STOP: PRESURE LEVEL OIL TOO LOW!!

Scrie răspuns
mugurel
Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.

Re: STOP: PRESURE LEVEL OIL TOO LOW!!

Mesaj de mugurel »

Bogdan scrie:Poate asa intelege si Sony si altii ca nu poti generaliza reprezentatii Citroen! Stim cu totii ca la ATS au tot fost probleme, mai grave mai putin grave, unele rezolvate, altele nu, etc...dar e cale lunga pana la a generaliza si a imprima ideea ca toti te fura si tu esti victima!
@Bogdan, sunt convins ca au existat experiente neplacute pe la ATS. Din pacate, ii cunosc personal pe cativa tehnicieni de acolo si am petrecut saptamani bune la specializari in Franta. Il cunosc pe patron, pe manager, pe fiecare receptioner sau chiar pe seful de service. Nu cred ca a existat o politica de furt sau de ascundere. Nu cred si nu voi crede capabil de furt vreun om de acolo!
Din pacate avem cateva personaje care pleaca de la ideea ca vor fi furati si acolo e, de fapt, cea mai mare problema.
Oricum... Eu din pozitia mea imi este foarte greu sa comentez, dar va spun ca nu exista furt. Exista, poate, o tratare incompleta a problemelor. Noi, la Pro Motor, ne vom stradui sa facem tot posibilul sa rezolvam problema clientului. Din pacate, BOC, sau Basescu, sau toti ceilalti, nu ne lasa sa o face pe gratis. Costa fiecare minut de diagnosticare, si costa scump!
DS3 1,6HDi 92CP
exdani
Marca si model masina: Citroen C4 Coupe 1.6i
Numar Inmatriculare: B 94 WRR

Mesaj de exdani »

eu am lasat masina la inceputul anului intr-un service Citroen ptr o dauna si revizie...iar dupa ce am luat-o au disparut 2 clipsuri din zona filtrului de polen + multa indiferenta din partea celor care efectiv lucreaza la masina!! sa nu mai spun ca mi-au schimbat bieletele de directie si acele "burdufe"" de la capatul bieletelor le-au prins cu arici(soricei plastic) - normal ca s-au desprins de pe bieleta si caseta directie si mi-a rupt si "stuturile"alea de plastic in care intra cele 2 furtune ptr vidare(cand iei stanga/dreapta, unul trage aer si celalalt invers..).
sa nu mai spun ca mi-a sarit si vopseaua de pe prag la prima spalare....
Omul sfinteste locul...si daca cel care lucreaza la masina e platit prost de catre patron, sau il pune sa stea peste program fara sa fie platit de aceea ajungem la lucruri neplacute ptr client.
jordan

Mesaj de jordan »

mugurel scrie: Costa fiecare minut de diagnosticare, si costa scump!
Cata dreptate ai...
Preturile unei reprezentante nu sunt nesimtite ,ci se justifica perfect prin prisma balantei cheltuieli-profit.
Pentru cineva aflat in spatele volanului este greu sa inteleaga cheltuielile de multe ori halicinante a unei reprezentante sau a unui service de top.Simplele omologari si atestate costa enorm la care se adauga cheltulielile de regie.Un mecanic are un target de indeplinit.Un consilier de service la fel,deci trebuie sa aduca cu orice pret profit firmei,lucru din care uneori clientul are de pierdut ,chiar daca este spre binele lui.
daca se intampla manareli in unele service-uri sunt doar cazuri regretabile si izolate .
Nici o persoana nu are ce cauta intr-o incinta uzinala fara a avea protectia muncii facute sau a fi insotita de o persoana agreata pentru asta,lucru ce logistic de multe ori este imposibil.Am avut caz cu client ce a alunecat pe o pata de ulei si a avut fractura de bazin.Un altul a dat cu capul in suportii elevatorului in timp ce era suspendata masina ,incat a suferit fractura craniana.Un client nu are ce cauta in service.Daca i se asigura un geam pentru vizionare si prin care sa se uite daca vrea cu binoclul este foarte bine.Daca este instalata camera video asupra postului de lucru este iar bine.
Nu puneti in balanta o manopera facuta in garaj cu una de reprezentanta pentru simplul motiv ca cheltuielile de regie sunt mult diferite.
In garaj se poate folosi un tester clona.In reprezentanta,nu.Simplele update-uri anuale obligatorii costa mii de euro,care trebuiesc amortizate prin prisma tarifelor practicate.
In final este vorba doar de concurenta,mai mult sau mai putin leala.
Din pacate mecanici hoti vor fi intotdeauna,insa ei sunt eliminati din orice colectiv obisnuit a fi unul cinstit.
Din pacate aceasta neincredere client-service a devenit o boala in societatea noastra,deloc benefica.
@exdani,mecanicii sunt platiti in marea majoritate cu procent din lucrari,deci orele suplimentare se platesc altfel.
N-are baba ce-are moshu',citroen cu scaun roshu' ....
exdani

