IT Corner - Intrebari, sfaturi etc

Discutii despre orice va taie capul
Scrie răspuns
Exosphere
Marca si model masina: Citroen C4 1.6 VTi

Re: IT Corner - Intrebari, sfaturi etc

Mesaj de Exosphere »

@Catalin, daca nu vrei sa dai 1 milion pe un filtru si 50 lei pe un parasolar, iti recomand ebay pentru plasticaraie si sticlaraie. Scapi ieftin, si poti gasi atat produse low end cat si mai pro la preturi mult mai bune. Da-i un search doar la "nikon 52mm" si or sa-ti apara si filtre si parasolare. Ai grija la parasolar, trebuie sa il iei dupa tipul de obiectiv pe care il ai. Asa am cumparat si eu prima oara dupa cum batea vantul un parasolar pentru 18-55mm si cand dadeam zoom out imi aparea parasolarul in cadru :ok :ok (am aflat ulterior ca era pentru 55-200mm). Sper ca te-am ajutat cu ceva. Si stai linistit, camera pe care ai luat-o e foarte ok :hi

@BUY: Hmmm... Asus transformer cu Windows? Unde? Stiam ca au doar cu Android. Si ce ecran te-ar interesa? 7,8,9,10 inch? Oricum, pentru ce doresti tu, iti recomand sa te uiti dupa un Quad Core, ceva ecran IPS, poate video dedicat (desi alea sunt mai scumpe). Asus cred ca ar fi totusi cea mai buna alegere (nu prea am incredere in Samsung, Lenovo, Motorola, Acer).
C4 coupe Rouge Aden - 122 cai frumosi
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Da Exo, mersi pentru sfat. Dar sunt pe picior de plecare acum si probabil, cel mai sigur o sa-mi comand din UK, amazon probabil... Un parasolar chiar e necesar pentru zilele insorite... probabil vro 2 pe an in UK #-o . Un filtru antireflex cum zicea BUY si ala e bun... eu defapt nu vroiam UV, dar daca sunt necunoscator.... incurc oalele. Eu vroiam filtru de polarizare caci am inteles ca accentueza culorile... bun pentru landscape-uri. Oricum sunt la stadiu de experimentat, deci mai am de invatat pana voi sti ce vorbesc ::P D3100 e mai mult decat suficient pentru mine, dar comandoru e carcotas ca de obicei :mrgreen:
Exosphere

Mesaj de Exosphere »

Da, filtrul cu polarizare circulara este foarte bun. Nu numai ca iti accentueaza culorile, dar te ajuta sa fotografiezi suprafete lucioase (care nu apar lucioase in poza, nu mai reflecta lumina), suprafata apei (poti fotografia prin apa) si iti poti alege tu practic cum si unde sa cada lumina.

Imagine Imagine Imagine
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

catalin4u24 scrie:Da Exo, mersi pentru sfat. Dar sunt pe picior de plecare acum si probabil, cel mai sigur o sa-mi comand din UK, amazon probabil... Un parasolar chiar e necesar pentru zilele insorite... probabil vro 2 pe an in UK #-o . Un filtru antireflex cum zicea BUY si ala e bun... eu defapt nu vroiam UV, dar daca sunt necunoscator.... incurc oalele. Eu vroiam filtru de polarizare caci am inteles ca accentueza culorile... bun pentru landscape-uri. Oricum sunt la stadiu de experimentat, deci mai am de invatat pana voi sti ce vorbesc ::P D3100 e mai mult decat suficient pentru mine, dar comandoru e carcotas ca de obicei :mrgreen:
Daca intri in hora cu DSLR-urile, sa te pregatesti de investitii :D. Daca te prinde cu siguranta o sa faci upgrade nu doar la obiective dar si la body.
Indiferent ce filtru iei, ia-ti unul ca sa protejezi obiectivul :)
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
catalin4u24
StarShip Pilot
Marca si model masina: Lancer Sportback

Mesaj de catalin4u24 »

