ionut159, lasa-l incolo de configurator, ca minte!

daca exemplul personal nu te convinge (c4 de la peste 19k in configurator la 14k in magazin...) iti mai dau doua, tot personale, de la Ford. Cand m-am hotarat sa-mi schimb masina, evident, m-am dus pe la mai multe marci, dupa ce m-am uitat pe preturi pe siteurole oficiale. La Ford, de xemplu, un Focus, pe configurator iesea vreo 18000. M-am dus la magazin si acolo, "pe viu" in aceeasi configuratie era 15000 !!! M-au vazut interesat, mi-au cerut cartea de vizita si a doua zi ce crezi ca am primit?

E-mail cu "oferta speciala", daca'l vreau mi-l vand si cu 14000!!!
Situatie similara cu vreo 1-2 ani mai devreme, tot la Ford. Primesc aprobare sa iau o masina pentru lucru, ajung la Ford. Pe siteul ford un Ranger incepea de la 20k. Atentie, INCEPEA ... In showroom, surpriza, unul bine echipat (jenti, bari inox, protectie bena, piele pe ici pe colo, magazie cd-uri, mp3 si un ditamai carligul gata montat) ... 17400 euroi cu tot cu TVA... Sa-ti mai spun ca pe site, in configuratia aia era 24ooo + ~1000 carligul?
Pretul de lista e marketing si atat, eu pun pariu ca vei avea dificultati in a gasi pe cineva care si-a cumparat masina noua la pretul afisat pe configurator.
Acelasi marketing e si pe autovit, pretul e dat exclusiv de puterea de cumparare (a potentialului cumparator) si de convingere (a vanzatorului). Ori strategia de vanzare a vanzatorului e clara: cu 15ooo iti cumperi o masina de 44000, pret de catalog!!!