kit turbo C4
- Aiurica
- Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
- Numar Inmatriculare: B 32 WRC
Re: kit turbo C4
bai oameni buni, nu credeti ca exagerati???
asta e un motor facut cu ce am pus eu mai sus care are 190 hp la volanta.
fara ce spuneti voi acolo.
aaaaa
asa pot baga si 1 mil de euro.
asta e un motor facut cu ce am pus eu mai sus care are 190 hp la volanta.
fara ce spuneti voi acolo.
aaaaa
asa pot baga si 1 mil de euro.
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
tot la dp au si injectoare delphi, sigur au si o solutie de ambreiaj pentru ca au facut cateva 206 si in mare (mareeeee) s-ar potrivi si pe la noi
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Fara injectoare, supape si ambreaj oricum nu ai cum sa o faci.
Ambreajul stock nici macar nu tine la puterea asta...dar una aproape dubla.
Iar la frane oricum trebuie sa aduci modificari si daca nu o rigidizezi degeaba ai atata putere pt ca oricum nu o sa o pui in veci vecilor pe sosea.
Daca vrei sa ii pui kitul ala de turbo doar ca sa il pui, fara sa faci anumite lucruri cum trebuie mai bine pui un fluier din ala din Vitan pe evacuare si obtii rezultatul dorit la bani mai putini.
Ambreajul stock nici macar nu tine la puterea asta...dar una aproape dubla.
Iar la frane oricum trebuie sa aduci modificari si daca nu o rigidizezi degeaba ai atata putere pt ca oricum nu o sa o pui in veci vecilor pe sosea.
Daca vrei sa ii pui kitul ala de turbo doar ca sa il pui, fara sa faci anumite lucruri cum trebuie mai bine pui un fluier din ala din Vitan pe evacuare si obtii rezultatul dorit la bani mai putini.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White
Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)
C4 coupe - Inferno Red (ex)
- eduardo_didi
- Edi Talent
Shadow scrie:mai bine pui un fluier din ala din Vitan pe evacuare si obtii rezultatul dorit la bani mai putini.
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Nu glumeam.
Dupa ce ca iti micsoreaza putin fiabilitatea motorului, nici macar nu obtii rezultatele unei masini stock de puterea aia.
Dupa ce ca iti micsoreaza putin fiabilitatea motorului, nici macar nu obtii rezultatele unei masini stock de puterea aia.
- Aiurica
sa mor de va inteleg.
cred ca sunt eu nebun!
fratilor ce tot spuneti de injectoare cand eu nu vreau cu injectoare...fara injectoare am 190....NU vreau mai mult.
asta s-a lamurit.
rigidizare inseamna arcuri, ok, mai puneti voi 150 e.
frane inseamna cel putin discuri, ok mai puneti voi 100 e.
ambreiajul este pus in pret.
deci avem o masina care corespunde cerintelor voastre acum la 4200 e?
cred ca sunt eu nebun!
fratilor ce tot spuneti de injectoare cand eu nu vreau cu injectoare...fara injectoare am 190....NU vreau mai mult.
asta s-a lamurit.
ambreiajul este pus in pret.
deci avem o masina care corespunde cerintelor voastre acum la 4200 e?
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Teoretic si pe hartie..eu sunt ferm convins ca o sa te lovesti de alte mizerii ..si cand o sa tragi linia o sa vezi ce si cum.
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Ai nevoie de injectoare cu debit marit si automat alte supape, ai nevoie de alte axe cu came, si ai nevoie de alta admisie pt volum de aer mai mare.Aiurica scrie: fratilor ce tot spuneti de injectoare cand eu nu vreau cu injectoare...fara injectoare am 190....NU vreau mai mult.
asta s-a lamurit.
Rigidizarea nu inseamna doar arcuri ci inseamna si amortizoare si bara de rigidizare (ca sa numai zic de suporti de motor cu insertii metalice, dar astia nu sunt obligatorii).
