In niciun caz asta nu trebe sa devina ocupatie la stopuri ca totusi
pai de la cat la cat are acea intarziere?

Se intampla tot timpul ... exact cum spui tu ... bag piciorul .. si zici ca merge in 3 pistoane ... iar daca o turez treptat ... nu are probleme ...Bogdan scrie:Asta se intampla doar cand ai motorul rece? Sau tot timpul? Ma refer la trecerea din treapta 1 in treapta 2.
In mers daca esti la 2000 ture sau chiar sub si bagi piciorul in ea, o sa ai un mare "lag" pana mai creste in turatie, e normal ca doar e benzina nu e diesel
cosminnuss scrie:E de la benzina, daca ti se intampla doar cand e motorul rece. Schimba cu o benzina mai buna (CO mai mare) si vei vedea diferenta.
Din punctul meu de vedere, EFIX 95 e mai buna decat Petrom 95, insa mai slaba decat o benzina cu CO mai mare.

Asta nu e bine. Singurul lucru care o poate face sa se tureze sacadat este pierderea si redobindirea aderentei, ceea ce nu cred ca e cazul in treapta 2 mai jos de 3000-3500rpm decit poate daca mergi pe macadam sau e nisip pe asfalt.enacheedi scrie:in treapta 2 ...cand merg cu 2000 ture si apesi direct mai tare pe pedala (nu neaparat pana la capat) ... aici ptr cca. 3 - 4 sec. (pana la aprox 3500 ture) se tureaza sacadat (imi da impresia de mers in 3) si apoi capata mersul rotund si trage "normal" !!!

Eu din cate am vazut sub 25Km/h intr-a 2-a se cam chinuie masina... Eu personal am dat a1-a 50Km/h cand am avut nevoie, ca sa intre intr-a 2-a la 4000 de ture ca sa aiba cuplu maxim pentru demaraj. Si ii place asaenacheedi scrie:... eu, cu treapta 1 de viteza, am tendinta sa nu dau elan masinii, ci doar sa plec de pe loc *(practic schimb viteza cam in momentul inchiderii automate a usilor - aprox 10 km/H)
Da, sub 25Kmph se chinuie daca apesi brusc acceleratia. Daca ai de apasat brusc atunci mergi cu treapta 1 pina la 30-35, nu 25...onacus scrie:Eu din cate am vazut sub 25Km/h intr-a 2-a se cam chinuie masina... Eu personal am dat a1-a 50Km/h cand am avut nevoie, ca sa intre intr-a 2-a la 4000 de ture ca sa aiba cuplu maxim pentru demaraj. Si ii place asa