C4 By Loeb no 1882

Prezinta-ti masina chiar daca e stock sau are modificari. Obligatoriu poze
Reguli forum
Aceasta sectiune va contine prezentari ale masinilor(fie ele stock sau modificate), iar pozele sunt obligatorii!
Restul aspectelor, gen consum, probleme, nemultumiri etc etc, vor fi dezbatute in sectiunea "Jurnal de Bord"!
Scrie răspuns
vladut_v

Re: C4 By Loeb no 1882

Mesaj de vladut_v »

Cat ar costa o dezactivare a senzorilor de presiune ? Cred ca te duce undeva la 80 RON, apoi in primavarea, la fel - reactivarea.

Eu am cerut in service sa imi dezactiveze temporar TPMS-ul, mi-au zis ca au procedat, dar de fapt nu i-au dezactivat. Acu merg asa, cu avertizarea din timp in timp. M-am obisnuit. Senzorii sunt pe birou ca au tijele oxidate.

Nu cred ca se justifica o investitie de 4x500 RON pentru o echipare cu senzori si a jantelor de iarna pe 16". Si oricum nu scapi de Lexia pentru ca trebuie reinitializat sistemul si ajustate tolerantele de presiune.

O anvelopa pe 17" lucreaza la alte presiuni de umflare ca una pe 16". Nu poti tine fortat o anumita presiune numai de dragul senzorilor, ca strici anvelopa sau periclitezi siguranta in trafic.

Eu tin anvelopele de 17" la 2.5 bari presiune si fata si spate, atat cele de vara cat si cele de iarna. Numai daca sunt foarte incarcat, urc in spate pana la 2.7 bari cat zice cartea.

Toleranta e undeva la - 0.2 bari pana apare avertizarea de pierdere de presiune (Service) si 0.4 bari pana apare avertizarea de pana (STOP). Ori, cu sistemul setat la o presiune optima de 2.5 bari (rotile de 17"), daca pe rotile de 16" ai, sa zicem, 2.2, aceiasi senzori ti-ar arata pana clara !

Fiecare senzor am inteles ca este setat separat pe o toleranta de detectarea a pierderii de presiune, in functie de ce anvelope incalti.

Nici mutarea senzorilor pe o alta janta nu-i o solutie viabila pentru ca dupa a 2-a, a 3-a mutare, se rupe garnitura care etanseaza prinderea pe janta si trebuie sa cumperi un kit nou de reparatie (piesa 4 din poza), care contine garnitura. Pret vreo 62 RON.

Una peste alta, eu am ales varianta anvelopelor de iarna pe dimensiunea jantelor originale pe 17" si cu 45 de RON le montez/demontez de 2 ori pe an.

O echilibrare la intervalul asta, oricum nu face decat bine !

Imagine
C4 1.6i 16V Berlina
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Il are pe amicul "noros" care il pacaleste repede cu o bere ceva :lol:
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

commandorsteel scrie:nu neaparat pe carosabil acoperit cu zapada :(
din pacate, astia cauta orice motiv sa nu plateasca despagubirile #-o
nu exista asa ceva ma....
daca legea nu prevede obligativitatea conducatorului auto de a monta anvelope de iarna in decembrie ci doar pe drumuri acoperite de zapada.....atunci nu au ce face.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
commandorsteel
PowerSteel
Numar Inmatriculare: B-88-

Mesaj de commandorsteel »

Prin OG nr. 5/2011 s-au adus unele modificări la OUG nr. 195/2001 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, astfel:

Articolul 102 alineatul 1, punct 28. - Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau fără a avea montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.
http://www.legalis.ro/2011/10/27/anvelo ... noiembrie/
sanatate si virtute, sa ai ce bea si ce manca... :hi
tu faci ce vrei, eu incercam sa te ajut, dar pricepi greu, parca-i fi burtadores :wink:
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

Pai si eu ce am spus?
Daca in de decembrie nu este una dintre cele enumerate in lege ce asigurator nu ma va despagubi????
commandorsteel
PowerSteel

esti turc rau #-o
dar... daca ai o idee anume (si fixa), probabil ca nu ti-o schimba nimeni #-o
http://www.medierenet.ro/2012/11/26/asi ... L0bTWfyed0
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)
ImagineImagine
Imagine
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

Tu esti maniac si nu poti intelege ca daca legea spune clar ceva nici un asigurator nu poate sa o contrazica:
Citate din ce mi-ai dat:

Groupama Asigurari care arata clar ca „nu se despagubeste dauna pe Casco daca aceasta s-a produs in conditii de iarna, iar masina asigurata nu era dotata corespunzator sezonului“.

