STOP: PRESURE LEVEL OIL TOO LOW!!

Scrie răspuns
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Re: STOP: PRESURE LEVEL OIL TOO LOW!!

Mesaj de Bogdan »

@SonyAd vrei te rog sa nu mai generalizezi ? Multa lume stie ce a fost ATS-ul, chiar eu am auzit fost angajat acolo cum se lauda ce facea el la clienti, cum arata piesa noua si dupa o schimba cu una veche si etc...insa hai sa nu mai generalizam si sa nu aruncam cu rahat in cine nu merita!
Tu in cate reprezentante Citroen ai fost, avand in vedere ca ai un Peugeot si te-a furat cineva?
Nu este prima oara cand "hulesti" reprezentantele Citroen la modul foarte general.....stim cu totii ca la reprezentante e mai scump decat la nea Gica in coltz, nu trebuie sa ne o repeti tu la fiecare post al tau!
@Ivascu, fa si tu niste poze la cartea ta de service sa vedem si noi despre ce vorbesti! Cand ai fost ultima oara la ATS apropos?
Totusi e cam greu de crezut cum cineva isi da seama dupa culoarea uleiului ca nu a fost schimbat de 10,20 sau 40000km in conditiile in care nimeni nu stie cum s-a mers cu acea masina! Sau isi da seama ca doar 20-30% a fost schimbat!
Eu mi-am schimbat uleiul, am facut 1000km dupa care m-am dus iar la service de a trebuit sa mi dea baia de ulei jos si sa curete sorbul ala! Vrei sa stii ce culoare avea uleiul dupa doar 1000km, era al naiba de negru!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
jordan

Mesaj de jordan »

Aici trebuie sa-i tin partea lui @sony.
De cand cu foametea asta multe reprezentante au inlocuit consumabilele "de origine" cu altele de multe ori de slaba calitate.
In masini cu revizie facuta la reprezentante am gasit filtre Alco,Unix,FRAm,si ce e mai grav ,unele fara sigla de marca.Cum credeti ca-si acopera promotiile de 20% reducere la revizii? Folosind marfa mai ieftina decat cea de origine.
Nu generalizez ca toate reprezentantele procedeaza la fel ,dar ponderea este tot mai mare pe zi ce trece.
N-are baba ce-are moshu',citroen cu scaun roshu' ....
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Nu e vb de tinut partea cuiva..ceea ce spui tu poate fi destul de grav, asa ca, daca ai informatii concrete te rog scrie-le, daca doar scriem de dragul de a scrie si sa generalizam, atunci ceva e in neregula!

La fel si ce a patit Ivascu e grav si frustrant in acelasi timp, dar cand vii si faci asemenea acuzatii trebuie sa le prezinti mai amplu, altfel sunt doar vorbe cum au mai tot fost pe aici ...
La fel cum au fost si cazuri reale, cu poze, cu scanuri etc...si intr-un final multe pb au fost rezolvate datorita faptului ca forumul e citit de multe persoane implicate in tot ceea ce inseamna Citroen!

Asa toata lumea stie ca la ATS se fura(s-a furat) si la X sau Y e lapte si miere...oare chiar asa o fi, sau vorbim doar vorbe? Sper ca intelegi ideea de generalizare si acuze ..

@Jordan, am vazut ca ai destul de multe cunostiinte de mecanica si etc..plus ca in postul de mai sus, spui ca ai gasit in multe masini cu revizii facute la reprezentanta diverse filtre si etc...lucrezi sau detii vreun service auto? La ce reprezentante auto au fost facute reviziile si ai gasit consumabilele mentionate de tine? Poti da, 2, 3 exemple concrete pentru acuzele astea grave?
Imagine
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

Să fim înțeleși, eu nu calc în reprezentanțe (Eurial în cazul meu) decât dacă absolut nu am de ales.

Am călcat în reprezentanțe pt. repere f. greu de găsit altfel decât pe (furnizor) original, adică prin reprezentanță.

