nu prea sunt omul care sa-mi povestesc aventurile, dar acum, dupa cel de-al treilea drum in Franta cu masina asta ma declar super multumit si incantat.
La un drum de 4600 km singura problema ivita este consumul exagerat de stropgel. stiind povestea de la celelalte drumuri, am plecat inarmat cu 7 litri de stropgel nediluat si cam la 500km, atunci cand ii faceam plinul, adaugam si stropgel. consumul asta vine de la faptul ca trebuie sa mergi cu farurile aprinse si la fiecare stergere de parbriz se spala automat si farurile. la inceput stingeam faza scurta pentru a nu spala si farurile, dar ma cam enerva pt ca ceilalti credeau ca le fac semne cu farurile. si plinul la stropgel inseamna 7 litri.
alte impresii? pui navi pe destinatia finala si e bestial cum iti arata toate alea, inclusiv service-urile Citroen cu telefonul lor. toate comenzile pe volan, telefon integrat, limitari de viteza, calcul consum/statii posibile de alimentare, info trafic cu devierea posibila.
Consum mediu 9.5l/100km, cu 4h stat in trafic la iesirea din Paris, si 3 ore la Savarsin pt k era un accident. plus mers in Gemania cu 200km/h. plecat miercuri la 14.00 si intors sambata la ora 12.00 noaptea.
va recomand cu caldura sistemul integrat de navigatie, chiar daca nu are toate strazile din RO unde nu prea foloseste.
saptamana viitoare o sa-i mai fac un drum la Monte Carlo.
31000km, schimb ulei la fiecare 10000km, costuri? minime, nicio problema, doar cantitatea uriasa de stropgel, si faptul ca oriunde ma opream, toata lumea isi facea poze cu masina. inclusiv in Romania!
C4 by Loeb
-
mugurel
- Marca si model masina: DS3, DS4 Crossback, DS5 160HDi BVA.
- vladut_v
Poate nu e o solutie tocmai placuta dar bratele stropitoare de faruri sunt pe o siguranta independenta, de 20 mA, pe care nu mai ai altceva. E sub setul de sub capota. In ultima instanta, se poate scoate siguranta, cu clestisorul foarte util din dotare. Si ideea cu trecutul pe "pozitii" e o solutie de compromis, la care mai apelez si eu din cand in cand.
Au fost cazuri cand la 500 km am "topit" si 6 litri de solutie. Incerc sa nu raman niciodata pe 0 cu rezervorul pentru ca nu face bine la pompele de sprituit, mai ales la cele de faruri.
Anul trecut la un drum Brasov - Paris si retur (5300 Km prin Praga-Berlin-Belgia) nu am completat deloc cu lichid parbriz in ciuda faptului ca am prins sezonul ploios din vara, soselele, in mare parte autostrazi, erau pur si simplu impecabil de curate, cu toate ca ploua torential. Nici un fir de praf, de noroi sa nu mai zic, ceva de vis ... Consum 6.9L/100 (1.6 benzina) - mers normal si in limitele legale.
Au fost cazuri cand la 500 km am "topit" si 6 litri de solutie. Incerc sa nu raman niciodata pe 0 cu rezervorul pentru ca nu face bine la pompele de sprituit, mai ales la cele de faruri.
Anul trecut la un drum Brasov - Paris si retur (5300 Km prin Praga-Berlin-Belgia) nu am completat deloc cu lichid parbriz in ciuda faptului ca am prins sezonul ploios din vara, soselele, in mare parte autostrazi, erau pur si simplu impecabil de curate, cu toate ca ploua torential. Nici un fir de praf, de noroi sa nu mai zic, ceva de vis ... Consum 6.9L/100 (1.6 benzina) - mers normal si in limitele legale.
C4 1.6i 16V Berlina
- Deese
- Omul cu plasticele
- Numar Inmatriculare: B22DSM
Doar o intrebare: de ce nu or fi pus si ei intreg kitul de aluminiu ?
Ar fi aratat mai bine si piesele de pe aeratoare
http://www.citroen.se/NR/rdonlyres/A249 ... 161008.jpg
Apropo, se gasesc separat pedalele de aluminiu ca sa le poti pune pe un C4 normal ?
Ar fi aratat mai bine si piesele de pe aeratoare
http://www.citroen.se/NR/rdonlyres/A249 ... 161008.jpg
Apropo, se gasesc separat pedalele de aluminiu ca sa le poti pune pe un C4 normal ?
C4 Cactus 2017 Baltic Blue 1.2 puretech 110cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv
C4 Hatchback 2007 Noir Obsidien 1.6i 110cv
Sandero Stepway 2017 Rouge de Feu 0,9 TCe 90cv