1.6 110 cai sau 1.4 75 de cai
-
sebi
1.6 110 cai sau 1.4 75 de cai
salut.
am de o luna un c4 1.6 16v si nu simt toti aia 110 cai. pare mult mai mic motorul. la inceput credeam ca masina fiind noua ii trebuie timp sa se unga toate piesele etc, dar dupa 1000 km nu simt nici o imbunatatire. intradevar nu am multa experianta dar au conduso si altii cu experienta si miau confirmat ca nu are puterea unui motor de 110 cai. am condus si un chevrolet lacetti de 1.6 16v 110 cai si se simte o diferenta f f mare! daca mai e cineva care a condus un lacetti de 1.6 16v si un c4 1.6 16v va rog sami spuneti cum vi se par cele 2 motoare.
ar mai fi o alternativa... daca stiti cumva o firma sau un service care testeaza puterea reala la o masina. eu sunt din brasov, dar daca nu stiti nimic pe aici spunetimi ceva din bucuresti.
ma duc joi si la service la citroen dar nu imi pun mari sperante in ce o sami zica aia. si nici nu au acolo c4 1.6 16v sa ma urc in el sa vad diferentele...
chiar nu stiu ce sa fac. nu ma asteptam la asa ceva.
am de o luna un c4 1.6 16v si nu simt toti aia 110 cai. pare mult mai mic motorul. la inceput credeam ca masina fiind noua ii trebuie timp sa se unga toate piesele etc, dar dupa 1000 km nu simt nici o imbunatatire. intradevar nu am multa experianta dar au conduso si altii cu experienta si miau confirmat ca nu are puterea unui motor de 110 cai. am condus si un chevrolet lacetti de 1.6 16v 110 cai si se simte o diferenta f f mare! daca mai e cineva care a condus un lacetti de 1.6 16v si un c4 1.6 16v va rog sami spuneti cum vi se par cele 2 motoare.
ar mai fi o alternativa... daca stiti cumva o firma sau un service care testeaza puterea reala la o masina. eu sunt din brasov, dar daca nu stiti nimic pe aici spunetimi ceva din bucuresti.
ma duc joi si la service la citroen dar nu imi pun mari sperante in ce o sami zica aia. si nici nu au acolo c4 1.6 16v sa ma urc in el sa vad diferentele...
chiar nu stiu ce sa fac. nu ma asteptam la asa ceva.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Mergi la un drivetest cu un 1.6i daca au.
Inca o treaba: cei din Brasov sint niste bajeti super. roaga-i pe ei sa-si dea cu parerea.
Cit despre testat puterea... gasesti dyno-uri prin bucuresti daca tot esti dispus sa faci un drum. Nu stiu insa cit te-ar costa, probabil vreo 40-50EUR, insa daca ai mult mai putin de 110PS/107BHP atunci te duci cu foaia aia cu curba de cuplu si putere la dealer si-i spui din prima sa-ti aduca un VTS in loc ca s anu-i dai in judecata, si le mai platesti o diferenta de 500EUR eventual pentru geamurile laminate.
Dar inainte de a face orice miscare asigura-te ca ai toate datele.
Inca o treaba: cei din Brasov sint niste bajeti super. roaga-i pe ei sa-si dea cu parerea.
Cit despre testat puterea... gasesti dyno-uri prin bucuresti daca tot esti dispus sa faci un drum. Nu stiu insa cit te-ar costa, probabil vreo 40-50EUR, insa daca ai mult mai putin de 110PS/107BHP atunci te duci cu foaia aia cu curba de cuplu si putere la dealer si-i spui din prima sa-ti aduca un VTS in loc ca s anu-i dai in judecata, si le mai platesti o diferenta de 500EUR eventual pentru geamurile laminate.
Dar inainte de a face orice miscare asigura-te ca ai toate datele.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
Adrian
- Membru 'tunat'
Parerea mea este ca trebuie sa mergi cu o masina la fel.. Asa iti dai seama! Eu de exemplu, nu am sesizat diferenta intre 1.4 si 1.6
... In schimb am REMARCAT la 2.0 
E posibil sa nu simti diferenta pt ca ai avut o masina usoara inainte si acum ai una de 1300kg si doar 110 cai! E mai nasol decat o Solenza de 900kg si 75 de cai
...
