airbag & seatbelt faulty
-
sebi
airbag & seatbelt faulty
airbag & seatbelt faulty... asta e mesaju care mia aparut azi alaturi de becul de airbag aprins. sa intamplat dupa o frana mai violenta. am ajuns acasa, iar dupa o ora am plecat iara. becul era stins. am pus eu o frana brusca sa vad daca se aprinde iar becu si asa sa intamplat.
si inca ceva am observat. cu o seara inainte cand ma intorceam acasa, mergeam destul de tare si intro curba mia iesit un iepure in fata(stau in afara orasului), si din instinct, pt ca nu vreau sa lovesc niciodata un animal, am calcat frana la maxim. masina nu a stat frumos pe curba si a inceput sa fuga spatele spre exteriorul curbei. nu sa intamplat nimic grav... nu a fost greu sa tin masina pe drum. problema e ca nu mia intrat abs-ul. poate mia intrat f subtil si nu am realizat, dar rotile scartaiau constant, nu ca atunci cand intra absul. azi cand am incercat sa reproduc "airbag & seatbelt faulty" am pus frana tare pe drum drept si absul nu a intrat frumos. la inceput nu a intrat deloc (scartaiau rotile) iar spre sfarsit cand incetinisem a intrat abs... adica am simtit cam de 3 ori cum imi sare pedala. mi sa mai intamplat sa pun frane bruste si imi dau seama ca acum absul nu reactioneaza cum ar trebui.
si inca ceva am observat. cu o seara inainte cand ma intorceam acasa, mergeam destul de tare si intro curba mia iesit un iepure in fata(stau in afara orasului), si din instinct, pt ca nu vreau sa lovesc niciodata un animal, am calcat frana la maxim. masina nu a stat frumos pe curba si a inceput sa fuga spatele spre exteriorul curbei. nu sa intamplat nimic grav... nu a fost greu sa tin masina pe drum. problema e ca nu mia intrat abs-ul. poate mia intrat f subtil si nu am realizat, dar rotile scartaiau constant, nu ca atunci cand intra absul. azi cand am incercat sa reproduc "airbag & seatbelt faulty" am pus frana tare pe drum drept si absul nu a intrat frumos. la inceput nu a intrat deloc (scartaiau rotile) iar spre sfarsit cand incetinisem a intrat abs... adica am simtit cam de 3 ori cum imi sare pedala. mi sa mai intamplat sa pun frane bruste si imi dau seama ca acum absul nu reactioneaza cum ar trebui.
-
Shadow
- AfterDark Racing Club
-
newt
- CPatratzel
- Marca si model masina: Mercedes-Benz CLA 250 4matic
Sansele sa-ti intre ABS-ul la viteza mare in conditii optime de carosabil sunt foarte mici. Daca starea cauciucurilor este buna si nu ai probleme de dezechilibru la franare atunci inertia masinii este mult prea mare pentru a putea bloca rotile chiar daca franezi violent. Abia cand viteza scade mult se poate ajunge la blocarea rotilor. Se stie ca forta de frecare la alunecare este mult mai mica decat cea la rostogolire dar chiar si in cazul ideal, trebuie sa iei in calcul ca placutele de frana actioneaza pe discuri la ~ jumatatea distantei intre centrul axului de rotatie si asfalt. in acest caz, forta cu care acestea actioneaza trebuie sa fie de doua ori mai mare decat forta cu care carosabilul actioneaza asupra aceleiasi parghii, pentru a putea bloca roata. Si asta punand problema intr-un mod cat se poate de simplist....
Trecand peste bla-bla-urile mai mult sau mai putin intemeiate stiintific, nu cred ca ai motive de ingrijorare. Daca iti intra la viteze mici, atunci functioneaza cum trebuie.
Eu n-am reusit sa provoc ABS-ul la viteze mai mari de 40-50 km/h si am avut incercari (fortate de imprejurari, evident!) la peste 170 km/h asa ca...
In plus, sa nu confunzi scartaitul produs de roata care iti derapa lateral (in curba in care ti-a fugit spatele) cu scartaitul rotii care derapeaza in linie dreapta.
Daca ai indoieli, mergi in service si verifica-l dar nu cred ca ai motive de ingrijorare....
Trecand peste bla-bla-urile mai mult sau mai putin intemeiate stiintific, nu cred ca ai motive de ingrijorare. Daca iti intra la viteze mici, atunci functioneaza cum trebuie.
Eu n-am reusit sa provoc ABS-ul la viteze mai mari de 40-50 km/h si am avut incercari (fortate de imprejurari, evident!) la peste 170 km/h asa ca...
In plus, sa nu confunzi scartaitul produs de roata care iti derapa lateral (in curba in care ti-a fugit spatele) cu scartaitul rotii care derapeaza in linie dreapta.
Daca ai indoieli, mergi in service si verifica-l dar nu cred ca ai motive de ingrijorare....
Jupiter Red CLA 250 4matic | AMG Sport | AMG Exclusive | Night | ILS | Command Online | RVC | Sunroof | Harman/Kardon
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
Ex: Golf V alb, 1.9TDI 105CP M6 Comfortline, ESP, clima bi-zona, cotiera
Ex: C4 coupe luciferos 1.6i 16v 110cp, VTR + clima bi-zona, monograme, sticker, '06
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
o fi el ABS ..
dar masina lui nu are si AFU (asistare la franarea de urgenta) ? Inaintea ABS ului AFU controleaza franarea masinii.
dar masina lui nu are si AFU (asistare la franarea de urgenta) ? Inaintea ABS ului AFU controleaza franarea masinii.
