Chestionarul spune tot... si sunt tare curios pt ce va faceti voi casco si as dorii sa ne impartasiti si noua amintirile placute sau mai putin placute referitor la aceasta asigurare; cat de repede v-ati luat banii sau cat de repede i-ati dat.
Recunosc, eu sunt contra acestei asigurari (exceptie furt si dauna totala) - si pana acum am "strans" vreo 3500 euro din "neachitarea" acestei asigurari.
Consider ca:
1. semnele de circulatie trebuiesc respectate cu strictete
2. limita de viteza nu e pusa chiar aiurea
3. trebuie sa ai un respect fata de cel din fata si spatele tau
4. chiar daca te cheama Loeb lasi impresiile acasa ca nu esti pe circuit
5. nu incerca sa gasesti un loc de parcare chiar in gura scarii ... nu are rost... eu de multe ori o parchez la 7-8 minute de mers pe jos dar stiu ca acolo e cel mai "safe"
6. daca vezi un vitezoman care sare de pe o banda pe alta, merge pe contrasens, pe linia de troleu metrou sau mai stiu eu .... evita-l cat poti (si nu te oftica - cele 10 minute care le castiga nu cred ca ii sunt chiar de un asemenea folos)
7. la trecerile pietonale incetineste si asigura-te de 2 ori
Am respectat aceste lucruri si am facut in 8 ani si cam 250 000 km:
- 2 accidente
1. mi-a scapat portiera acum vreo luna intr-o masina (Hyunday Accident) care stationa langa mine (s-a zgaraiat vopseaua 1 cm) si s-a lasat cu politie (rezultat - 1,8 mil amenda)
2. am lovit in spate masina de pompieri (in scara pt duba) la 70km/h dupa o frana de cam 150m cu un Matiz in timp ce ploua f rau. (rezultat doar spoilerul spart si capota indoita + 2 mil + 3 puncte amenda)
- 5 zgaraieturi mici
- 1 spoiler indoit in gard si reparat de mine
8 ani de casco cred ca fac de 100 ori mai mult decat am platit eu pt micile accidente.
Mai nou ca sa atraga cat mai multi clienti asigura masinile la o valoare apropiata de valoarea de noua a masinii si te atrag (incurajaza) sa faci dauna totala. E inutil sa dau exemplul lui Vlad care a dat 8000 pe masina si i-au asigurat-o la 12 000, nu ?
Franciza de X euro - introdusa la Casco pt diminuarea efectului "vreau sa imi vopsesc masina" este dupa mine metoda cea mai nesimtita (nu imi fac casco sa imi vopsesc masina)
Dauna totala - va fi prezenta din ce in ce mai des (oamenii si-au luat masini in leasing sau pe credit si poate acum nu il mai pot platii - eu stiu 3 cazuri).