Generali Asigurari care spune ca „in cazul producerii unui eveniment asigurat, de catre un sofer care conduce un autovehicul neechipat de iarna, despagubirile acordate se diminueaza cu 30%.”

Omniasig care refuza plata doar in cazul in care se dovedeste ca evenimentul asigurat are o cauzalitate directa cu faptul ca vehiculul nu este echipat conform dispozitiilor legale.

Sent from my iPhone using Tapatalk
commandorsteel
PowerSteel

ok, mergi cu anvelope de vara :hi
caposule ::P
ImagineImagine
Imagine
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

@Aurica... se vede ca nu ai mai avut probleme "legale" cu astfel de firme mamut... astia sunt in stare sa modifice datele meteo la INMH... degeaba o sa faci tu sute de poze din ziua respectiva, sau chiar film, in Romania acestea NU SUNT CONSIDERATE DOVEZI, pe cand o hartie de la INMH cu simpla fraza "posibile zone" cu polei, gheta etc... este dovada ca TU ai gresit.

lasa legea... uitate la siguranta ta si la cei din trafic.

Stiu ca este f. incomod cu schimbatul de anvelope, dar o faci de 2 ori pe an... parca acel cauciuc de iarna franeaza intr-o distanta mai scurta decat aia de vara la -12 grade...
alex82
Alex Ploiesteanu'
Marca si model masina: Peugeot 407 , 2.0 HDI

Mesaj de alex82 »

Lasati ma omul in pace... niste japcari si astia cu asigurarile lor . Iti aduc io ma 4 roti cu cauciucuri e de iarna in caz de nevoie :lol:
A se trata ca o gluma , nu incurajez lucruri necurate , el oricum are roti de iarna :hi
Imagine
Se vinde leul - 2.0 HDI 190 cp fara FAP , an 2005
Yaz

Mesaj de Yaz »

Decat atatea discutii si polemici, etc, nu mai bine esti echipat si gata? Ca zapada vine azi sau peste cateva zile sau peste o saptamana tot vine asa ca.........ce rost are sa te complici? :D
" Eu nu blochez intersectia. "
commandorsteel
PowerSteel

aiurescu are alergie la cauciucurile de iarna in general (ptr ca-i complica viata schimbarea lor) si la jantele de tabla in special :mrgreen:
ImagineImagine
Imagine
Aiurica

Mesaj de Aiurica »

Singurul motiv pt care le pun e ca vreau sa plec cu familia la Ranca sau in general la munte!
Altfel ar sta in parcare pana iesea soarele!
Prefer deranjul de a merge cu metroul cateva zile decat porcaria asta de deranj!
Nu sunt de acord insa cu drumurile lungi fara an elope de iarna!
vmeremia
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6HDi, 92cp (no FAP)

Mesaj de vmeremia »

commandorsteel scrie:pai... trebuia sa-ti iei si tu niste saci de plastic ptr roti sau se gasesc la magazinele de profil si in hipermarketuri niste gentute din panza cu maner ptr roti :wink:
de care senzori de presiune zici? ti-ai luat separat senzori si ptr jantele de tabla? :shock:
Apropo de huse pentru anvelope: 56 RON din Kaufland - eu zic ca e ok

Imagine
vladut_v

Mesaj de vladut_v »

De astazi de vehiculeaza retinerea certificatul de înmatriculare, la echipare necorespunzatoare pe drumuri acoperite de geata, polei, zapada, avetizeaza Poliţia Rutieră. Valoarea amenzii este cea cunoscuta de la 630 la 1.470 de lei, respectiv între 9 şi 21 puncte amendă. Adica, fara incident rutier, de cele mai multe ori, 315 RON pe loc sau in 48 de ore lucratoare.
C4 1.6i 16V Berlina
Scrie răspuns

Înapoi la “C4-ul tau”