Eu mai am un Punto de 60 de cai si am impresia uneori ca in oras merge mai bine!
Cum poti testa masina daca are 110 cai! Iei un prieten cu un Megane 1.6 si te dai cu el de la semafor.. Dar ii dai.... La limitare! Daca el ii da la fel, si sunteti cat de cat egali, inseamna ca nu are nimic masina
E posibil sa nu simti diferenta pt ca ai avut o masina usoara inainte si acum ai una de 1300kg si doar 110 cai! E mai nasol decat o Solenza de 900kg si 75 de cai
Eu mai am un Punto de 60 de cai si am impresia uneori ca in oras merge mai bine!
Cum poti testa masina daca are 110 cai! Iei un prieten cu un Megane 1.6 si te dai cu el de la semafor.. Dar ii dai.... La limitare! Daca el ii da la fel, si sunteti cat de cat egali, inseamna ca nu are nimic masina
-
PsH
- PasHa
- Numar Inmatriculare: B 58 HDI
LOL. Greu de crezut pentru ca este o mica diferenta intre 1.4 si 1.6.
Nu m-ar mira totusi sa fii un mic norocos si sa fi primit altceva decat ai comandat. Sunt rautacios, asta clar. Cel mai sigur vin-o la urmatoarea intalnire la Buc si iti vor spune expertii nostri ce si cum. Desigur este cineva aici care te poate indruma spre cineva care are dyno. Cauta-l pe Doc pentru ca am inteles ca el ar dispune de echipamentul asta.
-
PsH
- PasHa
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
Daca sinteti la fel atunci mergi in service, megane-ul 1.6i 16v face putin peste 11 secunde de la 0 la 100Adrian scrie: Cum poti testa masina daca are 110 cai! Iei un prieten cu un Megane 1.6 si te dai cu el de la semafor.. Dar ii dai.... La limitare! Daca el ii da la fel, si sunteti cat de cat egali, inseamna ca nu are nimic masina
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
-
Adrian
- Membru 'tunat'
Eu m-am dat cu un Leon diesel, care credeam ca ma face! 1.9 de 105cai! Si culmea, eram cam la fel, eu plecand batraneste cu a1a, crezand ca nu ii da
!
Masina nu are nimic, sunt convins.. Sa vii pe la intalniri, se suie eu in ea, dau vreo 2-3 sprinturi si ma dau cu parerea! Sau ti-o dau pe a mea si faci acelasi lucru
Masina nu are nimic, sunt convins.. Sa vii pe la intalniri, se suie eu in ea, dau vreo 2-3 sprinturi si ma dau cu parerea! Sau ti-o dau pe a mea si faci acelasi lucru
-
sebi
pana acuma am condus lacetti de 1.6 si vam zis... e f mare diferenta.
nu am fost atata de ghinionist sami dea un motor de 1.4 ca mam uitat si scrie pe motor 1.6 16v.
dar nu sunt deacord ca sunt mici diferentele intre 1.4 75 de cai (motoarele vechi de 1.4) si un motor nou de 1.6 110 cai.
daca o sa fac faza cu testu si imi rezulta mai putin de 110 cai (nu 109 sau asa... sub 100) si toate curbele.. cuplu etc, ce sanse am sa primesc un VTS
sau macar unu la fel dar in regula? toata ch asta fara proces, bieinteles.
e cam greu sa vin la o intalnire, dar cand o sa am primu drum la buc daca din fericire se nimereste sa va vedeti atunci o sa vin cu siguranta.
p.s.: mi sa spus ca nu au la test 1.6i
nu am fost atata de ghinionist sami dea un motor de 1.4 ca mam uitat si scrie pe motor 1.6 16v.
dar nu sunt deacord ca sunt mici diferentele intre 1.4 75 de cai (motoarele vechi de 1.4) si un motor nou de 1.6 110 cai.