Și anume:

- toate prostiile din poză în afară de titirezul mare, suport motor Corteco pe care l-am cumpărat din comerț (în poză sunt piesele vechi)

Imagine

- îmbrăcăminte cauciuc pedală ambreiaj

- opritoare de plastic pedală ambreiaj

- preîncălzitor de motorină ELTH - cumpărat și schimbat pt. o gălăgie de bani la Eurial Pantelimon numai pt. că a cedat sub presiune iar motorina a forțat afară mufa de alimentare distrugând-o și ar fi însemnat să schimb și tot hamul de alimentare dacă nu foloseau ei o mufă de prin rebuturile lor. Mufele nu au cod separat.

Nu am putut urmări, nici măcar prin geam de la distanță, ce au făcut cu mașina mea între 1:30 sau 2 ore.

Cred că am arătat destul de clar până acum ori de câte ori am avut ocazia că nu prea mănânc rahat când mă plâng despre etica muncii și integritatea în afaceri a service-urilor.

Uite

Schimbat preîncălzitorul de motorină, cu tot cu reducerea pt. căruțe vechi:

ImagineImagine

Mărunțișuri:

Imagine

Vrei să pun scan-uri cu facturi de la Serus de pe Bld. Timișoara și ce părere am de contraprestația conferită pe gălăgia de bani ca să vezi că sunt imparțial? Dar măcar ăia te lasă să te uiți, nene. Ba chiar să stai lângă mașină.

De ce s-ar duce cineva de bunăvoie să dea mașină pe mâna unor necunoscuți ore sau zile bune în șir fără nici cea mai mică idee ce se întâmplă cu ea?

Probabil din același motiv pt. care ar plăti mult mai mult pe aceeași piesă (același model, același producător), numai să o vadă în ambalaj cu sigla mărcii pe ea. Sau pe consumabile mai proaste, fără nici o certitudine că sunt schimbate (nici nu încape îndoială că uleiul Total și filtrele pe care le folosiți voi la mașini - dacă dă Domnu' să vă fie schimbate - sunt mai slabe decât ce folosesc eu, de exemplu, cu certitudinea că sunt schimbate).
Ultima oară modificat Dum Iun 12, 2011 11:40 pm de către SonyAD, modificat de 2 ori în total.
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
Bogdan
Fondator

Mesaj de Bogdan »

Pai tu vb de reprezentante Peugeot care din punctul meu de vedere, deoarece nu le cunosc, nu au nicio legatura cu reprezentantele Citroen pe care multi de pe acest forum le cunosc!
Cand vorbesti la modul general de reprezentate pe un forum Citroen, inseamna ca te referi la cele Citroen, si e pacat sa se discute aiurea si la modul general, avand in vedere ca exista cateva reprezentante in tara asta care chiar isi dau interesul si pana si cei mai inversunati si-au gasit pana la urma rezolvarea la una din ele(stie el cine e :) ).
Deci atat timp cat nu cunosti situatia reprezentantelor Citroen, eu zic sa nu mai generalizezi pe baza pataniilor care le-ai avut tu la Peugeot! Daca intr-adevar ai avut probleme cu o reprezentanta Citroen, chiar te rugam sa scrii argumentant, in aria dedicata fiecarui dealer in parte...pana atunci hai sa lasam generalizarile deoparte , pentru ca e pacat de cei cativa care chiar isi dau interesul si vor sa faca ceva pentru utilizatorii Citroen care "au curajul" sa mai mearga la reprezentante!
Daca ar scrie toti cei care au probleme pe la diversi dealeri aici, si ar face-o argumentat, cu siguranta se vor mai schimba lucrurile! Pacat ca in ultima vreme, cei mai multi care scriu sunt utilizatori care doar pt asta isi fac cont, sa arunce cu rahat in serviceul X, sa ia in brate serviceul Y, sa arunce cu noroi in nu stiu ce promotie, etc(si aici nu fac referire la niciuna din persoanele de pe acest topic)
PS: Nu pun la indoiala pataniile care le-ai avut cu cei de la Peugeot, si as aprecia daca toti cei care au pb in serviceurile Citroen ar posta argumentat cum ai facut-o tu, insa cand mai vb de reprezentante si pataniile personale, te rog sa mentionezi clar ca discuti despre Peugeot si nu Citroen !!!
Imagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Scurt și la obiect: îți vezi mașina în timp ce se lucrează la ea în reprezentanțe Citroen? Fie și printr-un geam, de la distanță?

