A trecut ceva vreme de cand nu am mai scris pe aici, desi intru zilnic pe forum.
Am schimbat bielete directie, antiruliu, discuri+placute fata, un furtun de la radiator ( pierdeam cam 50ml la 2-3000km), anvelope noi de vara.
Am fost la Norisor pentru diagnoza si update de soft.
Apoi am mers la Iulian pentru curatare de EGR si rescriere la Norisor. Pana la el am mers cu eroarea in bord. A scris softul si apoi am plecat in teste cu masina. Din ce am inteles EGR-ul nu functiona corect ( adica ii dadea comanda sa deschida 70% si fizic deschidea 38% , am dat un exemplu).
Am plecat de acolo tot cu eroarea in bord si cu sfat de la Norisor sa ii dau in goarna masinii, asta nu inainte de a ma lovi o baba in parcare cat timp eram cu Norisor in masina

)))
PS : am si uitat sa ii dai banii lui Norisor, a ramas ca ma scrie pe caiet.
A urmat un drum de 3200 km in care am bagat Rompetrol d-aia scumpa

)
si in afara tarii Shell tot d-aia scumpa

) - aici masina se comporta diferit, se vede clar ca astia isi bat joc de noi cu motorina din Romania.
Pe undeva prin Ungaria mi s-a stins eroarea din bord si de atunci nu s-a mai aprins.
De atunci schimb undeva aprope sau peste de 3000 de turatii dupa ce se incalzeste motorul.
In urmatoarele saptamani urmeaza sa rezolv problema cu uleiul de la injectoare si apoi eliminare FAP.
La urmatorul schimb de ulei si filtre o sa ii curat baia de ulei si sa elimin sita de la turbina daca inca mai este acolo.
In concediul asta m-am convins : daca voi schimba masina voi ramane tot la Citroen - preferabil C5 dar deocamdata nu o schimb avand in vedere ca este folosita ca a doua masina si mai mult sta, asa ca o investitie nu isi are rostul acum.