Mesaj de exdani »

pai atunci daca sunt platiti cu procent din lucrari este clar ca interesul mecanicilor este sa faca cat mai multe si sa dea peste mana...si ii mai lasa si un surub neprins ca poate se mai intoarce fraierul o data si iar il taxam...
SonyAD
Numar Inmatriculare: B 07 VDL

Mesaj de SonyAD »

mugurel scrie:Buna seara,Imi vine greu sa cred ca exista aceasta teorie a conspiratiei inca.
Salut.

Mie îmi vine greu să cred că nu dau faliment toate biznizurile care nu te lasă să vezi ce îți fac la mașină.

Asta e, românul înghite.
mugurel scrie:Poate se intampla, sau poate ca chiar sunt service-uri care neplatind mecanicii, acestia din urma vor mai face smecherii romanesti din cand in cand, daaaar, pana acum, din reteaua Citroen nu am mai auzit de asa ceva.
Personal n-am nici o experiență cu rețeaua/rețelele Citroen. Înțeleg și că sunt mai mulți concesionari (ATS, Promotor, etc.) deci clar nu pot fi toate la fel.

Eu am experiență personală doar cu Eurial și Serus în materie de reprezentanțe și extrapolez sau vorbesc despre principii.

Principial este să vezi ce se face la mașina ta.

Mașina nu e un doovde pleiăr să o lași în necunoștiință de cauză pe mâna oricui să ți-o repare sau întrețină. La o adică viața ta sau a celor dragi depinde de profesionalismul celor care lucrează la ea.

Am lăsat odată mașina peste noapte într-un service în care am mare încredere și unde te lasă să stai și sub ea (e vorba de Antupo Impex - menționez pt. transparență, nu vreau să fac reclamă) dacă vrei iar mecanicul tinerel care a lucrat la cazan mi-a încurcat amortizoarele noi pe față. A doua zi dimineață când am trecut pe acolo erau deja pe mașina și o pregăteau să îi facă geometria.

Și nu s-ar fi prins nimeni dacă n-aș fi urcat bordura direct în fața vulcanizării de alături după ce am luat mașina din service.

Amortizoarele nefiind interschimbabile au o singură ureche pentru bieleta antiruliu. Când am urcat bordură mă-nțelegi ce am pățit.

M-am întors frumos la ei, mi-au schimbat amortizoarele și bieleta cu pivotul smuls (mi-au pus Lemforder că mă știu că asa prefer), patronul le-a făcut scandal, etc. Și a fost o simplă greșeală, nu reavoință.

Nu l-am mai văzut pe mecanicul ăla pe acolo de atunci.
mugurel scrie:Dar, de fapt, eu va scriu din alt motiv: aceasta revizie este presupusa doar prin inlocuire de filtre si ulei?
Măcar de ai știi sigur că se face și atât. Dacă nu vezi mașina cât lucrează la ea nu ai de unde știi decât cunoscând, de exemplu, ce filtre de ulei folosesc și venind cu altceva pe mașină la ei. Eu am Bosch pe mașină, mă îndoiesc că folosesc așa ceva la Eurial.

