mugurel scrie:Buna seara,Imi vine greu sa cred ca exista aceasta teorie a conspiratiei inca.
Salut.
Mie îmi vine greu să cred că nu dau faliment toate biznizurile care nu te lasă să vezi ce îți fac la mașină.
Asta e, românul înghite.
mugurel scrie:Poate se intampla, sau poate ca chiar sunt service-uri care neplatind mecanicii, acestia din urma vor mai face smecherii romanesti din cand in cand, daaaar, pana acum, din reteaua Citroen nu am mai auzit de asa ceva.
Personal n-am nici o experiență cu rețeaua/rețelele Citroen. Înțeleg și că sunt mai mulți concesionari (ATS, Promotor, etc.) deci clar nu pot fi toate la fel.
Eu am experiență personală doar cu Eurial și Serus în materie de reprezentanțe și extrapolez sau vorbesc despre principii.
Principial este să vezi ce se face la mașina ta.
Mașina nu e un doovde pleiăr să o lași în necunoștiință de cauză pe mâna oricui să ți-o repare sau întrețină. La o adică viața ta sau a celor dragi depinde de profesionalismul celor care lucrează la ea.
Am lăsat odată mașina peste noapte într-un service în care am mare încredere și unde te lasă să stai și sub ea (e vorba de Antupo Impex - menționez pt. transparență, nu vreau să fac reclamă) dacă vrei iar mecanicul tinerel care a lucrat la cazan mi-a încurcat amortizoarele noi pe față. A doua zi dimineață când am trecut pe acolo erau deja pe mașina și o pregăteau să îi facă geometria.
Și nu s-ar fi prins nimeni dacă n-aș fi urcat bordura direct în fața vulcanizării de alături după ce am luat mașina din service.
Amortizoarele nefiind interschimbabile au o singură ureche pentru bieleta antiruliu. Când am urcat bordură mă-nțelegi ce am pățit.
M-am întors frumos la ei, mi-au schimbat amortizoarele și bieleta cu pivotul smuls (mi-au pus Lemforder că mă știu că asa prefer), patronul le-a făcut scandal, etc. Și a fost o simplă greșeală, nu reavoință.
Nu l-am mai văzut pe mecanicul ăla pe acolo de atunci.
mugurel scrie:Dar, de fapt, eu va scriu din alt motiv: aceasta revizie este presupusa doar prin inlocuire de filtre si ulei?
Măcar de ai știi sigur că se face și atât. Dacă nu vezi mașina cât lucrează la ea nu ai de unde știi decât cunoscând, de exemplu, ce filtre de ulei folosesc și venind cu altceva pe mașină la ei. Eu am Bosch pe mașină, mă îndoiesc că folosesc așa ceva la Eurial.
Sau să fi mărcat filtrul de ulei ori aer (când l-ai cumpărat) de pe mașină înainte să te duci la ei.
mugurel scrie:Eu refuz sa cred ca nu se face si un diagnostic general, semnalarea unor defecte sau evidentierea necesitatii inlocuirii unor piese vitale in inlocuirea lor pentru prevenirea altor catastrofe viitoare. Pana si simpla diagnosticare cu Lexia, sau schimbarea vreunui soft sunt operatii pe care un service de pe marginea santului nu au capacitatea sa o faca.
Mașina mea are recall pt. update de software (bug de indică un sfert de rezervor în plus).
În ianuarie am fost la Eurial Pantelimon să schimb preîncălzitorul de motorină. Eu știam dinainte de update-ul ăsta de la cineva cu Autodata dar nu îmi stătea în minte atunci să le zic și de asta (eu am făcut constatarea, dacă era o femeie care să le zică de miros de motorină în mașină mai plătea și constatarea).
Crezi că s-au sesizat ei la așa o mașină veche să verifice softul? Nu, bineînțeles. Ar trebui să mă coste un update de software pt. care PSA a emis recall? Ar trebui să le cer eu?
Azi am fost iar pe la ei pentru că și noul preîncălzitor (care nici 5 luni de zile nu are) a început să piardă motorină.
Bineînțeles că azi nu s-a putut face nimic (nici gând să rezolvi în aceeași zi problema la reprezentanță). Trebuie programare, ca la ginecolog.
Și auzi texte la ei, că trebuie expertiză să vadă dacă acordă garanție la preîncălzitor de motorină de 5 luni de zile care pierde motorină pe la mufa de alimentare!
De unde știu ei că cineva nu a dat cu pumnul acolo?! - exact așa a zis. Iar dacă, bineînțeles, decid că nu vor respecta garanția ghici cine plătește constatarea?
Am întrebat, mi s-a răspuns și am plecat cu învățătură de minte să nu repet greșeala.
mugurel scrie:Cred ca se desconsidera in continuare EXPERIENTA unor service-uri abilitate pentru simpla suma finala de la coada facturii.
Pui problema tendențios dar da. Prefer să plătesc prețul corect pentru o piesă (373,77 RON în loc de 207,79 pe fix aceeași piesă - carcasă + filtru motorină original equipment Bosch), nu să se îmbuibe unii din banii pe care îi puteam cheltui tot pe mașină.
mugurel scrie:Si apoi vor exista mereu reactii negative si utilizatori nemultumiti care vor declara ca masina nemteasca e tot nemteasca.
Nu mașina franțuzească sau nemțească e problema. Porsche, de exemplu, sunt și mai nesimțiți decât Eurial, Serus și alții.
Problema sunt românii pe mâinile cărora încap. Atât cei care le dețin cât și cei ce le întrețin.
În general
românii sunt problema.
Material prost pesemne.