probleme service diesel

Scrie răspuns
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: probleme service diesel

Mesaj de vlad »

Pt a remedia scurgerea de motorina nu trebuie scoase injectoarele. Poate nu sint suficinet strinse piulitele conductelor de inalta presiune sau s-a dus vreun oring de la furtnul retur al injectoarelor.
Daca scoate injectoarele recomandat ar fi sa pui saibe noi.

Sent from my LG-P690 using Tapatalk
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

pana la urma pe langa injectoare iese ULEI sau MOTORINA si ce trebuie schimbat dupa caz?
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Poate iesi ulei pe la imbinarile capacului chiulasei cu chiulasa; gaze arse-nearse din cilindru pe linga saiba de cupru; sau mai poate sa se scurga motorina de la coductele de inalta presiune sau furtunul de retur al injectoarelor.
In primul caz e cel mai oribil de remediat. Daca iti iese uleiul pe sub prezoanele injectoarelor le mai etansezi cu silicon, dar daca iti iese in ghidajul injectorului (tubul in care se baga el) nu ai cum etansa fara sa faci vreo tiganie decit daca dai jos capacul chiulasei, axele cu came, etc. O adevarata distractie ce sa mai. Tot asa mai poate curge pe linga simeringurile injectoarelor; inlocuirea lor fiind mai problematica in sensul ca uni zic ca se poate si fara a demonta capacul chilasei; eu nu am apucat sa schimb sa va zic concret.
Daca saiba de cupru nu mai etanseaza se remediaza usor, relativ. Scoti injectorul, cureti pe cit posibil scaunul saibei, pui saiba noua si gata.
La 3 se remediaza problema scurgeii. Ori stringi mai tare piulita conductei de inalta presiune ori vezi cu oringul returului injectorului, daca gasesti sa il schimbi.

wolf
Numar Inmatriculare: DJ 10 WLF

Mesaj de wolf »

multumesc frumos Vlad !
WOLF
viewtopic.php?f=19&t=7704&st=0&sk=t&sd=a&hilit=wolf" onclick="window.open(this.href);return false;

OPUSworkshop
viewtopic.php?f=95&t=6022&start=45" onclick="window.open(this.href);return false;
https://m.facebook.com/OPUSWorkshop" onclick="window.open(this.href);return false;

ImagineImagine
zoaldan
Numar Inmatriculare: AG11NGW

Mesaj de zoaldan »

Buna ziua,

Acum am dat si eu de postul acesta si am citit toate paginile. Am si eu probleme la scoaterea injectorului 4 si baieti de la Eurial din Cluj nu au putut sa-l scoata si urmatorul pas e sa incerce ceva cu inghetare? (cineva de pe forum poate poate sa dea mai multe detalii). Dupa cate am vazut eu nici ei nu au sculele necesare deaorece incercau sa-l scoata cu 2 surubelnite :)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Eurial nu e Peugeot ? Nu ai incercat si la Citroen Cluj ?

zoaldan

Mesaj de zoaldan »

Ba da...e Peugeot....dar am mai mare incredere in service-urile Peugeot decat Citroen, mai ales ca motorul de pe C4 de 1.6 HDI 90CP e Peugeot. Daca nu sunt instare sa-l scoata afara ma duc si incerc si la Citoren
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

:grin::grin::grin:
M-ai facut sa rid cu motorul de Peugeot. Sa stii si tu ca nu exista asa ceva. Sint motoare PSA; aceleasi motoare le gasesti la ambele marci 100% identice. Ba chiar mai mult, motorul 1,6 HDI si 2,0 HDI le gasesti si la alti producatori cum ar fi Ford, Volvo, Mini, Mazda.

Sent from my LG-P690 using Tapatalk 2

zoaldan

Mesaj de zoaldan »

Asta am vrut sa zic....m-am referit ca inainte sa fie pe Citroen c4 a fost pe Peugeut. Cand l-au bagat pe calculator l-a recunoscut ca motor de pe 307 nu C4. Oricum tot am mai mare incredere in astia de la Peugeut....dar tot nu au reusit nici astazi sa-l scoata....cica trebuie sa-l mai lase cu nu stiu ce solutie pentru cateva zile.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Interesant ca interfata PSA nu recunoaste motorul decit dupa ce bagi tu tipul masinii si cum interfata e comuna puteau selecta Citroen in loc de Peugeot. Sau sa nu imi zici ca la reprez. Peugeot nu au PeugeotPlanet sau Diagboxul.
Sau nu au instalat decit Peugeot Planet si de aia nu a putut selecta Citroen C4, ca nu are Lexia instalata.
Dar in fine, prea mult tamtam pt aceleasi masini care arata diferit la design.
Bafta la demontare, eventual sa revii sa ne zici cum au scos injectorul.

zoaldan

Mesaj de zoaldan »

Maine are o saptamana masina de stat in service si nu au reusit sa-l dea afara nici acuma. Cred ca o sa se ajunga sa-mi dea chiuloasa jos. Are idee cineva cam ce coturi suplimentare implica pentru mine? Si ce ar mai trebui sa schimb daca tot dau chiuloasa jos? Pana acuma sunt undeva la 1000 RON (injector si manopera cu disocountul de 20% oferit de Peugeot pentru masini mai vechi de 5 ani)
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Trebuie data jos distributia, ti se va recomanda sa schimbi macar cureaua, daca esti aproape de termen schimb-o cu totul. Se mai adauga garnitura de chiulasa care e citeva sute de lei si manopera va creste semnificativ.

radu_tzachy

Mesaj de radu_tzachy »

salutare baieti,cum se etanseaza pana la urma prezoanele la injectoare,daca avem scurgeri de motorina,km 500 g de la un schimb la altul,mentionez ca saibele de cupru si oringurile au fost inlocuite,masina a suferit o schimbare de lant axe came la reprezentanta peugeot din iasi si are drept consecinta si aceste pierderi,la ei nu ai ce rezolva decat poate un schimb de ulei pe service,atat pot.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE

Mesaj de vlad »

Am auzit rezultatae bune cu saibe de cupru sub prezoane, chiar daca supratafa de calcare e conica. Ce te costa ? Dar sa fii atent sa nu se deformeze scaunul prezonului sau sa fie prea groasa saiba sa nu poti stringe injectorul.

zoaldan

Mesaj de zoaldan »

Am schimbat deja toate filtrele, disptributia si uleiul acum o luna deci sunt ok acolo. Cand ai zis cateva sute de lei pentru garnitura te referi la RON sau sau la lei vechi? Si ai vreo idee de cam cat ar fi manopera (bineanteles extimativ)
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”