Sau să fi mărcat filtrul de ulei ori aer (când l-ai cumpărat) de pe mașină înainte să te duci la ei.
mugurel scrie:Eu refuz sa cred ca nu se face si un diagnostic general, semnalarea unor defecte sau evidentierea necesitatii inlocuirii unor piese vitale in inlocuirea lor pentru prevenirea altor catastrofe viitoare. Pana si simpla diagnosticare cu Lexia, sau schimbarea vreunui soft sunt operatii pe care un service de pe marginea santului nu au capacitatea sa o faca.
Mașina mea are recall pt. update de software (bug de indică un sfert de rezervor în plus).

În ianuarie am fost la Eurial Pantelimon să schimb preîncălzitorul de motorină. Eu știam dinainte de update-ul ăsta de la cineva cu Autodata dar nu îmi stătea în minte atunci să le zic și de asta (eu am făcut constatarea, dacă era o femeie care să le zică de miros de motorină în mașină mai plătea și constatarea).

Crezi că s-au sesizat ei la așa o mașină veche să verifice softul? Nu, bineînțeles. Ar trebui să mă coste un update de software pt. care PSA a emis recall? Ar trebui să le cer eu?

Azi am fost iar pe la ei pentru că și noul preîncălzitor (care nici 5 luni de zile nu are) a început să piardă motorină.

Bineînțeles că azi nu s-a putut face nimic (nici gând să rezolvi în aceeași zi problema la reprezentanță). Trebuie programare, ca la ginecolog.

Și auzi texte la ei, că trebuie expertiză să vadă dacă acordă garanție la preîncălzitor de motorină de 5 luni de zile care pierde motorină pe la mufa de alimentare!

De unde știu ei că cineva nu a dat cu pumnul acolo?! - exact așa a zis. Iar dacă, bineînțeles, decid că nu vor respecta garanția ghici cine plătește constatarea?

Am întrebat, mi s-a răspuns și am plecat cu învățătură de minte să nu repet greșeala.
mugurel scrie:Cred ca se desconsidera in continuare EXPERIENTA unor service-uri abilitate pentru simpla suma finala de la coada facturii.
Pui problema tendențios dar da. Prefer să plătesc prețul corect pentru o piesă (373,77 RON în loc de 207,79 pe fix aceeași piesă - carcasă + filtru motorină original equipment Bosch), nu să se îmbuibe unii din banii pe care îi puteam cheltui tot pe mașină.
mugurel scrie:Si apoi vor exista mereu reactii negative si utilizatori nemultumiti care vor declara ca masina nemteasca e tot nemteasca.
Nu mașina franțuzească sau nemțească e problema. Porsche, de exemplu, sunt și mai nesimțiți decât Eurial, Serus și alții.

Problema sunt românii pe mâinile cărora încap. Atât cei care le dețin cât și cei ce le întrețin.

În general românii sunt problema.

Imagine Imagine

Material prost pesemne.
Imagine
Le lion flatulent est revenu.
mugurel

Mesaj de mugurel »

:ya @exandi, pai nu!
Se intoarce a doua zi sau peste 1 luna. Dupa aia nu mai vine ever never!
Deci si mecanicul are un pis de minim interes sa se intoarca peste o zi, o luna, sau 16 ani.
Eu am clienti care vin doar pentru mecanic si nu vor veni niciciodata dupa mine, oricate gratuitati i-as oferi!
Dar hay sa revin la topic! Un bun administrator ar muta off topicul asta in alta parte!
DS3 1,6HDi 92CP
ClubC4

Mesaj de ClubC4 »

asteptam sa vedem in ce directie o iau discutiile astfel incat sa stim unde mutam!
@exdani..legat de patzania ta, ai scris undeva pe forum despre ea? eventual chiar in aria dedicata dealerului? Daca ai facut o scz ca nu am observat, daca nu ai facut o, pot sa te intreb de ce nu scrii concret ce ai patit?
exdani