Ai nevoie de discuri de frana sport sau poti sa-i iei pe cei de la VTS dar cred ca o sa te coste mai mult + placute de frana pt ele...asta nu inseamna 100E ci 600E.
Pe bune, tu chiar crezi ca se face treaba doar cu cateva chestii, crezi ca vb prostii??? M-am interesat si eu f mult pt a mea si cand am aflat cate chestii si cati bani imi trebuie m-am luat cu mainile de cap.
Gandestete cate maruntisuri iti trebuiesc...si tu ai uitat un f MARE lucru...MANOPERA!!! Care te duce cel putin 1500-2000E!!!
- eduardo_didi
- Edi Talent
Aiurica noi nu vrem sa te descurajam daca tu esti dispus sa faci asta fa-o indiferent de ce zicem noi decat ca noi asa vedem lucrurile.
- Aiurica
eu nu am sa dau ever atatia bani ca sa obtin 170 cp.....
am mai spus-o cu 4000 iau un vr6 .
ok, ne oprim aici!

am mai spus-o cu 4000 iau un vr6 .
ok, ne oprim aici!
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Cind am discutat cu cei de la dog tuning din oradea sa-mi turbez eu C4-ul mi-au spus ca pina la 190-200cp nu tre' sa te atingi de interne, pentru ca tin, desi recomandau cu tarie schimbarea pistoanelor.
Am sa postez mai jos toata discutia mea cu ei, poate e careva interesat. Deci uite ce spuneau ei la vremea aia:
Am sa postez mai jos toata discutia mea cu ei, poate e careva interesat. Deci uite ce spuneau ei la vremea aia:
Cam la o luna dupa asta am inceput sa ma uit dupa oferte de turbate, dupa 4-5 luni deja restrinsesem optiunile la leon cupra, megane rs si mazda3 mps si iata-ma-s acum fericit posesor de vaca. A costat mai mult de 10-11k EUR in plus dar merge mai mult de 20 de ore in full boost, a venit si cu frune si ambreaj, evacuare ca lumea, intercooler cu posibilitatea de montare a inca unuia, si daca te maninca foarte tare in rect si ai bani 350cp se pot scoate imediat, dupa o zi petrecuta in service pentru montarea/inlocuirea unor diverse chestii.masina isi va pastra comportamentul de serie, dar o idee mai moale pana intra turbina. consumul va ramane cam ca de fabrica atunci cand masina se afla off-boost.mituc scrie: Sint posesorul unei masini cu motor PSA TU5JP4 (Citroen C4 1.6i 16v, 110CP stock / 121CP dupa OBD remap, 11.0:1 raport compresie, 28000km, 13 luni de la achizitionare) si doresc sa montez o turbina pe el. Am inteles ca voi, Dog Tuning, aveti experienta cu asa ceva si mai mult faceti o treaba buna si oferiti si garantie la lucrare (sinteti conformi cu normele UE)
Am sa va spun intii ce-mi doresc eu de la acest motor si apoi va rog pe voi sa-mi spuneti in ce conditii se poate si cit de realiste sint dorintele mele. Va rog de pe acum sa-mi scuzati eventualele cerinte nerealiste si eventualele greseli de termeni sau asocieri ale termenilor avind in vedere ca nu ma prea pricep la motoare.
1. ideal ar fi ca masina sa se comporte exact ca acum pina undeva in jurul a 3000rpm, sa consume la fel, etc. In mod normal mersul cu pina 2800-3000rpm e caracteristic condusului in localitati.
nu e de loc jos. turbina poate intra pe boost chiar de prin 2500 si sa atinga fullboost pe la 3500 ture. in acest caz lagul e chiar minimal. aceste regimuri de turatie sunt pentru sarcina maxima. daca sarcina pe motor nu este maxima, e posibil ca turbina sa intre pe boost si in jurul a 4000 ture (de exemplu mersul la drum intins cu pedala apasata partial, motorul nu dezvolta suficienta putere si automat fum pentru a antrena turbina).mituc scrie: 2. turbina sa inceapa sa supra-alimenteze de pe la 2800rpm (sau, poate, 3000?). Poate sa para cam jos 2800 insa ma gindesc (spuneti-mi voi daca si cit gresesc) ca turbo lag-ul ar trebui sa fie mai mic daca incepe putin mai devreme decit ar fi necesar.
