probleme service diesel

Scrie răspuns
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Re: probleme service diesel

Mesaj de Gabi Nedelcu »

deconectezi injectorul....apoi se umbla la el, se da cu spray sa mai curete zona respectiva, iar prin accelerari mecanicul a reusit sa il scoata, fiind dat afara cate putin ...
eu aveam un pufait langa injector, era dusa garnitura din varful lui, scapa gaze.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Daca era deconectat cum de nu scapa presiunea din rampa comuna de injectie ? I-a facut un dop, ceva ?
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Gabi Nedelcu
Numar Inmatriculare: TL 25 NGI

Mesaj de Gabi Nedelcu »

da, s-a ocupat mecanicul, el a facut mai mult....eu doar am furat cate ceva de la el :D
dar e adevarat ca mai avea si o alfa 156 din 2000 la care a reusit sa ii scoata injectoarele in 3 saptamani.
Citroen C4 Coupe 2006 1.6 HDI White Edition
cisu
Numar Inmatriculare: AG1.6HDI

Mesaj de cisu »

vlad scrie:Daca era deconectat cum de nu scapa presiunea din rampa comuna de injectie ? I-a facut un dop, ceva ?
Mai vlade... slabesti doar piulitele de la prezoane (joc de 1-2mm) fara sa deconectezi alimentarea cu motorina sau electrica...pt ca el trebuie sa faca ''bum'' in cilindru...Teoretic ar trebui sa-l arunce compresia cate putin...am incercat si eu...dar e riscul sa arzi aiurea chiulasa unde se aseaza garnitura de cupru sau sa zboare ''prea sus'' injectorul...
Multi le scot asa, mai ales la d-alea vechi... dar e riscant, zic eu!
se schimba ceva la citroen service ... sau numai la CARTEC?
( hmmm....)
dr.warez
Numar Inmatriculare: -

Mesaj de dr.warez »

Acum am descoperit si eu topic acesta.

Eu am patit-o mult mai rau decat cisu la un alt service din Bucuresti cu sigla CITROEN (au o denumire foarte pompoasa) in sensul ca i-am prins pe baieti cum dadea cu barosul in motor pana au spart parbrizul. Am facut o scurta lista mai jos:

- 2 luni aproximativ masina in service;
- parbriz spart si inlocuit cu unul care nu e ca cel original -neobservat initial;
- capota indoita pe dinauntru;
- injector nou montat pe masina, nu am verificat cand am luat-o si de curand am vazut ca e din alta clasa decat celelalte clasa C fata de clasa B.
- factura totala 5000 RON (1 injector 1900 RON + manopera + revizie);
- certuri si nervi cu oamenii din service patron;
- chiulasa data jos si alte chestii ce au mai facut pe acolo;
- dupa 1 saptamana de cand am luat masina turbina fumega .. ducandu-ma la ei cu reclamatia: am primit raspunsuri de genul "Daca s-ar strica ceva pe masina dupa ce ati luat-o din service ar fi din cauza tot amecanicilor, pana la cauciuc daca ati face tot de la noi ar fi, nu? S-au uitat un pic si au zis ca-i gata." Mi-e sila sa ma mai duc la ei.

Mentionez ca pe perioada cat am avut masina in service am vrut sa o iau pe platforma si sa o duc la Ramnicu Valcea la promotor, dar m-am lasat pagubas dupa ce am vb cu ei, mi-au recomandat sa o rezolve "marii mesteri" in continuare.
Din pacate nu avem timp sa stam cu biciul pe langa ei cat umbla la masina.

OPC nu face nimic.

Poate ar fi bine o parte din aceste service-uri care nu stiu decat sa-si bata joc, sa nu mai treaca lumea pe la ei, poate mai coboara pe picioarele pe pamant domniile sale patronii si domnii mecanicii si pun mana sa munceasca nu doar sa ia bani. Ne pricepem cel mai bine la revizii, daca nu ne pun si alea probleme cateodata.

@cisu poate ar fi bine cand ai timp sa ne pui in sectiunea de tutoriale un filmulet, poze, de unde putem cumpara toate cele pentru a ne verifica injectoarele odata pe an si a nu mai trece pe la "marii mesteri"

Recomandari de service-uri, ateliere, "NEA priceputi" sunt binevenite pe PM.