Mesaj de exdani »

nu am mai scris ptr ca eu m-am dus inapoi peste ei sa mi se rezolve problemele - nici chef de scris nu mai aveam la cum au decurs lucrurile! Ca mi-au schimbat un burduf din ala si l-au prins tot cu soricei(arici) de data asta au pus 2 iar cand am schimbat cauciucurile la sf lui martie si am putut sa ma uit atent la bielete iar se desprinsese si imi rupsese iar stutzul ala sau cum se numeste!
ca mi-au pus clipsurile inapoi...iar ei sustineau ca nu le-am avut, si unul pe care l-au pus e din alta parte ca nu prea se potriveste! ca a mai stat masina 1 zi la ei + drumuri sa vopseasca din nou pragul...si ar mai fi multe de spus...cum i-am spus si reprezentantului de la service din nou ca iar s-a desprins acel burduf...ca sa trec sa se uite...ca sigur crede ca sunt multe C4 cu burdufele alea desprinse dar habar nu au clientii.... cu care de altfel m-am intalnit si la ultima intalnire mare C4..etc...etc...
Ultima oară modificat Mie Iun 15, 2011 9:20 pm de către exdani, modificat 1 dată în total.
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mugurel scrie:Scurt si la obiect: la Pro Motor esti chiar invitat sa stai langa masina. Punct!
Am întrebat, n-am zis că toți sunteți așa. La Eurial nu te lasă să stai lângă mașină.
mugurel scrie:Aceasta facilitate presupune si un risc: sa iti spun cate scule Facom ne-au disparut? N-ai idee. Sa iti spun ca si-a bagat un client capul sub elevator cand mecanicul cobora masina? N-are rost.
Nu, nu are rost. Pentru că nu mă interesează.

Dacă voi nu sunteți în stare să prestați serviciul X la calitatea Y și prețul Z mă duc în altă parte. Am zis deja că o singură dată am făcut greșeala să calc în reprezentanță.

Îți mărturisesc sincer că am ales să schimb fulia de vilbrochen la bărbosu de la punctul Radet de la Răzoare.

Asta e problema în România, în special în domeniul economic al service-urilor auto: mai toată lumea trăiește cu impresia că face o favoare clientului prestându-i servicii deci prețul și calitatea poate fi oricât și oricare decide el.
mugurel scrie:Dar, sa acuzi service-ul ca nu iti schimba filtrele si uleiul deja e o exagerare! Si nu ai dovezi! Si nu cred ca in reteaua Citroen se intampla!
Toți lucrați în reprezentanțe pe forumul ăsta? Eu nu am acuzat pe nimeni de nimic, ok? Uită-te cine a deschis topicul ăsta.

Eu doar fac caterincă pe seama service-urilor care îți ascund ce fac la mașină și pe baza mărturisilor ca cea ce face topicul ăsta.

Și iar pui problema foarte greșit.

NU EU sunt cel care trebuie să dovedesc că lucrările și piesele ce-mi sunt facturate au fost efectuate și se află montate pe mașină.

Ce crezi tu e irelevant.

Relevant e ce știe clientul.

Clientul știe că i se aprinde martorul de presiune ulei în bord și mesajul STOP.

Clientul știe că îi curge zmoală și nu ulei din baia motorului.

Clientul știe că ultima revizie a fost efectuată la timp la reprezentanță.

etc.

Sau clientul știe că acum nici 5 luni a schimbat preîncălzitorul de motorină pe neve la Eurial și acu iar îi curge. Asta pentru că doar și-a dat seama de curând, nu neapărat că de curând a început să curgă.
mugurel scrie:As fi dorit, totusi, sa il contrazic pe Bogdan. Noi folosim foarte des filtre aftermarket. Ratiunea ar fi una singura: pentru masinile iesite din garantie, folosim filtrele sau elementele care nu au chiar asa de mare importanta. Un filtru de ulei sau de motorina incercam sa il punem pe cel original. Si asta o facem pentru o factura mai mica. Ma voi opune oricand unor piese after market, dar nu voi accepta diferentele de pret intre OEM si AM la o piesa fara importanta.
De ce presupui că furnizorul OE face cele mai bune piese?

