Zgmot clima
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Re: Zgmot clima
Da am schimbat freonul acum 2 ani! Pai am pus un aparat din ala de incarcat cu freon + verificat presiunea si cica ar fi ok presiunea!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BH 57 ELA
Sa nu fie la limita minima a presiunii sau cantiatea mai mica de freon ca atunci se poate atinge presiunea minima de cuplare a compresorului (3.5 bari daca bine imi aduc aminte) dar nu inseamna ca e si cea ideala. Plaja de functionare a compresorului e intre 3.5 bari pina la peste 20 bari. Ideal ar fi si o verificare a cantitatii de freon, dar odata scos clar se baga iar cantitatea normala, deci o inlocuire de freon. Dar daca face fata mai lasa-l; de stricat nu are ce. In caz de presiune prea mica e decuplat compresorul si nu pateste nimic.
Acel zgomot e de la presiunea prea mica in evaporator. Asta e concluzia mea dupa ce am tot studiat acest sistem si m-am tot lovit de diferite probleme.
Acel zgomot e de la presiunea prea mica in evaporator. Asta e concluzia mea dupa ce am tot studiat acest sistem si m-am tot lovit de diferite probleme.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
El raceste nu am nicio problema, atat doar ca se aude fasaitul ala enervant, si asta doar la prima treapta!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Dupa aia e acoperit de zgomotul ventialtorului. Altfel nu imi explic disparitia lui. Nu prea are treaba una cu cealalta.
Las-o asa atunci. Cind ai aparat de incarcat acasa merita sa reicarci instalatia pt atit.
Las-o asa atunci. Cind ai aparat de incarcat acasa merita sa reicarci instalatia pt atit.
- alexc4
- Numar Inmatriculare: B 688 SKN
si eu am acelasi zgomot la clima.... astazi am oprit la un service de incarcare ac si dupa ceva discutii cu baiatul de acolo l-am convins sa arunce o privire cu lanterna lui magica sa vada daca am scurgeri si mi-a spus ca am radiatorul spart chiar unde este ventilatorul de racire
.
acum as vrea sa il deomtez si sa caut pe cineva care il poate repara.
imi recomandati pe cineva priceput in bucuresti?
cum se demonteaza radiatorul? trebuie data bara fata jos?
acum as vrea sa il deomtez si sa caut pe cineva care il poate repara.
imi recomandati pe cineva priceput in bucuresti?
cum se demonteaza radiatorul? trebuie data bara fata jos?
C4 VTS 2.0HDI black
ex c4 1.6 16v black in transformare
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
La cite condensatoare am auzit ca s-au sapart ar trebui sa mi-l repar pe al meu sa il scot la vinzare si sa fac un tutorial de demontare-montare a acestuia.
Condensatorul nu se scoate inspre fata masini ci inspre spate. Se trage radiatorul de racire motor inspre motor si prin locul creat se scoate condensatorul, dupa ce i-ai scos conductele, bineinteles.
Condensatorul nu se scoate inspre fata masini ci inspre spate. Se trage radiatorul de racire motor inspre motor si prin locul creat se scoate condensatorul, dupa ce i-ai scos conductele, bineinteles.
- alexc4
am dat si eu radiatorul jos sa il duc la reparat, se da destul de usor jos dar la mine a fost nevoie sa demontez si furtunul de la intercooler. acum alta nelamurire... e normal sa am putin ulei in interiorul furtunului si in intercooler? ceva gen vapori
C4 VTS 2.0HDI black
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
ai gasit pe cineva sa ti-l lipeasca? unde? 
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
E normal sa ai vapori de ulei pe traseul de admisie. Deci pina la urma e spart sigur ? Ai vazut vreo pata uleioasa pe el ?
- alexc4
da am gasit o pata unde se vede ca a fost ulei si e mai mult praf strans.
de reparat il duc la cineva dupa grivita (la intersectia cu Caraiman) care se ocupa si cu freon si am garantie 6 luni.
de reparat il duc la cineva dupa grivita (la intersectia cu Caraiman) care se ocupa si cu freon si am garantie 6 luni.