daca o sa fac faza cu testu si imi rezulta mai putin de 110 cai (nu 109 sau asa... sub 100) si toate curbele.. cuplu etc, ce sanse am sa primesc un VTS
e cam greu sa vin la o intalnire, dar cand o sa am primu drum la buc daca din fericire se nimereste sa va vedeti atunci o sa vin cu siguranta.
p.s.: mi sa spus ca nu au la test 1.6i
-
Adrian
- Membru 'tunat'
Nu o sa primesti absolut nimic.. De ce? Pt ca puterea motorului e de 110 cai, la roata se mai pierd din ei!
Eu sunt ferm convins ca motor de 1.6! Numai ca aia 110 caluti ii obtii pe la 5000 de ture! Poate ca Lacetti are alta curba de cuplu!
Sincer si mie mi s-a parut ca Megane 2 merge mai bine, dar era doar o impresie: raspundea mai bine la turatii mici!
Eu sunt ferm convins ca motor de 1.6! Numai ca aia 110 caluti ii obtii pe la 5000 de ture! Poate ca Lacetti are alta curba de cuplu!
Sincer si mie mi s-a parut ca Megane 2 merge mai bine, dar era doar o impresie: raspundea mai bine la turatii mici!
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
1.La ce turatie schimbi vitezele?
2.Ce stil de mers ai?
3. Ce benzina folosesti?
Motorul de 1.6 are cuplul maxim la 4000 ture, deci daca tu schimbi la 2500 ture, o sa ti se para cel putin la fel de puturos ca o supernova
.Exista totusi posibilitatea sa fie si o problema 
2.Ce stil de mers ai?
3. Ce benzina folosesti?
Motorul de 1.6 are cuplul maxim la 4000 ture, deci daca tu schimbi la 2500 ture, o sa ti se para cel putin la fel de puturos ca o supernova
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013
C4 Coupe X 1.4, '05 ...a different one ...... ..
KartingClub | DS Spirit | MotorSportNews

-
sebi
pai da, dar una e intra 2-a la 1500 de ture sa o calci si sa simti ca trage, si a mea la 1500 deabia se misca. intradevar la lacetti cumplu max e la 3600 (parca nu sunt 100% sigur, dar pe acolo pe undeva) si la c4 e la 4000, dar credetima ca sunt diferentele mult prea mari.
a conduso si taicamiu care are muuulta experienta si mia zis ca trebuie sa fie o problema.
nu merg f agresiv ca numi permite aglomeratia. schimb undeva intre 2500 si 3000. dar nu asta e ideea, ca sa ajung la 3000 imi ia destul de mult. bag omv carrera 95.
a conduso si taicamiu care are muuulta experienta si mia zis ca trebuie sa fie o problema.
nu merg f agresiv ca numi permite aglomeratia. schimb undeva intre 2500 si 3000. dar nu asta e ideea, ca sa ajung la 3000 imi ia destul de mult. bag omv carrera 95.
Ultima oară modificat Mar Feb 20, 2007 9:52 pm de către sebi, modificat 1 dată în total.
-
tipitip
- Admin
-
PsH
- PasHa
Daca asta e problema ta , cea cu 1500 rpm, atunci stai linistit ai 1.6 110 cai. Sau altfel spus ia-ti adio de la VTS
Si ai si tu mila de ea si baga macar 98.
Si ai si tu mila de ea si baga macar 98.
Ultima oară modificat Mar Feb 20, 2007 10:01 pm de către PsH, modificat 1 dată în total.
- Bogdan
- Fondator
- Marca si model masina: Citroen C4, 1.4 16V, 2005
Motorul de 1.6 sub 2000 ture e lesinat. Calca masina aia si o sa simti caii.. Este o masina de turatie.
Daca iti plac turatiile mici, urmatoarea masina trebuie sa fie diesel clar!
Daca iti plac turatiile mici, urmatoarea masina trebuie sa fie diesel clar!
Octavia 3, Elegance, 2.0 TDI,DSG + Black Pack, 2013