Eu în momentul de față am o părere exagerat de proastă de ELTH, care e furnizorul OE al preîncălzitorului de motorină de pe mașina mea.

Și de ce presupui că nu pot găsi același produs al aceluiași furnizor din comerț. Am dat mai sus exemplu carca și filtrul de motorină Bosch. Sistemul de frânare pe față la cașcarabeta mea e tot Bosch. Pe spate e ATE.

Dacă zici că numai Bosch și ATE fac plăcuțe și saboți, sau numai ale lor sunt bune sau ale lor sunt cele mai bune (deci TRW, Brembo și alții fac produse proaste sau mai proaste) sau cele mai bune pentru etrierii și tamburii proprii atunci de ce să nu cumpăr plăcuțe Bosch și saboți ATE din comerț, la prețul corect, nu cel de reprezentanță?

Și de ce să nu le schimb într-un service în care repară de toate mărcile și tipurile de mașini, mă costă mai puțin, plătesc pe operație și nu la oră și pot urmări tot ce se face la mașină, vedea codurile de eroare constatate, etc?

E mare diferență între un sistem de frânare Bosch de Peugeot și unul de Alfa Romeo? Sunt atât de complicate operațiile de efectuat, sistemele unei mașini încât poți fi competent cel mult într-o marcă de mașini findcă soluțiile tehnice sunt radical și diametral opuse față de oricare altă marcă?

Nu prea cred.

P. S.: Eu nu am nimic cu vreo reprezentanță sau concesionar anume.

Eu nu prea înțeleg de ce s-ar duce cineva la oricare reprezentanță, indiferent de marcă având în vedere ce prețuri babane practică mai toți stimabilii și că unii nici măcar nu îți permit să vezi ce se face la mașină.

Parcă ești un cetățean de mâna a 2-a sau e o pomană de la ei pentru tine că se ocupă de mașina ta.
Ultima oară modificat Mie Iun 15, 2011 9:27 pm de către SonyAD, modificat 1 dată în total.
Imagine
mugurel

Mesaj de mugurel »

maica-mea, @SonyAD!
Ai despicat firu'n patru. Esti genial! Doar ca nu ai trecut peste frica romaneasca de a fi furat in categoria celor care si-ar dori sa afle ce probleme au dupa revizie.
De fapt, tu ne spui ca ai un Pejo si ca nu ai fost pe la Citroen... Suntem pe un forum de Citroen, daca nu ti-ai dat seama inca...
Campaniile de rechemare au fost, din pacate, de multa vreme tratate negativ de catre clienti. ATS si Citro RO a rechemat sistematic clientii. Ca o dovada de fidelitate si ca o dovada ca chiar se preocupa de utiliztorii de Citroen. Aceasta modalitate de rechemare a fost prost inteleasa de catre marea majoritate a importatorilor. Imi aduc aminte ca, in decursul anilor, am avut procente de 100% la campanii. Asta pentru ca niciodata nu am luat in deradere aceste campanii. Si aici vorbesc de sute si mii de campanii efectuate. IKam invatat pe receptioneri sa acceseze acel minunat CitroenService si sa vada cand exista butonul de avertizare si sa faca tot posibilul, pana la imobilizarea vehiculului pentru efectuarea campanieie respective.
Doar ca... Un importator, asa cum ne scrii atat de clar, cum este Trust Motors(n.r.,Eurial) nu a luat actiune pt rechemari, pentru ca li s-a parut ca vor dovedi slabiciune in fata clientului. Si de aici ni se trag toooaaate! Noi suntem romani si pt afacerea noastra si pt imagine firmei noastre nu trebuie sa aratam ca am gresit! Aici cred ca ai gresit. Si aici, in primul rand, a gresit importatorul.
Imi aduc aminte de 2002, cand aparuse C3, ca a fost o campanie extrem de urgenta cu ABS-ul acestor masini. A venit vineri la pranz. Aveam 7 masini vandute. Te rog sa ma crezi ca pana duminica seara am facut campaniile. Mi s-a parut extrem de urgent si am facut-o cu toate eforturile. .
Astazi imi vine sa rad, dar chiar era important in mintea mea de manager si de conducator al unui service care isi dorea un viitor in Citroen.
Ei bine, Pejo, Toyota, Ford sau altii, pana in TMMN nu au facut niciodata aceste campabii.
Si mai imi aduc aminte de o campanie interesanta europeana: macara de geam stg spate la Subaru. Nu am facut-o niciodata pana acum. Astazi, cand toate masinile vandute de mine, au aceasta problema, ma uit lung la mailurile trimise in 2006 catre importator si nu am ce sa le fac clientilor....
Deci?
DS3 1,6HDi 92CP
exdani

