Vibratii volan

bkdc

Vibratii volan

Mesaj de bkdc »

Am nevoie de sfaturi cu problema asta ca nu-i mai dau de cap: imi tremura volanul (well, mai exact mai are un pic si-mi sare din maini) la viteze de peste 120km/h (:D dupa 155 se mai linishteste un pic). Testele le-am facut pe autostrada spre Pitesti, pe portiuni de drum bun. Intrebarea mea e ce naiba nu e in regula?

Jantele au anvelope de vara (rulate <3000Km) echilibrate acum 1 luna si un pic (la Sama Service). Pot sa ma duc din nou la ei sa mi le verifice insa ar fi a 2 oara :) La ATS, evident, dau vina pe faptul ca-s prost echilibrate rotile (desi i-am rugat sa-mi verifice ce-o fi de verificat p'acolo, acesta a fost singurul raspuns pe care l-am primit).

La ce-ar trebui sa ma uit? Ce sa-i pun sa verifice? De la ce poate sa apara problema acesta? Sa incerc un alt service decat Sama?

PS1:Am fost ieri cu masina la ATS sa-mi schimbe conul minune de la esapament. Ma indoiesc ca au mai verificat ceva la directie iar eu nu stiu ce sa le cer sa mai verifice insa mi-au spus ca au scris o noua versiune de soft - motorul pare sa mearga un pic mai 'rotund' dar per total n-as putea spune ca am observat vreo modificare sensibila in comportamentul motorului.

PS2: ghici ce aveau ridicat pe elevator? Un Porsche 911, editie probabil '98 sau p'acolo, in stare impecabila. Nu stiu ce l-a apucat pe proprietar insa cu siguranta mecanicii nu prea stiau ce i-a 'lovit' cand au pus mana pe el :) (cred ca avea o problema la instalatia electrica....).
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Cand franezi se intampla la fel?
Daca da...discurile de frana sunt problema..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Asa cum a zis si Bogdan, daca asta se intampla cand franezi este de la discurile de frana.
Daca se intampla doar la anumite viteze este de la echilibrat sau geometrie, sau de la amandoua.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
newt
CPatratzel
Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic

Mesaj de newt »

Poate ar trebui sa te uiti la topicul asta: viewtopic.php?t=639

Atentie insa, trebuie clarificat un lucru: iti tremura volanul DOAR CAND FRANEZI sau TOT TIMPUL intre aceste viteze??

E foarte important pentru ca daca se intampla tot timpul 99% e de la jante (nu se rezolva cu echilibrat ci probabil sunt indoite si vor trebui indreptate). Daca in schimb problema apare doar cand franezi e aprope sigur de la disk-uri si deja esti al patrulea daca ii luam in calcul pe Silvius si Shadow (care parca spunea ca are aceeasi problema).
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

Eu am avut aceeasi problema cu fiatul meu, intre 120 si 150 imi era jena sa merg.
am crezut ca era de la un mic incident pe care l-am avut.
defapt era de la roti, prost echilbrate si putin deranjate jantele....
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
silvius
Numar Inmatriculare: B08BBK

Mesaj de silvius »

PsH: la tine era in timpul rularii sau in timpul franarii?
C4 by silvius , K&N, Borla, si cate si mai cate
Dodge Grand Caravan V6 3,8L !!!
bkdc

Mesaj de bkdc »

nu, la mine n-are nici o treaba cu franarea. Tremura tot timpul - accelerat sau mers constant, nu conteaza. Acum buba e urmatoarea: unde/cum verific geometria si cum determin cine-i "de vina" - geometria sau jantele?

Intreb pentru ca simt un usor iz de alegat degeaba si de aruncat matza in ograda vecina. Am garantie la lucrarea celor de la Sama Service 3 luni, deci o sa ma duc din nou la ei sa verifice ce si cum insa nu stiu daca chiar sunt in stare / au echipamente suficient de bune sa-mi garanteze ca jantele sunt 100% ok. Evident, or sa ma trimita la plimbare din nou spunand ca geometria e de vina in timp ce ATS-ul :)) va da vina pe jante.

Deci, e vreo metoda de a determina in 3 pasi si 2 mishcari care-i buba: jante sau geometrie?
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

Personal as recomanda pentru geometrie (si pentru indreptat jantele) Autosoft-ul de pe Dudesti. Bogdan stie ca a fost si el la ei si sunt super ok.
Din pacate nu cred ca ai o modalitate rapida de a determina daca e de la geometrie decat daca trage intr-o parte cand mergi in linie dreapta sau ceva similar.
Oricum astia iti pot spune imediat ce le-au pus pe stand daca jantele sunt indoite (la mine cel putin asa au facut si au avut dreptate) iar la geometrie daca nu gasesc nimic nu se baga sa-i faca nimic (dar de platit testul tot il platesti).
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

170 000 era constatare pentru geometrie...deci e chiar rezonabil..
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
bkdc

Mesaj de bkdc »

geometria n-ar fi bine sa-i las pe cei de la ATS s-o faca? Nu afecteaza garantia?
newt
CPatratzel

Mesaj de newt »

Atat timp cat cei care iti fac geometria sunt autorizati de RAR, nu!
PsH
PasHa
Numar Inmatriculare: B 58 HDI

Mesaj de PsH »

la mine problema aparea la mers normal si acc, si implicit si la franare, ma rog, tremura toata
Imagine

C4 VTR 1.6 16v Bleu Oriental B 58 HDI - merg cu cioara vopsita doar numarul este de diesel, masina merge cu benzina
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

bkdc scrie:Deci, e vreo metoda de a determina in 3 pasi si 2 mishcari care-i buba: jante sau geometrie?
De cite ori a fost masina aia lovita incit sa trebuiasca sa schimbi mai mult decit in spoiler, un far. chestii dintr-astea? Adica sa stea prin service sa i se indrepte treburi, sa i se puna airbag-uri la loc, etc etc etc?
Daca masina nu a fost lovita este extrem de foarte putin sa i se fi belit geometria (sau, ai sarit cu masina peste trambuline de 2-3m in mod repetat?).
Cu alte cuvinte... jantele. Mergi la ATS sa ti le echilibreze chiar daca-ti ia dublu. Daca tot iti tremura mergi si le dai de cap pina se indreapta.

P.S.: si eu am avut aceeasi problema, insa jantele erau dezechilibrate rau (35 cu 10 intr-o parte si 25 cu 10 in cealalta). Bineinteles, dupa re-echilibrare nu s-a mai simtit nimic.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Cred ca mai poate fi si de la anvelope. Vezi sa nu aiba gilme sau ceva, ca la echilibrare nu se simte nimic, insa la viteza mare gilmele incep sa "bata".
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
bkdc

Mesaj de bkdc »

mituc, hai ca m-ai distrat :)
Anvelopele sunt aproape noi (n-au fost rulate pentru ca le-am avut pe cele de iarna...) si nu par sa aibe galme iar in masina n-am schimbat decat boxele (hmm, aici a fost mana criminala a lui Sammy) si conul de la esapament. Cu parere de rau marturisesc si ca n-am gasit (in ciuda cautarilor mele) trambuline peste care sa sar - e drept ca am mai pacatuit luand nishte gropi de diferite dimensiuni din cand in cand.

Astazi o sa merg intai la Sama, sa-mi verifice jantele (pe garantie). Daca tot face figuri, o sa merg sa-mi verifice geometria - fie la ATS, fie Autozone. As prefera ATS pentru ca n-am chef de surprize mai tarziu insa programarile la ei sunt o poveste in sine :roll:

Va tin la curent cu descoperirile - sper sa n-am nevoie totusi de alte discuri.
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”