Pai... sincer, le-am incercat pe toate... la hobby ma refer. Sper sa nu fie mai scump ca automodelismul ca ma las si de asta :lol:
PS - Deja ma uitam pe amazon de un obiectiv de zoom :mrgreen: . Am gasit tamronul asta:
http://www.amazon.co.uk/Tamron-AF-70-30 ... 508&sr=8-2" onclick="window.open(this.href);return false;
Insa vad ca nu-i AF-S, este doar AF ... o merge autofocusul pe D3100 al meu ???
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Pai daca ai motoras de autofocus integrat in aparat o sa mearga, insa...eu nu mi-as lua niciodata 70-300 fara stabilizator.
O sa poti face poze cu el doar cand ai lumina ideala, F-ul este mare atat la capatul inferior cat si cel superior, deci daca nu ai lumina uita de el :).

Un obiectiv ok all around, pentru incepatori, din punctul meu de vedere este 18-200 VRII. Insa costa probabil de 2 ori cat bodyul
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
Exosphere

Mesaj de Exosphere »

Pentru zoom eu zic sa te orientezi spre Nikkor 55-300mm VRII, e undeva la 1200 lei :mrgreen: Asta daca nu vrei 55-200mm VR, care e la jumatate ca pret.
B25BUY
Numar Inmatriculare: B-BUY

Mesaj de B25BUY »

Bogdan scrie:Pai daca ai motoras de autofocus integrat in aparat o sa mearga, insa...eu nu mi-as lua niciodata 70-300 fara stabilizator.
O sa poti face poze cu el doar cand ai lumina ideala, F-ul este mare atat la capatul inferior cat si
Bine punctat !
Eu am 70-300 de la Olympus si are f/3.5-5.6. E bun si are sharpness dar doar pe lumina puternica; dar autofocusul e destul de lent (motorasul invarte mult pana ajunge lentila pe pozitia optima). La intuneric/interior ies miscate si blurate.
Daca vrei sa faci o treaba ia-ti cu f cat mai mic... chiar daca nu ai atata zoom optic; il folosesti oricum destul de rar.
Vezi ca sunt si lentile cu supersonic focus (fiecare le denumeste altfel) care fac toti banii, au focus ultra-rapid.
C4 berlina 5 usi, culoare: Mativoire/2.0 HDI VTR Pack 140 CP - 2009
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

Exosphere scrie:Da, filtrul cu polarizare circulara este foarte bun. Nu numai ca iti accentueaza culorile, dar te ajuta sa fotografiezi suprafete lucioase (care nu apar lucioase in poza, nu mai reflecta lumina), suprafata apei (poti fotografia prin apa) si iti poti alege tu practic cum si unde sa cada lumina.
O mica completare daca imi permiti Exo... filtrul de polarizare circulara lucreaza numai la suprafetele nemetalice !!

**
cu un sfat pentru o tableta mai ma ajutati va rog ?
ce ziceti de Motorola Xoom MZ604 XOOM 32GB 3G ?? pe la 1900 RON.. face banii ?
merg toate cele ? pdf-uri, mp3, mp4, filme... 3g
gps ?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Am vazut prin bios “password protection“ sau ceva de genul. Daca imi activez acolo o parola, un utilizator neavizat va putea accesa laptopul fara acordul meu sau chiar mai rau va putea formata sistemul in caz de furt avind acces la datele de pe hard de pe celelalte partitii ?

Sent from my LG-P690 using Tapatalk
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
MariusCP

Mesaj de MariusCP »

"A BIOS password can help keep honest people honest and slow down the rest ..."

"Here is a link with pictures showing how to set up a password for BIOS:
http://www.lockdown.co.uk/?pg=biospsw" onclick="window.open(this.href);return false;
There are two kinds of passwords you can set through the BIOS; administrator and user password. The administrator password locks the BIOS and the user password is used for the booting of the machine. Everytime you boot up you have to enter the user password.
If you are not sure what key to press to enter BIOS, start your computer up and pay attention to what key is needed to enter setup. It could be delete, f2, etc, depending on your motherboard. Hope that helps."