Ce alt argument îți mai trebuie să nu calci pe la ei. Prețurile nesimțite?
Imagine
ingfrancisc
Marca si model masina: C4 Picasso, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: TM04DVF

Mesaj de ingfrancisc »

in nici un service serios (reprezentanta sau nu) nu ai acces in zona in care se lucreaza! Prin unele parti, mai vestice :D cel care iti da voie sa intri in zona de lucru fara sa faci vizita medicala, instructaj de protectia muncii si sa ai echipament adecvat de protectie ia o amenda mai mare decat iti poti imagina. Si toate serviceurile serioase sunt monitorizate video!
Nu mai spun de cei care schimba uleiul in spatele blocului :) cred ca nu stiu cat e amenda! insa din fericire inca nu am auzit sa se dea amenda persoanelor fizice pentru asa ceva. Dar atentie, norme exista si l-a un moment dat se va gasi un vecin binevoitor care sa faca o reclamatie.
Evident ... noi suntem in Romania ... si desi legea e identica cu cea din Austria (spre exemplu) aplicarea ei nu :?

Mie nu mi s-a intamplat dar presupun ca ai dreptate si ca exista si reprezentante in care se intampla porcarii insa nu cred ca situatia e una generalizata.
Eu pana acum am avut de umblat in reprezentantele Citroen, Ford si Peugeot din Timisoara si in toate am fost foarte multumit atat de calitatea serviciilor, atmosfera cat si de preturi.

Era intr-o vreme un topic pe forum cu un site fix despre serviceuri si calitatea serviciilor oferite, era o idee foarte buna.

SI ca sa fiu totusi on topic ... Ivascu1978, ca idee, vezi ca in cartea de service ai data cand s-a facut (sau nu) revizia. Dute cu ea la ATS, (la director) si cere-i sa scoata din evidenta lor cine si la ce ora a efectuat operatia. Apoi il rogi frumos sa-l cheme pe baiatu` de la IT si sa se uite in arhiva video daca a facut sau nu schimbul de ulei. Cred ca asa ai mai multe sanse de reusita decat sa mergi la Protectia Consumatorului.
Succes.
C4 Picasso, 1.6 HDI 109 CP
C3 Picasso, 1.6 HDI 92 CP
Juliu
Numar Inmatriculare: B-14-KWD

Mesaj de Juliu »

Mecanicul meu are atelier in garajul de-acasa.
Nici un ochi de baba sau mosh nu patrunde acolo. Si chiar daca patrunde nu graieste nica, ca si ficiorul lor tot acolo mere. :)
Citroen C4, 1.6 vti
Imagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

Nu am ce căuta în service care nu îmi permite să văd ce se petrece cu mașina mea. Am făcut greșeala asta o singură dată la Eurial să schimb preîncălzitorul de motorină și acum, nici 5 luni mai târziu, trebuie să-l schimb iar.