Mesaj de exdani »

mugurel scrie: Doar ca... Un importator, asa cum ne scrii atat de clar, cum este Trust Motors(n.r.,Eurial) nu a luat actiune pt rechemari, pentru ca li s-a parut ca vor dovedi slabiciune in fata clientului.
Deci?
asta mi se pare o prostie in ziua de azi din partea unui service-reprezentanta ca atunci cand producatorul te pune sa faci rechemari diverse ei sa nu le faca.
Dpmdv imi castiga mai mult increderea daca ma cheama decat daca nu o face si aflu din presa sau alta parte. Daca ma cheama arata ca ii pasa si ca vrea sa indrepte lucrurile , iar daca nu o face e clar ca pur si simplu nu il intereseaza nimic.
mugurel

Mesaj de mugurel »

SonyAD scrie:
mugurel scrie:Scurt si la obiect: la Pro Motor esti chiar invitat sa stai langa masina. Punct!
Am întrebat, n-am zis că toți sunteți așa. La Eurial nu te lasă să stai lângă mașină.
mugurel scrie:Aceasta facilitate presupune si un risc: sa iti spun cate scule Facom ne-au disparut? N-ai idee. Sa iti spun ca si-a bagat un client capul sub elevator cand mecanicul cobora masina? N-are rost.
Nu, nu are rost. Pentru că nu mă interesează.

Dacă voi nu sunteți în stare să prestați serviciul X la calitatea Y și prețul Z mă duc în altă parte. Am zis deja că o singură dată am făcut greșeala să calc în reprezentanță.

Îți mărturisesc sincer că am ales să schimb fulia de vilbrochen la bărbosu de la punctul Radet de la Răzoare.

Asta e problema în România, în special în domeniul economic al service-urilor auto: mai toată lumea trăiește cu impresia că face o favoare clientului prestându-i servicii deci prețul și calitatea poate fi oricât și oricare decide el.
mugurel scrie:Dar, sa acuzi service-ul ca nu iti schimba filtrele si uleiul deja e o exagerare! Si nu ai dovezi! Si nu cred ca in reteaua Citroen se intampla!
Toți lucrați în reprezentanțe pe forumul ăsta? Eu nu am acuzat pe nimeni de nimic, ok? Uită-te cine a deschis topicul ăsta.

Eu doar fac caterincă pe seama service-urilor care îți ascund ce fac la mașină și pe baza mărturisilor ca cea ce face topicul ăsta.

Și iar pui problema foarte greșit.

NU EU sunt cel care trebuie să dovedesc că lucrările și piesele ce-mi sunt facturate au fost efectuate și se află montate pe mașină.

Ce crezi tu e irelevant.

Relevant e ce știe clientul.

Clientul știe că i se aprinde martorul de presiune ulei în bord și mesajul STOP.

Clientul știe că îi curge zmoală și nu ulei din baia motorului.

Clientul știe că ultima revizie a fost efectuată la timp la reprezentanță.

etc.

Sau clientul știe că acum nici 5 luni a schimbat preîncălzitorul de motorină pe neve la Eurial și acu iar îi curge. Asta pentru că doar și-a dat seama de curând, nu neapărat că de curând a început să curgă.
mugurel scrie:As fi dorit, totusi, sa il contrazic pe Bogdan. Noi folosim foarte des filtre aftermarket. Ratiunea ar fi una singura: pentru masinile iesite din garantie, folosim filtrele sau elementele care nu au chiar asa de mare importanta. Un filtru de ulei sau de motorina incercam sa il punem pe cel original. Si asta o facem pentru o factura mai mica. Ma voi opune oricand unor piese after market, dar nu voi accepta diferentele de pret intre OEM si AM la o piesa fara importanta.
De ce presupui că furnizorul OE face cele mai bune piese?

