Zgmot clima

vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Re: Zgmot clima

Mesaj de vlad »

Trebuie sa verifici pe unde ai scurgerile; deci iar service.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
Wily
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI, 90 cp
Numar Inmatriculare: TM 91 WLY

Mesaj de Wily »

Exact sunetul asta il am si eu... acum 2 sapt am reincarcat cu freon si deja nu mai raceste absolut deloc...
Citroen C4 Coupe, motor 1.6 HDI, an 2008, White
Toyota Avensis, motor 2.2 D-4D, Executive, an 2008, Gri Petrol
DjAndr3w
Marca si model masina: Citroen C4 1.6i Berlina-Gri
Numar Inmatriculare: IS 15 EOK

Mesaj de DjAndr3w »

Nu inteleg, unde incarcati voi cu freon, nu va face verificare la instalatie? La mine mi-a verificat odata aparatul timp de 10 min, a bagat presiune si a verificat daca scapa instalatia, apoi s-a verificat dupa incarcarea cu freon cu lampa uv apoi vizual si auditiv daca sunt anumite scurgeri sub presiune. Cum da-ti banii pentru incarcare instalatie fara verificare?!
Citroen C4 Berlina 1.6i 16V - 109 Calusei - Gri
Imagine
раскрутка сайтов
eagle_eye

Mesaj de eagle_eye »

vlad scrie:Trebuie sa verifici pe unde ai scurgerile; deci iar service.
Salutare,
Reiau ultimul post al lui Vlad, desi ar trebui sa-l citez chiar pe primul. Asadar, dupa aproape 7 ani de utilizare al unui C4 benzina (1.4), m-am confruntat cu aceeasi initiala problema a AC-ului: zgomotul inregistrat extrem de fidel in filmulet. Ca-n fiecare an cand nu-l folosesc dupa o perioada mai lunga, la inceput e putin zgomotos, insa dup-aia isi revine in parametrii normali. Ei bine, de data asta nu. Dupa 200 de km de mers extra-urban, acelasi zgomot, iar temperatura cu care incearca sa raceasca interiorul e din ce in ce mai mare. (a nu se intelege aer cald, insa nicidecum aer rece, conform setarii minim a temperaturii).
Mentionez ca-n fiecare an imi igienizez singur instalatia de AC (scotand filtrul de habitaclu si introducand spuma de curatare, schimbat filtru de habitaclu si igienizare din interior - spray antibacterial).

Pierdere de freon in instalatie?

Inca ceva: la inceput de noiembrie mi-am schimbat ambreiajul, kitul de distributie complet (inclusiv pompa de apa), curea accesorii si intinzator aferent la un service al unui fost dealer Citroen. Piese luate de la ei - reteaua Citroen, exact ce-a avut C4-ul meu ca si originale.
Problema ce deriva din toata povestea asta: lichidul de racire schimbat de ei se "consuma" destul de repede, in nici 5000 de km am completat deja aproape un litru si ceva (de apa distilata, era prea concentrat ce-mi pusesera). In plus, se formeaza o spuma in vasul de expansiune, lucru nemaintalnit la cel vechi. Ah, inainte de toata tarasenia asta, cred c-au fost ani in care efectiv uitam sa verific antigelul.

Ideas?
Multumesc
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

Eu vreau sa iti raspund legat de AC, din ce spui tu, doar ai igienizat instalatia de climatizare si curatat, dar de incarcat cu freon nu ai incarcat-o in ultimii 7 ani? Cu freon se incarca in intervalul 2-4 ani, depinde cum folosesti si cat AC-ul, deci la tine daca nu mai face fata racirea, clar trebuie reincarcat cu freon.
Imagine
раскрутка сайтов
joeadrianblack

Mesaj de joeadrianblack »

Eagle_eye... Nu pierzi tu apa din cauza garniturii de chiuloasa? Si spuma aia nu e defapt ulei?
vlad
CREATIVE TECHNOLOGIE
Marca si model masina: Citroen C4, 1.6 HDI
Numar Inmatriculare: BH 57 ELA

Mesaj de vlad »

Legat de zgomotul de clima pot zice ca e foarte posibil sa nu mai ai cantitatea de freon necesara in instalatie. Din ce ai zis tu inteleg ca doar igienizezi tubulatura climatizarii, dar nu ai facut nimic pt partea de freon. Dupa atita timp e normal sa mai piarda din cantitate. Mai scapa pe la ventile, poate ai chiar o scurgere. Iti recomand sa mergi la un service sa iti goleasca instalatia (cu ocazia asta vezi cit freon ai lipsa) si sa iti puna cantitatea normala. 450+/-25 grame.
Daca ai lipsa mult freon ar fi bine sa iti verifice si eventualele scurgeri.
Black pearl, 1,6 HDI, 90 caluti.

ImagineImagineImagineImagine
elitety

Mesaj de elitety »

La mine chiar dacă s a făcut testul si părea ok,după un timp am rămas fără freon,de vina este radiatorul de la clima,se Vedea cu avea un por. Am comandat thermotech 400ron sper sa mă țină.
DjAndr3w

Mesaj de DjAndr3w »

@ elitety Ce ai rezolvat cu acel zgomot? aveai ceva spart/fisurat?
Imagine
раскрутка сайтов
elitety

Mesaj de elitety »

Am răspuns mai sus ,acel zgomot este din cauza presiunii care era slaba,in cazul meu era un por de la radiatorul clima prin care se pierdea presiune ,avea o fisura foarte mică.asta e boala lor,radiatoarele
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”