A fi de acord cu așa ceva e ca și cum ai fi de acord să nu-ți vină nevasta noaptea acasă, să doarmă (sau nu) cine știe pe unde.
Imagine
history
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4i +
Numar Inmatriculare: DJ-26-DIN

Mesaj de history »

Sunt de acord..., cu prima parte. :) . Am cunostinte care lucreaza in Service si mereu au ulei de vanzare. Un filtru de ulei nu merge 30k km? Sau unul de aer? Masina va merge fara probleme 150.000 de km, dar de ce sa dau eu niste bani unor hoti?
Daca nu au nimic de ascuns, de ce nu asigura accesul, macar vizual? Eu pentru intretinerea curenta merg la o reprezentanta Dacia, ma lasa sa stau langa masina, dar nu sub ea.
Oamenii de afaceri destepti si cinstiti merg pe transparenta.
As vrea sa vad si eu un Service amendat cu 50.000 E , asa ca in Austria, cum dadea cineva un exemplu mai sus.
ingfrancisc

Mesaj de ingfrancisc »

Acum 3-4 ani cand aveam Pejou reprezentanta din Timisoara era MegaGroup (cred ca asa se numea). Nu aveai deloc acces in service, nici perete de sticla dar solutia lor de a asigura transparenta era una foarte ingenioasa: aveau montate camere deasupra fiecarui post de lucru si un monitor mare in zona de asteptare unde se putea urmarii totul in conditii decente (clima, cafea, bufet). La Citroen s-a adoptat solutia cu perete de sticla dar daca masina e mai in capatul serviceului nu prea ai cum sa vezi ce se intampla.
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Un post offtopic si din partea mea. De ce nu te pune sa semnezi o declaratie pe propria raspundere si sa te lase linga masina daca doar din cauza protectiei munci nu te lasa ?! Nici eu nu sint de acord cu statul dincolo de geam cind e vorba de operatiuni complexe cu reglaje si care implica bani multi din partea mea. Dealtfel nu o sa merg nici impuscat sa schimb distributia undeva daca nu ma lasa sa stau linga cel ce imi intinde cureaua, sa vad eu cit a intins-o; e un exemplu. Nu vor ... pa, am plecat, ca deocamdata isi iau bani pe lucrarea executata pe masina mea.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
ingfrancisc

Mesaj de ingfrancisc »

Te-ar putea lasa sa intri daca ar vrea, normele prevad ca poti sa intri intr-o zona de lucru delimitata corespunzator fara a avea instructaj facut daca esti insotit de un responsabil din service (nu mecanicul evident :)). Acum, lasand normele la o parte ... la reprezentanta Citroen din Timisoara n-am auzit ca cineva care doreste sa intre in service sa fie refuzat. Presupun ca la orice reprezentanta te-ai duce, daca chiar vrei sa intri si-l rogi pe seful de service vei intra. Sunt si clienti, cred eu ca majoritatea, care oricum nu au timp sa stea langa masina, o lasa dimineata si o ridica seara.
cpv_13
Numar Inmatriculare: VL 21 CPG

Mesaj de cpv_13 »

La ProMotor m-au lasat de fiecare data sa stau langa masina.. si nu a trebuit sa le zic eu, ma invitau ei. :)
C4 Berlina - Rosu Lucifer
1.6 HDI 92 CP
bytzak
KamiKaze
Marca si model masina: Citroen C4 1.6HDI
Numar Inmatriculare: B-101-DXE

Mesaj de bytzak »

sunt de acord cu ce a zis ingfrancisc cu privire la vizitarea service-ului sa afli cine a dat cu semnatura pentru revizie si sa confrunti cu inregistrarile video daca sunt. Eu unul cred,din putinele mele cunostiinte de mecanica care tind spre nul, ca daca nu si-au executat treaba corect, ar trebui sa fi ramas urme asupra motorului.

In legatura cu service-urile Citroen, eu cred ca n-ar trebui sa generalizam, deoarece mai sunt si exceptii cum sunt Promotor, Cartec, etc... Totul depinde de caracterul oamenilor. De aceea recomand ca la o neplacere cu un service sa va orientati catre altele care isi respecta clientii. :hi
C4 Coupe 2006 Enterprise 1.6HDi-92cp; EX
C4 Coupe 2007 SX VTR 1.6HDi-90cp (+30cp + FAP anulat ); EX
Ford Mondeo MK4 2010 2.0Tdci-115cp
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”