Promotor Ramnicu Valcea nu are nici o legatura cu problemele mentionate, oamenii au fost corecti, oricine nu s-ar lega la cap cu prostia altora.
cisu

Mesaj de cisu »

mda....
Nu e asa simplu dar nici prea complicat...iti trebuie scule pt demontat injectoarele(cheie fixa, bit), sa pui garnituri de cupru noi pentru etansare pe chiulasa ( la fiecare remontare se pun altele noi)...ceva ''smirghel'', carpe, benzina, mastic, o scula de curatat locasul injectorului (o poti face dintr-o sarma cu diametrul de 3mm, lunga si aplatizata la varf)...si chef de mesterit.
Daca nu te pricepi cat de cat, nu e bine sa te bagi...
( hmmm....)
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

dr.warez scrie:Acum am descoperit si eu topic acesta.

Eu am patit-o mult mai rau decat cisu la un alt service din Bucuresti cu sigla CITROEN (au o denumire foarte pompoasa) in sensul ca i-am prins pe baieti cum dadea cu barosul in motor pana au spart parbrizul. Am facut o scurta lista mai jos:

- 2 luni aproximativ masina in service;
- parbriz spart si inlocuit cu unul care nu e ca cel original -neobservat initial;
- capota indoita pe dinauntru;
- injector nou montat pe masina, nu am verificat cand am luat-o si de curand am vazut ca e din alta clasa decat celelalte clasa C fata de clasa B.
- factura totala 5000 RON (1 injector 1900 RON + manopera + revizie);
- certuri si nervi cu oamenii din service patron;
- chiulasa data jos si alte chestii ce au mai facut pe acolo;
- dupa 1 saptamana de cand am luat masina turbina fumega .. ducandu-ma la ei cu reclamatia: am primit raspunsuri de genul "Daca s-ar strica ceva pe masina dupa ce ati luat-o din service ar fi din cauza tot amecanicilor, pana la cauciuc daca ati face tot de la noi ar fi, nu? S-au uitat un pic si au zis ca-i gata." Mi-e sila sa ma mai duc la ei.

Mentionez ca pe perioada cat am avut masina in service am vrut sa o iau pe platforma si sa o duc la Ramnicu Valcea la promotor, dar m-am lasat pagubas dupa ce am vb cu ei, mi-au recomandat sa o rezolve "marii mesteri" in continuare.
Din pacate nu avem timp sa stam cu biciul pe langa ei cat umbla la masina.

OPC nu face nimic.

Poate ar fi bine o parte din aceste service-uri care nu stiu decat sa-si bata joc, sa nu mai treaca lumea pe la ei, poate mai coboara pe picioarele pe pamant domniile sale patronii si domnii mecanicii si pun mana sa munceasca nu doar sa ia bani. Ne pricepem cel mai bine la revizii, daca nu ne pun si alea probleme cateodata.

@cisu poate ar fi bine cand ai timp sa ne pui in sectiunea de tutoriale un filmulet, poze, de unde putem cumpara toate cele pentru a ne verifica injectoarele odata pe an si a nu mai trece pe la "marii mesteri"

Recomandari de service-uri, ateliere, "NEA priceputi" sunt binevenite pe PM.

Promotor Ramnicu Valcea nu are nici o legatura cu problemele mentionate, oamenii au fost corecti, oricine nu s-ar lega la cap cu prostia altora.
Si de ce nu expui problema care ai avut-o cu acel service intr-un din ariile dedicate dealerilor Citroen?
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Marius The Boss
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6HDI

Mesaj de Marius The Boss »

Am avut si eu probleme cu un injector,ramansese blocat in chiulasa,dar au reusit baietii de la service in final sa-l scoata .Dar cred ca am ceva probleme cu el,desi da bine pe lexia debitul e de 0,8 mg/l masina face figuri,in treapta a 4 si a 5 pe la 2000 rpm daca o accelerez brusc trepideaza toata masina pana pe la 2300-2500 rpm dupa aceea isi revine,nu mai trepideaza.Am incercat sa-i scot mufa si sa merg in 3 injectoare si problema dispare.I-am schimbat si duza si nu s-a rezolvat.Ce nu am schimbat a fost garnitura de cupru pentru ca a ramas lipita pe suportul de la chiulasa si nu am reusit s-o scot,dar banuiesc ca daca ar fi uzata ar da gaze sau motorina pe langa injector.Aveti vreo idee ceva inainte sa scot 14 mil sa-l schimb? :cry:

