kit turbo C4

Chiptuning, filtre, evacuari, admisii,suspensii etc
Scrie răspuns
basy
Praz Racing Team

Re: kit turbo C4

Mesaj de basy »

Shadow scrie:Asta sa i-o zici lui Mos Craciun!!! :ok

Nu vreau sa ma intelegi gresit, dar...

Daca nu o sa modifici nimic la motor si o sa-i transtesti o turbina mare cu un intercooler pe masura, o sa ai si un LAG pe masura si te pipi pe ea de putere.
Daca maresti puterea si o sa lasi turbina stock doar din soft admisie si evacuare, o sa ai nevoie de o harta destul de agresiva si presiune marita in turbina...asa ca s-a dus fiabilitatea.
Ia spune-mi tu mie cam ce modificari ai vrea sa faci tu ca sa ajungi la 200 cp si fara sa umbli la motor???
Sa stii ca turbina mare nu e neaparat un dezavantaj la multe masini, mai ales cele care trebuie sa se comporte exemplar numai pe 400 m si la saloanele auto. Seaturile de care iti vorbeam merg aspirat pana in jur de 4000, lucru benefic pentru consum care este cu pana la 2 litri mai mic. :wink:

Nu as avea cum sa o duc doar din soft, admisie si evacuare la 200 CP. Daca am facut bine calculele ar trebui sa merg cu presiune 2.8 si s-ar simti ingradite palele dinauntru si ar vrea sa iasa la o gura de aer. :D
Citroen C4 Coupe 1.6 HDI 110 alb
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Shadow, 1.6hdi e posibil sa mearga 200cp cu internele stock. Si VAG-urile 1.9tdi de 105cp cu internele stock ajung pe la 220 sau ceva. Comparatia nu are foarte mult sens pentru ca motoarele au capacitati si design diferit, insa ca si idee.
1.8T cu internele stock si 300CP se poate. Doar ca tine o singura cursa de 402m in cel mai fericit caz (cel mai probabil doar 1/8mile).

Si, in puii mei, e Craciunul, incercati macar in perioada asta sa renuntati la "a mea e mai lunga, a mea a vazut mai multa parica, a mea are oole stock dar in 3 perechi montate in serie".

P.S.: turbina mare -> cuplu mare si devreme dar putere nu neaparat maxim la turatii mari, turbinele mici e posibil sa poata crea o presiune mult mai mare la turatii mari. Deci trebuie cautat un echilibru intre cele 2, de aia unii bi-turbeaza motoarele (vezi toyota supra mk4 TT, porsche 911 turbo, x23D-ul de la BMW, wrx sti 2008 japan/american .2.0TT, 1.4TSI-ul de la caruta poporului, si multe alte exemple). De asta de exemplu la 3MPS ai un cuplu de se intoarce asfaltul invers intre 2700 si 5000, insa dupa ce la 5500rpm ai 260cp, la 6000 ai 220 iar la 6500 doar 175. Deci turbina mare la diesel poate avea foarte mult sens, ca dieselurile urca in ture o idee mai mult decit un ceas cu arc.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

In primul rand, din 1.6 HDI chiar scoti greu de tot 200 CP datorita rampei common-rail.

mituc, sa ma intelegi si tu. Seat-ul negru cu care am pus filmuletele are o putere zic eu peste 300 CP avand in vedere ca este la vreo 6 masini in fata un WRX cu soft, stiu eu, iar Shadow zice ca ar fi avut mai multe. Masina a fost cumparata la 60.000 de km, cand am mers prima data cu ea ne uitam de ce nu merge, ca e stricata(proprietarul a avut o Octavia 2 2.0 TDI inainte remapata destul de agresiv) pt ca masina dinainte chiar tragea bine de tot fata de asta. Dupa a mers cu soft vreo 20.000 km si dupa a primit kitul turbo fara alte interne. Masina are acum aproape 140.000 km.

In al treilea rand, o turbina mare se antreneaza greu si nu o sa ai putere la turatii joase, dar va trage fantastic sus. O turbina cu geomtrie variabila se va comporta acceptabil pe toata plaja de turatii, dar are alte dezavantaje.