Din pacate parola de BIOS poate fi resetata de multe ori foarte simplu prin scoaterea bateriei de BIOS. In caz de furt, persoana respectiva oricum are acces fizic la hard-disk si poate face ce vrea cu el.
Unele laptopuri, ca si telefoanele, vin cu softuri de tracking. Ai putea sa cauti sa instalezi asa ceva, iar atunci cand se va conecta la internet, vei fi notificat.
Sunt destul de multe variante care te pot face sa crezi ca esti in siguranta, dar nu exista nici una care sa nu poata fi combatuta. Daca ai date confidentiale, tine-le in foldere criptate, sau pune-le in arhive parolate, fa-le backup pe alte device-uri sau online, si ai mare grija unde lasi laptopul. Mai mult de atat, tine un pic si de noroc.
Imagine
Exosphere

Mesaj de Exosphere »

@BUY: Dupa specificatiile pe care le vad aici http://www.gsmarena.com/motorola_xoom_mz604-3833.php" onclick="window.open(this.href);return false; eu zic ca merita tableta. Merge tot ce ai intrebat tu acolo, avand in vedere ca ruleaza pe Android. Foto, video HD, GPS, HDMI, jocuri, procesor ok, ram ok. Per total eu zic ca e ok.
Nu te sfii sa-i faci un rough test cand o iei, gen foit plimbat, rulat de toate pe ea, mai ales in multitasking. :hi
B25BUY

Mesaj de B25BUY »

multumesc tutror... :hi
am citit numai review-uri nasoale despre motorola... si pana la urma mi-am luat ASUS Transformer Eee Pad TF300 TG

http://www.asus.com/Tablet/Transformer_ ... d_TF300TG/" onclick="window.open(this.href);return false;

fara tastatura am dat 2300 RON.
tastatura mai e 480 RON
are proc quad core 1.3 Ghz, 1gb ddr3, port pt. memorie sd,3g, gps , ecran de 10''
E usurel si e okutz..overall

E mai greu pana ma obisnuiesc cu androidul si cu atatea aplicatii numai on-line, cloud,etc ... :D
mi-e usor peste mana... venind dupa aproape 20 de ani de windows (de la 3.1 in pana la win 7) si multi ani stand alone, fara net... ;)
chainsaw
Numar Inmatriculare: B-58-HDY

Mesaj de chainsaw »

dacan-ai vrut sa astepti microsoft surface :shock: :shock:
m-am jucat saptamana trecuta pe varianta core i5 ivy bridge, cu windows 8, si este incredibila.
e compatibila cu orice, poti rula si skyrim pe ea daca vrei, ca doar e windows.
are port USB dimensionat normal, practic face suta la suta orice face si un laptop normal, doar ca inputul e multitouch.

tableta va veni in doua variante - una ARM mainstream, care e ca orice telefon sau orice tableta, arhitectura orientata spre lowcost si lowconsumption care va rula win8 portabil si va avea pret competitiv cu al'de ipad3 / moto xoom / SG galaxy tabu ala mare, si una x86 de care povesteam mai sus.

androidu', cel putin ptr mine, are sens numai daca device-ul e incredibil de ieftin (ca si OS-ul)
google nexus 7 se anunta deosebit de interesant, si cred ca mi-l voi si achizitiona.
http://www.techradar.com/reviews/pc-mac ... 040/review" onclick="window.open(this.href);return false;
acest disppozitiv, quadcore, nvidia tegra 3 si1GB de ram (deci fie vorba intre noi, cam face shu-shu pe un SGS3 - acesta fiind oricum departe de-a fi etalon) va costa 200 de dolari
2007 Citroën C4 VTR 1.6i 110cp
1988 Citroën BX 1.9 GTi 16V, 160cp ... din pacate, vandut.

Mesaj de Exosphere »

200 dolari la mama lor in SUA. La noi nu stiu cine il livreaza la banii astia. :) Si eu mi-as cumpara Nexus 7.
In linkul pus de tine apare in lire pretul... :?
Scrie răspuns

Înapoi la “Cafenea”