Am observat si putin ulei in spatele injectoarelor pe chiulasa,e normal sau nu?
Masina e un C4 1.6 HDI de 110cp.
cisu

Mesaj de cisu »

Daca il iei nou de la Citro, cred ca dai mai mult de 14 milioane.
Gasesti sh cu 4 milioane, da' trebuie sa cauti si sa-l pui pe stand diesel sa vezi daca merita banii.
Eu am luat nou, si dupa o juma' de an era mai ruginit (corpul injectorului) ca alea vechi de 5 ani!
Nu e normal sa ai ulei acolo, dar se intampla. Vezi pe unde iese: pe langa injector sau pe langa prezon! Poate sa mai iasa ulei si pe la simeringurile galeriei de admisie, unde intra in chiulasa.
Am avut si eu problema asta, dar am rezolvat personal. De mai mult de un an, nu mai curge nicio picatura.
( hmmm....)
Marius The Boss

Dar exista vreo posibilitate sa trepideze din cauza garniturii de cupru?Problema e ca n-am reusit s-o scot din locasul injectorului...
cisu

Mesaj de cisu »

Nu prea are cum sa fie de la garnitura aia (trepidatul). Pt extragerea ei exista o scula speciala, sau poti improviza una dintr-o tija de otel la care ii faci un mic guler (sau gheara). Intra in gaura garniturii si sub ea, apoi tragi cu atentie.
( hmmm....)
ZLD_C4
Numar Inmatriculare: B-XX-ZLD

Mesaj de ZLD_C4 »

Am observat ca exista si la mine sunt niste urme de ulei sau ceva pe langa injectoare.M-as apuca sa le scot si sa le curat dar nu stiu de unde sa iau saibele acelea de cupru.Presupun ca saibele astea de cupru sunt cauza scurgerilor nu?
cisu

Mesaj de cisu »

Garniturile (''saibe'') de cupru sunt pentru etansarea injectorului pe chiulasa (intrarea in cilindru), nu iese ulei pe acolo; chiar daca nu etanseaza, ies gaze arse,pierde compresie (ulei nesemnificativ).
Uleiul ''greu'' iese pe la simeringul (inel de cauciuc) injectorului sau pe langa prezoane, fiind ulei de ungere din chiulasa.
Daca pierde putin, nu as umbla acolo, decat daca pot scoate usor injectoarele, pt ca poti da in alte belele!
Garniturile de etansare de cupru le iei de la orice magazin serios de piese auto (atentie ca sunt pe grosimi), ceri cu talonul masinii, sa nu greseasca (cota standard daca n-ai umblat la chiulasa).
La Citro e cam 22 lei bucata, la ceilalti e cam 25 lei setul de 4 bucati, tot de origine! Asa ca....
( hmmm....)
Marius The Boss

Uleiul din spatele injectoarelor era de la un injector care pierdea ulei pe langa el,l-am scos l-am curatat si l-am strans bine(era putin slabit).La injectorul cu probleme tot n-am reusit sa-i scot saiba de cupru,tind sa cred ca n-are nicio saiba acolo,am luminat in chiulasa si nu prea pare sa fie saiba acolo.Eu am avut masina la service sa schimb garnitura de chiulasa si distributia si a fost data jos chiulasa,e posibil sa fi uitat aia de acolo sa fi pus saiba,nu stiu ce sa zic...
cisu

Mesaj de cisu »

Daca saiba (garnitura de etansare) din cupru nu e pe injector, trebuie sa fie lipita pe chiulasa. Daca nu e nici acolo, e criminala treaba, trebuie sa-i pui neaparat! Nu-l lasa asa! Totusi verifica sa nu fie lipita si sa n-o vezi de murdara ce e. Mare grija la prezoane ca sunt prinse in filetul dat in chiulasa (e aluminiu) si se reteaza daca il strangi prea tare. E delicata treaba.
( hmmm....)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”