C4 VTS 2.0HDI black
- vlad
- CREATIVE TECHNOLOGIE
Apar la greu condensatoare clima sparte. De frecat nu se freaca, aluminiul e tot aluminiu, deci ar mai ramine doar un factor extern ce creeaza acesti pori. Ma gindesc sa nu cumva sa fie de la prostiile de solutii antiderapante ce le da astia pe drum iarna. Prea se duc condensatoarele iarna si se observa primavara cind nu mai cupleaza comprosoarele. De ce drac nu se sparg toamna, dupa 4-6 luni de folosit cu 20 bari in el.
Inca un motiv in plus sa achizitionez aceasta masca viewtopic.php?f=23&t=5798" onclick="window.open(this.href);return false;. Mai bine previn si dau 70 lei.
Inca un motiv in plus sa achizitionez aceasta masca viewtopic.php?f=23&t=5798" onclick="window.open(this.href);return false;. Mai bine previn si dau 70 lei.
- commandorsteel
- PowerSteel
- Numar Inmatriculare: B-88-
alex, lasa-mi si mie nr. tau de tel pe privat (mp), ptr ca vreau cateva detaliialexc4 scrie:da am gasit o pata unde se vede ca a fost ulei si e mai mult praf strans.
multumesc
Citroen C4 Grand Picasso 1,6 HDI ... aproape full (adica are aproape toate rotile)

- cristyluu
- Marca si model masina: Citroen C4 1.6 HDI
- Numar Inmatriculare: BV 12 TEA
Saptamana asta m-am confruntat si eu cu problema radiator clima gaurit in spatele ventilatorului.
Normal ca a trebuit sa cumpar unul nou si sa il inlocuiesc (410 ron NRF) la cateva zile m-am gandit sa verific daca etansaza bine conductele (o-ringurile nu m-am gandit sa le schimb) si surpriza sa luat pe deget o pelicula subtire uleioasa (cred ca freon) as vrea sa incerc sa mai strang putin piulitele de la conducte dar nu cred ca ajuta cu nimic pentru ca o-ringurile etansaza pe interior.
P.S. - manopera - 150 ron, freon - 150 ron, curatare instalatie - 150 ron, toata distractia 860 ron
Normal ca a trebuit sa cumpar unul nou si sa il inlocuiesc (410 ron NRF) la cateva zile m-am gandit sa verific daca etansaza bine conductele (o-ringurile nu m-am gandit sa le schimb) si surpriza sa luat pe deget o pelicula subtire uleioasa (cred ca freon) as vrea sa incerc sa mai strang putin piulitele de la conducte dar nu cred ca ajuta cu nimic pentru ca o-ringurile etansaza pe interior.
P.S. - manopera - 150 ron, freon - 150 ron, curatare instalatie - 150 ron, toata distractia 860 ron
2007 Citroën C4 berlina 1.6HDI - 80 kw ...cool one...
-
elitety
Salutare, nici mie nu mi a mai mers climatizarea,am fost la un service si au văzut ca nu mai am presiune in instalației.au făcut testul si mi a ieșit ca este ok instalația tine presiune.dupa 2 saptamâni se aude acel fasait ,sa înțeleg presiunea este mică.
Înseamnă ca radiatorul este spart sau vreo garnituri.
Sincer m am cam saturat de mașina asta ,aproape lunar sunt cu ea in service pentru diferite probleme minore sau nu .cred ca media e pe undeva la 120000km unde te poți baza ea ,așa a fost la mine după mă așteptarea la orice .acum mai am probleme si cu caseta de Direcției dar despre asta o sa scriu pe c4 meu ca sa nu poluează topicul.
Va țin la curent cu climatizarea sâmbăta asta sunt din nou in service:)
Înseamnă ca radiatorul este spart sau vreo garnituri.
Sincer m am cam saturat de mașina asta ,aproape lunar sunt cu ea in service pentru diferite probleme minore sau nu .cred ca media e pe undeva la 120000km unde te poți baza ea ,așa a fost la mine după mă așteptarea la orice .acum mai am probleme si cu caseta de Direcției dar despre asta o sa scriu pe c4 meu ca sa nu poluează topicul.
Va țin la curent cu climatizarea sâmbăta asta sunt din nou in service:)
- vip3r_yo05
- Marca si model masina: Citroen DS5
- Numar Inmatriculare: B-65-YAT
Vezi poate pur si simplu nu mai ai freon in instalatie. Altfel, e posibil sa fie radiatorul, cum a fost si la Vladut.