turbina este hibrida si va fi confectionata dupa cerintele dvs.
fara a il decomprima, sincer o sa trebuiasca sa puneti o benzina extrem de tare sau sa se mearga cu un avans foarte intarziat. compresia e mult prea mare pentru turbo. presiunea la care merge motorul pentru 190cp@5500 rpm este de aprox. 0.9 bari la un afr de 10.5. cred ca putem realiza o constructie fiabila si pe motorul stock, dar nu oferim garantie pe motor, ci numai pe piese si manopera.mituc scrie: 3. nu stiu cit cuplu si ce putere se pot scoate din acest motor (probabil fara a schimba pistoanele si fara a-i monta o placa de decompresie totul se opreste pe la 190CP si probabil 0.7bar presiune in admisie) insa imi doresc sa tina cit mai multi km.
axele cu came raman, axele de aspirat fiind practic un stage 1 pentru un motor turbo.mituc scrie: 4. ideal ar fi sa se schimbe cit mai putine dintre componentele stock (probabil axele cu came pot ramine, nu stiu insa despre cilindri).
pistoanele le schimbam pentru a decomprima motorul.
din motorul dvs. putem scoate 320 cp. un asemenea kit costa aproximativ 10.000-11.000 euro cu toate componentele incluse.mituc scrie: Dar, bineinteles, daca din motive de fiabilitate si performanta imi recomandati ceva bineinteles ca voi prefera sa va urmez sfatul. Voi am inteles ca puteti scoate pina la 200CP din acest tip de motor, lucru care mie mi-ar conveni, insa in cazul unor schimbari majore as dori sa imi faceti o calculatie de pret si cu varianta "domoala" si cu cea mai "agresiva", specificind eventual implicatiile asupra fiabilitatii in ambele cazuri (e posibil ca varinta mai agresiva sa fie si mai fiabila daca se folosesc componente mai rezistente).
nu avem variante domoale sau agresive. toate masinile primesc un reglaj agresiv, de aceea se face modificarea. totul e in puterea pe care o dezolva kitul si de ce modificari interne are motorul. un motor in care s-a investit mai mult e mai durabil, nu neaparat mai puternic.
un kit turbo complet cu pistoane forjate (realizate custom) ajunge la suma de aproximativ 7000 euro @ 200 cp.mituc scrie: Acum vin intrebarile:) :
- Avind in vedere cele de mai sus imi puteti spune, va rog, care sint costurile montarii turbochargerului pe acest motor (+adaptarile necesare, intercooler, etc), specificind daca este cazul si variatiile de pret in functie de varianta de modificare aleasa (schimb sau nu pistoane, montare sau nu placa decompresie, etc)?
componentele suporta mai mult de 200 cp, fiind limitat la 250-280 cp de turbina si injectoarele care le includem in acest kit si de modificarile interne ale motorului. aceasta putere de 250 cp o putem atinge printr-un reglaj mai agresiv al electronicii, dar scade si fiabilitatea masinii, presiunea fiind de aprox. 1.8 bari.
nu lucram cu placi de decompresie. daca o aduceti dvs. atunci o putem monta.
kitul contine in mare: turbina, galerie de evacuare, downpipe, ecu stand alone complet programabil, pistoane cu segmenti si bolt, injectoare, pompa benzina, intercooler, bov, kit ungere, kit admisie, etc. si toate restul necesare pentru a preda masina la cheie.
fara pistoane, pretul este de 6300 euro. pistoanele nu le realizam separat la pretul de 700 euro.