Eu în momentul de față am o părere exagerat de proastă de ELTH, care e furnizorul OE al preîncălzitorului de motorină de pe mașina mea.

Și de ce presupui că nu pot găsi același produs al aceluiași furnizor din comerț. Am dat mai sus exemplu carca și filtrul de motorină Bosch. Sistemul de frânare pe față la cașcarabeta mea e tot Bosch. Pe spate e ATE.

Dacă zici că numai Bosch și ATE fac plăcuțe și saboți, sau numai ale lor sunt bune sau ale lor sunt cele mai bune (deci TRW, Brembo și alții fac produse proaste sau mai proaste) sau cele mai bune pentru etrierii și tamburii proprii atunci de ce să nu cumpăr plăcuțe Bosch și saboți ATE din comerț, la prețul corect, nu cel de reprezentanță?

Și de ce să nu le schimb într-un service în care repară de toate mărcile și tipurile de mașini, mă costă mai puțin, plătesc pe operație și nu la oră și pot urmări tot ce se face la mașină, vedea codurile de eroare constatate, etc?

E mare diferență între un sistem de frânare Bosch de Peugeot și unul de Alfa Romeo? Sunt atât de complicate operațiile de efectuat, sistemele unei mașini încât poți fi competent cel mult într-o marcă de mașini findcă soluțiile tehnice sunt radical și diametral opuse față de oricare altă marcă?

Nu prea cred.

P. S.: Eu nu am nimic cu vreo reprezentanță sau concesionar anume.

Eu nu prea înțeleg de ce s-ar duce cineva la oricare reprezentanță, indiferent de marcă având în vedere ce prețuri babane practică mai toți stimabilii și că unii nici măcar nu îți permit să vezi ce se face la mașină.

Parcă ești un cetățean de mâna a 2-a sau e o pomană de la ei pentru tine că se ocupă de mașina ta.
Maica-mea! Esti buuuun rau!
Nu am cum sa iti raspund la toate. Imi e greu din tastatura telefonului. Ok.
Mi-a atras insa atentia o opinie de-a ta. Crede-ma ca am fost in uzina constructoare din Craiova, din Paris si din Belgia. In Belgia si in Anglia. Adica unde se fabrica piesele originale si aftermarket. Existau diferente clare. Si in special la nivel chimic al materialului composit. O placuta de frana fabricata sub acelasi producator in acelasi loc ... daaar cu ambalaje diferite plecau in doua directii diferite. Adica, OEM ambalate ca atare, plecau catre uzina(si te rog sa citesti Constructor) sau celelalte catre reteaua de distribuitori AM. Deci, pana si fabricantii au anumite norme pt fabricarea aceluiasi produs catre constructor si, pe aceeasi forma, doar ca materiale mai ieftine, catre distribuitori. Imi va fi foarte greu sa dezvalui numele acelor fabricanti, dar pot sa iti spun ca acelasi produs era verificat si paraverificat de catre un fel de controlor de calitate al constructorului, iar cele pentru piata aftremarket plecau pur si simplu!
DS3 1,6HDi 92CP
Bogdan
Fondator
Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005

Mesaj de Bogdan »

Apropos de rechemari, tocmai ce am aflat ca eu am pe masina niste etrieri care s-au schimbat cu zecile chiar sutele poate...De ce eu nu am fost rechemat..habar n-am, cert e ca inca am etrierii pentru care multe masini au fost rechemate in service!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews
Imagine
SonyAD

Mesaj de SonyAD »

mugurel scrie:maica-mea, @SonyAD!
Ai despicat firu'n patru. Esti genial! Doar ca nu ai trecut peste frica romaneasca de a fi furat in categoria celor care si-ar dori sa afle ce probleme au dupa revizie.
Altă chestie pe care am învățat-o e că trebuie să știu eu care e buba, nene. Degeaba mă duc la constatare.

