOAR la frana (frana medie/puternica la viteze mari).
Daca iti vibreaza la mers normal fie trebuie sa-ti echilibrezi rotile fie ai probleme de bucsaraie fie ai probleme la geometrie fie o combinatie intre toate astea.
Daca iti vibreaza la mers normal fie trebuie sa-ti echilibrezi rotile fie ai probleme de bucsaraie fie ai probleme la geometrie fie o combinatie intre toate astea.
Honda Civic Sedan ES 1.8 M/T New Red Pearl
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
Ex C4 Coupe UJ 1.6i Gri Aluminium ...
- SAMmy
- My C4 Rocks!
- Marca si model masina: Citroën C6 Exclusive
Citroën C4 Coupé VTR - Numar Inmatriculare: VN 29 SAM
@bkdc: Spune-mi si mie te rog cam ce intensitate au vibratiile? Gen "telefon mobil anii '90"? sau gen "rotopercutor industrial"?
In BG pe autostrada am facut si eu ceva teste si constatarile sunt urmatoarele:
1. Pana la 125km/h no vibration what so ever...
... pe la 130km/h se simt niste vibratii gen telefon mobil de generatie '90...
2. Vibratiile raman relativ constante pana pe la 150Km/h... scazand in intensitate pana la ceva gen telefon mobil de generatie recenta...
3. De la 160Km/h pana la 195Km/h vibratiile dispar, dar apar alte fenomene (e.g., denivelarile carosabilului pot fi deranjante, rezonanta etc)
In BG pe autostrada am facut si eu ceva teste si constatarile sunt urmatoarele:
1. Pana la 125km/h no vibration what so ever...
2. Vibratiile raman relativ constante pana pe la 150Km/h... scazand in intensitate pana la ceva gen telefon mobil de generatie recenta...
3. De la 160Km/h pana la 195Km/h vibratiile dispar, dar apar alte fenomene (e.g., denivelarile carosabilului pot fi deranjante, rezonanta etc)
Citroën C6 Exclusive 2.7 V6 HDi Gris Fer Claudia Alezane nicknamed Jax
Citroën C4 Coupé VTR 1.6i 16V Noir Obsidian nicknamed Tux
-
[DeaMoN]
- SAMmy
- My C4 Rocks!
@Daemon: Yeah, right! FYI: Greierii se aud nu se simt! Eu acolo descriu senzatii... 
Apropos: Masina merge genial la viteze mari pe A... astia care erau cu mine in masina erau super uimiti de cat de putin zgomot facea la 195Km/h...
Se auzea doar fluieratul usor al oglinzii din dreapta (senzorul de temperatura exterioara), un usor zgomot de curent si zgomotul soselei...
Apropos: Masina merge genial la viteze mari pe A... astia care erau cu mine in masina erau super uimiti de cat de putin zgomot facea la 195Km/h...
Se auzea doar fluieratul usor al oglinzii din dreapta (senzorul de temperatura exterioara), un usor zgomot de curent si zgomotul soselei...
-
bkdc
@sammy, inainte de echilibrare vibratiile erau sub rotopercutor dar oricum mult peste orice telefon (mai putin, probabil, vreunul 'tunat' de duracell cu 10 baterii de submarin). Acum sunt similare oarecum cu unele de telefon 'decent', ceva mai mari in amplitudine totusi si cu frecventa mai mica.
Plaja de viteze e cam aceeasi ca cea mentionata de tine - ma rog, eu n-am ajuns decat pe la 187km/h dupa echilibrare - marturisesc ca nu prea inteleg cum ti-a venit idea sa mergi cu 195 cu mai multi oameni in mashina - ajunge destul de greu si la 187, singur in masina si cu presiune 'normala' (2.5/2.2).
Am ajuns si pe la 190 insa inainte de povestea asta si cu presiune mult mai mare (3 si ceva) + ca nu-n Bulgaria (e drept ca eu n-am dat decat peste politisti chiar de treaba p'acolo dar chiar si asha, am vazut prea multi acolo ca sa-mi vina idei d'astea).
Plaja de viteze e cam aceeasi ca cea mentionata de tine - ma rog, eu n-am ajuns decat pe la 187km/h dupa echilibrare - marturisesc ca nu prea inteleg cum ti-a venit idea sa mergi cu 195 cu mai multi oameni in mashina - ajunge destul de greu si la 187, singur in masina si cu presiune 'normala' (2.5/2.2).
Am ajuns si pe la 190 insa inainte de povestea asta si cu presiune mult mai mare (3 si ceva) + ca nu-n Bulgaria (e drept ca eu n-am dat decat peste politisti chiar de treaba p'acolo dar chiar si asha, am vazut prea multi acolo ca sa-mi vina idei d'astea).
-
[DeaMoN]
- SAMmy
- My C4 Rocks!
@bkdc: Deci vreau sa zic ca nu stiu exact care e treaba (magnetism/karma/mind will/telekinezie etc), dar in BG,
masina mea merge mai silentios, ajunge relativ rapid la 195Kph cu A/C si 4 oameni in masina si consuma mai putin...
masina mea merge mai silentios, ajunge relativ rapid la 195Kph cu A/C si 4 oameni in masina si consuma mai putin...
- silvius
- Numar Inmatriculare: B08BBK
-
twister
- Numar Inmatriculare: CT 46 VUP
frate .. nu am citit .. decat cateva randuri din primul post.. poate ti`ai rezolvat problema poate nu.. dar uite ce am facut eu
am avut problema asta si am schimbat discurile.. !
nu sa rezolvat
am fost la o vulcanizare si i`am zis sa imi dea doate jantele jos sa vada care sunt cele mai bune cauciucuri.. si sa le puna pe fatza.!
si evident echilibrate.
vibratia in volan apare de la modul in care sunt tocite cauciucurile si echilibrate !PUNCT !
cel mai rar este din cauza butucului ! dar nu cred ca e cazul !
in concluzie
Discuri ovalizate !
Cauciucuri tocite neegal! *adika pe o parte sunt mai tocite decat pe alta
Echilibrat !
.daca le`ai verificat si facut pe toate astea.. nu vad sa iti mai vibreze !
am avut problema asta si am schimbat discurile.. !
nu sa rezolvat
am fost la o vulcanizare si i`am zis sa imi dea doate jantele jos sa vada care sunt cele mai bune cauciucuri.. si sa le puna pe fatza.!
si evident echilibrate.
vibratia in volan apare de la modul in care sunt tocite cauciucurile si echilibrate !PUNCT !
cel mai rar este din cauza butucului ! dar nu cred ca e cazul !
in concluzie
Discuri ovalizate !
Cauciucuri tocite neegal! *adika pe o parte sunt mai tocite decat pe alta
Echilibrat !
.daca le`ai verificat si facut pe toate astea.. nu vad sa iti mai vibreze !
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
-
[DeaMoN]
Pai uzura inegala apare numai de la geometria inegala! (asta in cazul in care nu faci drifturi/draguri prin bucuresti, ca daca da zi si mie unde se pot face fara sa iti rupi masina in 2
)
C4 Coupe VTR 1.6i 16V Rosu Lucifer cu Ornamente praguri, Monograme VTR, Capace de jante stil VTS si kit bord metalizat 
B-50-HZP
B-50-HZP