daca aduceti ce e la ei pe site, pretul cu pistoane incluse este de aproximativ 5000 euro. numai un intercooler nu e suficient ca sa se complecteze kitul lor. aveti nevoie de partea de benzina sa fie upgradata, iar pentru puterea de 190-200 cp noi facem modificarea cu garantie pe motor numai daca montam ecu stand alone, astfel incat putem programa parametrii motorului dupa plac. ecu este dotat cu senzor de detonare complet programabil de asemenea.mituc scrie: - Credeti ca ar fi o varianta mai buna sa vin eu cu un kit turbo de la DP-Engineering (http://www.dp-engineering.nl/EN/product ... _compo.php" onclick="window.open(this.href);return false;) si eventual cu o plac de decompresie daca este cazul, lasind in seama voastra lucrarea de montare a lui si de montare/manufacturare/adaptare a unui intercooler? Cum ar varia pretul lucrarii (+al componentelor
folosite) in acest caz?
daca aduceti placa de decompresie, nu putem garanta puterea. noi vom impinge motorul pana la limita lui de fiabilitate in acest caz si apoi vom da un pic inapoi. pentru o placa de decompresie o sa aveti nevoie de realinierea axei cu came cu arborele cotit deoarece chiulasa se muta mai sus.
oferim garantie pe motor de 6 luni si 12 luni pe piese si manopera.mituc scrie: - Am inteles ca oferiti garantie la motor de 12 luni. Totusi va intreb si va rog sa-mi raspundeti cit mai sincer: citi kilometri credeti ca va tine in conditiile unei exploatari rezonabile (fara bruscari inutile, etc), avindin vedere ca masina merge destul de mult si prin oras?
oferim garantie si in cazul in care dvs aduceti ce e pe siteul DP-eng dar nu oferim garantie pe piesele lor / montarea acestora si componentele care vin in contact sau sunt afectate direct de acestea.
la 190 - 200 cp motorul cred ca o sa tina in jur de 30.000 - 50.000 km. in cazul in care cedeaza, in 90% din cazuri incepe sa consume ulei si necesita un schimb de segmenti sau pistoane daca prezinta uzura. in fct de stilul de condus, turbina cade cam tot atunci. ce garantam noi este in jur de 20 de ore de functionare la sarcina maxima.
nu stiu daca va merge cu cel stock. cuplul cred ca va fi prea mare, dar se poate incerca.mituc scrie: - Imi recomandati un kit de ambreaj anume? Sau credeti ca cel putin o perioada pot merge cu cel stock (probabil ca se va duce mai repede, dar nu-i bai)?
putem alege ambreajul de curse pentru modelul dvs. de motor. acesta face fata la puteri in exces de 200 cp.
pentru kitul complet dureaza 4 saptamani fabricarea pistoanelor.mituc scrie: - O ultima cerinta ar fi sa-mi spuneti cit credeti ca va dura lucrarea.
dupa ce avem pistoanele si piesele (turbo, etc.) avem nevoie de 2 - 3 saptamani maxim pentru a realiza kitul. la exterior masina isi pastreaza aspectul de fabrica
masina o predam la cheie cu toate setarile facute.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
- eduardo_didi
- Edi Talent
da interesanta discutia mai ales daca oamenii se pricep si la pret s-a ajuns la 7000e cum preconiza si Shadow asa ca raman vise la 4000e
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
pentru 170cp probabil poti decompresa motorul doar cu o placa de decompresie, nu tre' sa mai schimbi pistoanele. Si probabil o turbina mai mica, etc, si scade spre 4000EUR mai ales daca vii cu un kit dintr-ala bolt-on, nu cu toate treburile custom.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
-
Dan pasare
- Numar Inmatriculare: B 35 DOX
7000,5000,4000 de euro, un lucru e cert: nu merita investitia. Mai bine folosesti bani ca diferenta pt o masina mai puternica.
viewtopic.php?f=19&t=1547" onclick="window.open(this.href);return false;-
Shadow
- AfterDark Racing Club
Eu nu as spune ca nu merita.
Depinde pt ce vrei masina...uz zi de zi sau distractie de "WE".
Depinde pt ce vrei masina...uz zi de zi sau distractie de "WE".