In al patrulea rand, ai mare dreptate a mea oole stock. :D
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

va invartiti in cerc, si nu ajungeti decat sa va certati.
calm...sunt sarbatorile !
1.6 turbo....
dalen saracie de 1.8( care fie vb inre noi..super motoare)
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
eduardo_didi
Edi Talent

Mesaj de eduardo_didi »

ati luat-o razna :help
http://www.motorsportnews.ro" onclick="window.open(this.href);return false;
Shadow
AfterDark Racing Club

Mesaj de Shadow »

Cine se cearta ma???
Dezbatem o tema!!!
Eu inca mai astept o lista generala a modificarilor necesare sa duci 1.6 hdi in 200Cp cu internele stock.
Mitsubishi Evolution X MR - Wicked White

Honda Civic Type-R FN2 - Milano Red (ex)

C4 coupe - Inferno Red (ex)
Mihay
Supermoderator

Mesaj de Mihay »

da si eu astept lista aia sa mi`o aduceti direct in portbagaj ca tot e Craciunul :mrgreen:
Adrian
Membru 'tunat'

Mesaj de Adrian »

va dau un sfat..
Octavia Tour 1.8T... 150cai stock! 14800DDP
Si faceti minuni cu un soft!
Aiurica
Marca si model masina: C4 2.0 VTS by Loeb
Numar Inmatriculare: B 32 WRC

Mesaj de Aiurica »

Shadow scrie:Cine se cearta ma???
Dezbatem o tema!!!
Eu inca mai astept o lista generala a modificarilor necesare sa duci 1.6 hdi in 200Cp cu internele stock.
pai 206 de pe siteul lor are 190 la volanta!
cu interne stoc!
By Loeb no.1882 2.0 16 VVT-VTS 180 hp
By Aiurica 1.6 16v 110 hp -Sold
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

1.6 HDI, 1.6 benzina, 1.8T, 1.9 de toate pentru toti sa ajunga la toata lumea... ho ho ho.

P.S. Adrian, nu as da banii aia pe o Octavia Tour niciodata, dar daca mi-ar aduce-o mosu ar fi altceva. :D
white wizard
The Annoying Thing

Mesaj de white wizard »

Adrian scrie:va dau un sfat..
Octavia Tour 1.8T... 150cai stock! 14800DDP
Si faceti minuni cu un soft!
@adrian, cu tot respectul cuvenit , sincer :
1. NU ai dat un exemplu prea "fericit" ... mai bine ziceai Polo GTI , ca este acelsi motor (...invechit) ...si are alte performante in comparatie cu Octavia Tour , care este , dupa parerea mea , o foarte mare "porcarie" de masina (...a se lua in calcul ca este opinia mea stric personala)
2. soft-ul nu este singura solutie...

a se lua in calcul ca este opinia mea stric personala
C4 1.6 16v VTR
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Daca omul vrea masina conceputa acum 11 ani... dar e VW domne inauntru. :lol:
mituc
Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK

Mesaj de mituc »

Pai el se plinge de consum la C4-ul lui care mi se pare ca maninca benzina super rezonabil dupa ce i-a pus ditamai fusta si ditamai butoaiele de roti. Probabil nu stie cit consuma o octavia 1.8T 150cp cu soft. Ca banuiesc ca masina nu va sta doar in garaj si va merge tractata la curse (puii mei, nu mai iei octavia atunci, ci altceva fara scaune, fara plansa de bord, etc).
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)

Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

basy scrie:
Shadow scrie:Basy, eu pe asta cu 1.8T de 300+ nu o cred nici in 1000 de ani.
Spune-mi si mie...cam ce si-a modificat respectivul de a ajuns la suma de +300Cp?
Sau a facut ca multi alti si "crede el" ca are peste 300Cp???
Nu prea ma intereseaza ce crezi sau nu despre mine... uite un link http://forum.4tuning.ro/showthread.php?t=39972" onclick="window.open(this.href);return false;. Uita-te la filmuletele 71 si 116. Prima este un WRX cu soft Racing Code la care ii da cam 6 masini si al doilea este TT CZR cand era doar remapata si isi ia cam 7. Amandoua distantele sunt spuse de proprietar dar se vede si in film ca e diferenta mare. Masinile pe care le stiu au aceleasi modificari si anume evacuare, admisie, soft, intercooler si turbo GT28 in mare. Internele sunt stock. Oare o crede el sau chiar o avea peste 300. Ti-as mai zice cum a stat si cu un Evo care pe dyno la Vitan a dat 476 CP dar nu am dovezi asa ca nu zic nimic. Multa bafta in cei 1000 de ani. Nu vreau sa fiu ironic dar ma deranjeaza cand ma face cineva prost si dupa unul mincinos.

Scuzati off topicul. Daca deranjeaza mutati intr-un alt topic si lasati un link.
Avand in vedere ca am inteles ca respectivele filmulete nu se mai pot vedea pe 4 tuning o sa pun 2 linkuri:
http://www.youtube.com/watch?v=FOrbs0gpgwM" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=MOQS1MzS ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
basy
Praz Racing Team

Mesaj de basy »

Si un film cu C2 turbo, probabil 1.4 dus la 210 CP cu raport de compresie 11:1, deci masina e cu interne stock cel mai probabil.
Scrie răspuns

Înapoi la “Performance Tuning”