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
-
sebi
asa e. e standard afu(se numeste ebd), deci am. si totusi masina nu sta drept in curba cand franez violent. asta nu e o mare problema... trecem peste.
am fost azi in service sa le zic de airbag & seatbelt faulty... sa uitat la mufa de sub scaun, a crezut ca aia e problema, dar sa aprins si dupa ce a miscat mufa.
mau programat sapt viitoare sa vin cu masina in service sa vada care e problema.
am fost azi in service sa le zic de airbag & seatbelt faulty... sa uitat la mufa de sub scaun, a crezut ca aia e problema, dar sa aprins si dupa ce a miscat mufa.
mau programat sapt viitoare sa vin cu masina in service sa vada care e problema.
-
mituc
- Marca si model masina: Mazda 3 MPS BK
AFU = asistenta la frinarea de urgenta (iti aprinde avariile la frinari puternice), iar EBD = electronic brake distribution. E ca si cum ai compara ESP-ul cu ABS-ul.
Rablamentul atomic C4 1.6i 110CP 5p (ex)
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
Visul meu cel mai umed sa e merg cu un kaiac cu visle de titan pe o mare de capete de prosti.
All I wanna do... is have some fucked! And I've got a feeling... that I'm not the only one!
-
sebi
se pare ca ne inselam cu totii. eu pana sa ma interesez chiar credeam ca AFU este traducerea in romana a EBD-ului. nu asta inseamna. dar nici mituc nu avea dreptate in totalitate.
"AFU, sistemul Asistare de Franare de urgenta este extrem de precis in caz de pericol si mai ales atunci cand conditiile de aderenta se degradeaza. Functia sa este aceea de a asista soferul in cazul unei franari dificile.
Daca AFU va determina daca forta de apasare a franei nu este suficienta si o va creste pentru a acoperi lipsa detectata.
In cazul unei situatii de urgenta numerosi soferi nu exercita instantaneu o presiune suficienta pe pedala de frana. Sistemul de asistare de urgenta accentueaza franarea in functei de viteza de apasare a pedalei de frana. AFU permite atingerea aproape instantanee a presiunii de franre maxime."
oricum.. eu vorbeam de ebd, sistem care ar trebui sa nu lase masina sa derapeze la franari bruste.
"AFU, sistemul Asistare de Franare de urgenta este extrem de precis in caz de pericol si mai ales atunci cand conditiile de aderenta se degradeaza. Functia sa este aceea de a asista soferul in cazul unei franari dificile.
Daca AFU va determina daca forta de apasare a franei nu este suficienta si o va creste pentru a acoperi lipsa detectata.
In cazul unei situatii de urgenta numerosi soferi nu exercita instantaneu o presiune suficienta pe pedala de frana. Sistemul de asistare de urgenta accentueaza franarea in functei de viteza de apasare a pedalei de frana. AFU permite atingerea aproape instantanee a presiunii de franre maxime."
oricum.. eu vorbeam de ebd, sistem care ar trebui sa nu lase masina sa derapeze la franari bruste.
-
mituc
Aha, e bine de stiut. La fel cum e bine de stiut ce trasnaie a patit robotelul tau.
-
sebi
deci ce a patit robotelul meu nu e f grav. nu derapeaza in orice curba in care pun frana. eu stau inafara orasului si e un drum foarte liber pe care deja il stiu bine. aveam cam 90 in curba aia, dar cand nu sti drumu nu te aventurezi sa iei o curba ca aia cu 90. concluzia e ca nu poti sa patesti asta intro curba luata cu viteza normala.
cat despre airbag&seatbelt astept sa ma duc marti la service sa vad ca zic ei.
ca sa nu mai deschid alt topic vreau sa va intreb aici ceva: am observat ca dupa ce inchid geamurile trosneste ceva in interiorul usii, ca si cum sar aranja geamu in locasu lui. la inceput facea asa doar pe drumuri mai rele, dar acum face cam tot timpu si se aude destul de tare. a mai patit cineva asa ceva?
cat despre airbag&seatbelt astept sa ma duc marti la service sa vad ca zic ei.
ca sa nu mai deschid alt topic vreau sa va intreb aici ceva: am observat ca dupa ce inchid geamurile trosneste ceva in interiorul usii, ca si cum sar aranja geamu in locasu lui. la inceput facea asa doar pe drumuri mai rele, dar acum face cam tot timpu si se aude destul de tare. a mai patit cineva asa ceva?
-
mituc
Al meu face asta de cind il stiu
Cind ajunge geamul in capat face un "poc" mai distinct.
- Mr_kokaa
- Maniac
- Numar Inmatriculare: TSE
mai baieti .. voi sinteti maniaci cu sunetele ????
unu zice ca face poc la geam .. altu ca se aude un poc sub rezervor
cred ca voi le si cautati ... ia mai puneti va curu intro Dacie !!!
Sau lasati o si mai incet ... mai ales in curbe !
unu zice ca face poc la geam .. altu ca se aude un poc sub rezervor
cred ca voi le si cautati ... ia mai puneti va curu intro Dacie !!!
Sau lasati o si mai incet ... mai ales in curbe !
viewtopic.php?f=80&t=2102&start=0&st=0& ... foto+video" onclick="window.open(this.href);return false;
-
sebi
- Bogdan98
- Citroen Fan
- Marca si model masina: C4 1.6 e-HDI (nebotezat inca)