Din 2 motive.

1. Pentru că multor probleme realmente nu ai cum să le dibuiești cauza la o constatare ci numai dacă șoferul e în stare să identifice sursa pentru că problema se manifestă doar în mers sau numai în anumite condiții.

2. Mecanicul ce efectuează constatarea e cârpă sau nu ascultă ori desconsideră ce îi zice șoferul, chiar și când șoferul mai știe una-două despre mașini.

Iar să îmi verifice dacă nu cumva, Doamne ferește!, nu mai am lichid de spălat parbrizul și să se sesizeze din oficiu să se ocupe și îmi factureze cât pentru un plin de motorină pt. asta...

mai bine mă lipsesc.
mugurel scrie:De fapt, tu ne spui ca ai un Pejo si ca nu ai fost pe la Citroen... Suntem pe un forum de Citroen, daca nu ti-ai dat seama inca...
Și cum e asta relevant. Reprezentanțele Citro sunt cumva speciale, deosebite și mult peste toți ceilalți concesionari și reprezentanți?
mugurel scrie:Campaniile de rechemare au fost, din pacate, de multa vreme tratate negativ de catre clienti. ATS si Citro RO a rechemat sistematic clientii. Ca o dovada de fidelitate si ca o dovada ca chiar se preocupa de utiliztorii de Citroen. Aceasta modalitate de rechemare a fost prost inteleasa de catre marea majoritate a importatorilor. Imi aduc aminte ca, in decursul anilor, am avut procente de 100% la campanii. Asta pentru ca niciodata nu am luat in deradere aceste campanii. Si aici vorbesc de sute si mii de campanii efectuate. IKam invatat pe receptioneri sa acceseze acel minunat CitroenService si sa vada cand exista butonul de avertizare si sa faca tot posibilul, pana la imobilizarea vehiculului pentru efectuarea campanieie respective.
Doar ca... Un importator, asa cum ne scrii atat de clar, cum este Trust Motors(n.r.,Eurial) nu a luat actiune pt rechemari, pentru ca li s-a parut ca vor dovedi slabiciune in fata clientului. Si de aici ni se trag toooaaate! Noi suntem romani si pt afacerea noastra si pt imagine firmei noastre nu trebuie sa aratam ca am gresit! Aici cred ca ai gresit. Si aici, in primul rand, a gresit importatorul.
Imi aduc aminte de 2002, cand aparuse C3, ca a fost o campanie extrem de urgenta cu ABS-ul acestor masini. A venit vineri la pranz. Aveam 7 masini vandute. Te rog sa ma crezi ca pana duminica seara am facut campaniile. Mi s-a parut extrem de urgent si am facut-o cu toate eforturile. .
Astazi imi vine sa rad, dar chiar era important in mintea mea de manager si de conducator al unui service care isi dorea un viitor in Citroen.
Ei bine, Pejo, Toyota, Ford sau altii, pana in TMMN nu au facut niciodata aceste campabii.
Si mai imi aduc aminte de o campanie interesanta europeana: macara de geam stg spate la Subaru. Nu am facut-o niciodata pana acum. Astazi, cand toate masinile vandute de mine, au aceasta problema, ma uit lung la mailurile trimise in 2006 catre importator si nu am ce sa le fac clientilor....
Deci ești de acord cu mine că degeaba te duci la reprezentanță, nu?
mugurel scrie:Deci?
Ce?
Imagine
exdani

Mesaj de exdani »

eu chiar sunt curios daca sunt rechemari cum aduc efectiv clientul la service. Sa inteleg ca are un numar de telefon al meu pe care ma suna, dar poate intre timp nu il mai am, apoi ce face imi trimite scrisoare acasa, dar poate intre timp mi-am schimbat si domiciliul...etc
Scrie răspuns

Înapoi la “Probleme tehnice...sau mai putin tehnice”